@Fico ja nisam nikad bio ljubitelj klasicnih singleplayer fps-ova van Killzone univerzuma iako nisam cak ni ovogeneracijski Shadow Fall niti probao jer me Killzone 3 sitno razocarao. FPS-ovi su za mene jedan od onih zanrova koji stagnira i ne donosi vec dugo vremena nicega novoga, tamo jos od Killzone-a 2, koji je imao odlican cover sustav, kakav osobno nisam imao prilike nikada iskusiti u fps igri, setting je bio predobar, prica je bila ok, kretanje, recoil oruzja, napucavanje, sve je imalo svoj neki poseban feel, a da ne spominjem multiplayer. Usudjujem se reci da je za mene Killzone 2 sto za mnoge Half-Life 2 i upravo je to drugi fps koji bi rekao da je uveo evoluciju u zanr i to prije KZ2, iako sam ga tek igrao kao Orange Box paket i to nakon spomenute Guerilla Games igre, sto nikada nije ostavilo dojam na mene kao na one koji su ga igrali po izlasku. Neveo bih jos legendarni Novalogic-ov Delta Force 2, Soldier of Fortune, Doom (onaj pravi iz 93.), Unreal Tournament (1999), te 007 Nightfire. Igre poput Portala i Metroid Prime ni nisu klasicni fps-ovi pa ih ne bi tako ni svrstavao niti ovdje spominjao. Halo 3 i Reach sam probao kod frenda i nije islo, nista me nije privlacilo i sve mi je izgledalo nerealno i nimalo mesnato i surovo kao Killzone2.
Nadalje third person shooteri su kod mene u jos goroj situaciji. Jos se manje pokrecu i inovraju ili bar usavrsavaju vec postojece. Nakon Max Payne 3 sve mi izgleda lose i nemam satisfakciju u vidu napucavanja. Ta je igra vrhunac tps-a. Jednstavno kad vidim da je najavit novi Gears of War ili slican tip igre, u glavi mi se vrti film, oh super! jos jedna igra koju mogu lagano preskociti. Od klasicnih tps-ova izdvojio bih uz Max Payne 3 jos svojevremeno originalni Max Payne, Vanquish koji dolazi uskoro kao remaster (nasrecu najbolja verzija postoji ionako na Steamu-u) te eventualno Spec-Ops: The Line, ali samo zbog storytelling-a i nicega drugoga.
Voznje su pak sasvim druga stvar i ove generacije nisam probao gotovo nista osim DiRT-a koji jos uvijek igram tu i tamo na PC. Ne mogu reci da pate od istih problema kao gore dva navedena zanra jer sam malo toga probao, ali ono, meni mozda i najbitnije, karijere, iz svega dosad vidjenoga i procitanoga, su usrane ili nepostojece. Fan sam GT serijala, ali nisam zadovoljan kojim je smjerom taj serijal krenuo. Igrao sam sve GT igre od 2 do 6 ukljucujuci i dva Prologea i Tourist Trophy (koji je prakticki GT sa motorima - dajte nam nastavak). Probao sam neku tamo Forzu Motorsport jos na X360, Forzu Horizon 4 demo na PC i mene te igre ne privlace.
Jedino zapravo sto mene privlaci na Xboxu je Lost Odyssey, no nisam lud kupiti konzolu zbog samo jedne igre. Sve bih dao kada bi to doslo jednom na Steam.