Nakon 60+ sati dovršio Act 1, odradio popriličan broj misija (mislim da nisam nešto propustio s obzirom da sam detaljno istraživao i pričao sa svima na koje sam naišao). Trenutno sam lv. 7, klasa paladin, a postao sam (i ostao za sada) oathbreaker. Owlbear i pesek su mi kampu kao ljubimci, a romansirao sam Lae'zel i Shadowheart. Namjera mi je kasnije zavesti Karlach, no moram ju prvo "malo ohladiti".
Igra me kako vrijeme odmiče sve više oduševljava: zanimljivi i dragi likovi (i njihovi međusobni odnosi posebno između Lae'zel i Shadowheart koje se baš i ne podnose međusobno), izvrsna glasovna sinkronizacija, razne mogućnosti i eksperimentiranje u borbi, pristupačne kontrole, osjećaj napretka iako nema grindanja (npr. matrijarh pauk plus ostala ekipa pauka u spilji su mi bili problem na lv. 3 ili 4 kad sam prvi puta tamo zašao, dok sam ih na lv. 5 manje-više bez problema porazio), doza neizvjesnosti svake borbe, razvoj priče, sporedne misije, nema načičkanosti markerima na mapi, razne odluke s kojima često nismo sigurni u pravi ishod, nikakav osjećaj repetitivnosti... Odigranih 60 i nešto sati prošlo vrlo brzo, a ne bunim se ako potraje još dva, tri puta toliko.