Odradio zadnju borbu (bombastična), uživao u finom epilogu (svi iz ekipe preživjeli) i tako završio ovaj mega-giga-xxl izniman naslov (među top 5 onoga što sam odigrao), što mi je trajalo oko 202 sata. Dakle, samo fanfare za kraj.
Ne znam što je u igri bolje - likovi, questovi, dijalozi, glasovna gluma (posebno Lae'zel i Astarion), tijek priče ili sam sustav borbe, sve je izvrsno izvedeno. Jedna od rijetkih igara gdje mi ni jedan dio nije bio naporan, pa i nemam dojam da je toliko puno trajalo. Bilo je veliko zadovoljstvo istraživati igrin svijet i njegove likove, a bilo je i posebno zanimljivo kalkulirati o raznim odlukama koje se nude u priči jer često se i ne zna je li baš taj izbor onaj pravi. Doista se osjetila iznimna posvećenost developera onome što su zamislili i kreirali. Kao što u književnosti, filmu i glazbi ima klasika koji se moraju čitati, gledati i slušati tako je za gaming Baldur's Gate III upravo taj klasik koji bih svakom preporučio, čak i ako nije veliki fan RPG-ova. Ima nekih minusa, uostalom kao i svaka igra, ali tehničke prirode, pa i ne kvari cijelu sliku igre. Svaka čast Larian Studiosu, bit će zanimljivo vidjeti što će nam novoga pripremiti.