Tko igra?
Imam nekih 8h, mogu reć da sam dosta zadovoljan. Ono što mi se ne sviđa je naravno što je ovo opet moderni semi-open world hodnik Tales, ali jebemti šta je igra ljepa uf... Stalno gledam okolo i udaram slike, predivno je napravljena igra, to nisam očekivao na toj razini, baš je eye candy do kraja.
Fajt solidan, jako me podsjeća na SO4, a manje na starije Talese, što nije loše, samo da je kamera malo više "friendly", zna bježat posvuda pa ne znam gdje udaram. Animacije i efekti su bolesni, fajtovi frcaju.
Skill system za sada dobar, volim sphere i otključavanje uvjeta za druge skillove itd, nadam se da će postat još dublje i bolje.
Priča solidna za sad, malo me smeta što za 2h već idem spasit svijet i nabrijan sam na sve, nije me igra uvela u likove i razradila situaciju da osjetim to što govore. Ali rano je za reći. Likovi super, za sada svi dobri, english dub dobar, u japanski se ne mogu uzivit jer vrište svako malo, pa onda bacim na english i tam sve normalno haha. Dobar je pičober pa je super igrat 😃 Ovi drugi solidni, ali neću spoilat.
Contenta fali u odnosu na ranije naslove, a to je sve jer se išlo na širu publiku, micala se world mapa, dungeoni su veći ali barem ovaj put živi i ima ih smisla isttražit (do neke mjere), tak da sam tu nekak podvojen, iako sve što ima u igri za sada je dovoljno i zabavno. Crafting oružja i vizuali istih su mi genijalni, obožavam kad craftam mač i equipam ga.
Dropovi ovise i nekad kak se ubili neprijatelja, imaju weak point za stagger, to mi je veliki plus i općenito svi fajtovi imaju taj pristup pa valja malo dodgat i bit pametniji, a ne stiskat sve redom.
Overal, siguran sam da je ovo igra na šire mase, a ljubiteljima starog Talesa ovo će bit malo dvosjeklo jer sve je predivno i zabavno, ali nije duboka igra kao ranije, jednostavno nema toliko kontenta i ništa skoro pa nije skriveno, lako je sve naći.
Evo par slika, baš drool žešći.