TexasFlood Prema tome ni Škotska ne bi trebala biti razvijena zemlja s obzirom da, iako je dio UK, oduvijek je bila iskorištavana i zanemarivana pa je sada u boljem stanju od Hrvatske. Hong Kong je pak jedna od najbitnijih svjetskih luka, a bila je kolonija UK-a sve do druge polovice 20. st. Češka i Slovačka su bile pod jakim komunizmom pa su ekonomski snažnije od nas. Imaš primjere zemalja koje su se u nekoliko desetljeća uspjele preporoditi, a imaš zemlje poput naše koja već 30 godina stagnira. Štoviše, stagnacija je preblag pojam. Ako planiraš ostati u Hrvatskoj, mislim da ćeš toga postati svjestan kada ti mirovina neće biti dovoljna za hranu.
Kikiller Njemačka je morala dvaput u novijoj povijesti stvarati ispočetka. Nakon Prvog svjetskog rata i nakon Drugog svjetskog rata. Bili su izloženi i kapitalizmu i komunizmu pa su se pretvorili u svjetsku velesilu.
Da ne govorim da smo dio Europske Unije s tolikim financiranjem na dohvat ruke i mi to uopće ne koristimo u ovih skoro 10 godina što smo članica. Nisu drugi krivi što su uspješni, krivi smo mi što nismo. Najlakše je tražiti izlike u tuđem uspjehu, nego biti kritičan oko vlastitog neuspjeha.