Picek
Al uzmi u obzir da si to ti. Kolko ljudi će potrošit tone love? Kolko klinaca će peglat kartice od staraca? Na Androidu možeš platit preko računa za telefon, ne treba ti ni kartica, samo dođe račun.
Ja tebi ili fensiju ili ikome ne osporavam pravo da vi uživate u igri, ja samo argumentiram svoje stajalište. A to je da se radi o katastrofalno lošoj i malevolentnoj stvari.
Da je ovo još jedan mobilni isprdak koji će proć ispod radara vjerojatno ne bi ni trznuo, ali ovo se tretira kao produkt gaming industrije. Industrije u kojoj imamo igre poput Metal Gear Solida, Skyrima, Zelde, Chrono Triggera, Nier Automate, Half Lifea 2...
Ovo kategorički nije i ne može bit dobra igra i ne bi ju smjelo kao takvu predstavljat jer se na velika vrata uvodi gatcha i P2W sistem u mainstream core gaming.
Mislim da je jako neodgovorno o ovom smeću uopće raspravljati kao o igri.
Da se osvrnem na battle pass.
Znaš da mobilni studiji doslovno imaju terminologiju za to?
Battle pass je block koji oni tebi kao igrača moraju postaviti dovoljno nisko da ti uneseš svoj payment info.
Nakon toga se smanjuje frikcija za bilo kakve buduće kupnje i to im je glavni cilj kada izdaju free igru jer velika većina igrača to igra po principu pa kaj, samo još malo i kupi. I tako do u nedogled.
Možda ti ne, ali masu ljudi tako funkcionira i na to računaju.
Sve je pomno isplanirano i razvijeno s time na umu i ne postoji gameplay element koji ne doprinosi tome kolko god na površini izgledalo kao "dobar gameplay".