TexasFlood

Zašto ne možemo stati na "u Jasenovcu je napravljen zločin protiv čovječnosti" nego moramo na to dodati "da, ali"?

Poništava li drugi zločin prvi?

Ja ne vidim nigdje da se negiraju ili ignoriraju komunistički zločini. O tome sam učio u školi, o tome slušam priloge na TV kalendaru i te blagdane slavimo.

Zašto su bitni komunistički zločini kad pričamo o nacističkim zločinima? Jel to neko natjecanje?

weky Desničari seru po cancel kulturi a sad pokusavaju cancelat privatnu kompaniju.

Mislim da nije u redu kriviti medije za dizanje nekakvih tenzija kada se proziva tekst relativno popularnih ljudi prepun homofobije, nacionalizma i povijesnog revizionizma. Slične su se stvari previše puta ignorirale, što je potpuno krivi pristup jer normalizira takvo razmišljanje.

Struka mi je dovoljno tražena da bih mogao ostati u Hrvatskoj, čak i želim donekle, ipak su tu obitelj i prijatelji. No kada vidim koliko ljudi žive u prošlosti, koliko se zazivaju lustracije i razmišlja se o ratu koji je završio prije skoro 30 godina, da ne govorim o nekim pitanjima ljudskih prava po kojima kaskamo, sve se više vidim van Hrvatske u iduće dvije godine.

Fico vani su u prosjeku ljudi jednako zatucani kao i ovdje. Jedina razlika je što na govor mržnje reagira policija i pravosuđe, dok kod nas reagira samo kada se pišu uvrede premijeru.

Deadwalker Itekako,pogotovo Švabi.Podmuklijih ljudi još ne upoznah.Auslendere ne podnose al ne smiju to javno iskazat.Al iz priče sa njima je jasno da se drže za sebe,al nas moraju trpjet.Naposljetku auslenderi su im i izgradili ovo šta imaju danas.Na njihovim plećima su se obogatili i još se bogate.Dok meni šef švabo kaže na domjenku nakon 10-piva i onih njihovih 1ml rakijica/likera ,da smo mi bili prijatelji (zemlje)'45,onda znaš kolko je sati.Trijezan misli,pijan govori 😛
        Mi smo ziegefickeri za njih ,ko i arapi.

herc Da si donirao pivu, sad ne bi našao ljupku mamu iz okolice. Eto, onda kažu da se isplati biti dobar...

herc Instaliraj Brave browser i neće više biti tih mama.

Prije si brave ako instaliraš mamu.

Blitz No imala je demokraciju jer je u njoj odluke donosija narod putem zborova gradjna, zborova radnika, mjesnih odbora, radnickih savjeta i drugih samoupravljackih tijela.

Podsjetio si me na ovo:

Da se ne varamo, u tom pogledu se kod vladajućih stav i nije baš promijenio.

Deadwalker Ne bih baš išao do te mjere. Naravno, naći ćeš zatucane ljude svugdje, poanta je u omjeru. Uzmi Nizozemsku za primjer. Njihova vlada (barem je bila prošle godine, ne znam jesu li izbore imali) pripada desnom centru. Njihov desni centar je za naše pojmove čista ljevica. LGBT prava ili prava na pobačaj za njih nisu političke teme, već teme ljudskih prava za koje se podrazumijeva da ih treba podržavati. To je posve drukčiji mentalitet od Hrvatistana koji se i dalje hrva s tri desetljeća starim ratom, i dalje koristeći isto huškanje kako bi se pridobili glasovi. I najgore je što to i dalje prolazi. Naravno da druge zemlje nisu utopija, no mi za mnogim zemljama Zapada zaostajemo nekoliko desetljeća po pitanju kulture i gospodarstva.

Fico bio sam u Nizozemskoj, genijalna zemlja, da nemam tvrtku i zaposlene ljude ovdje, vjerojatno bih već razmišljao o selidbi. S druge strane, imam već toliko životnog iskustva da sam se nažalost uvjerio u x navrata da su ljudi svugdje većinom govna. Čak bi rekao da nije stvar kod njih životna uvjerenja i civilizacijski doseg, nego su oni to pretvorili u odličan način generiranja prihoda (u smislu turizma i ubiranja poreza, barem sve oko LGBT-a, lakih droga i prostitucije) pa postoji društveni dogovor oko toga. Htio bih vjerovati drugačije, no već sam preduboko zabrazdio u 30-te 😃

wooddiebone Upravo zato što se samo o tome priča i nitko nema pravo ništa drugačije reći, jer odmah slijedi etiketiranje. A o drugoj strani se šuti, zataškava i evo što se dogodi kada čovjek odrepa par prostih kitica.

Fico prava na pobačaj za njih nisu političke teme, već teme ljudskih prava za koje se podrazumijeva da ih treba podržavati

Pitanje abortusa je jako kompleksno pitanje i ne, ne podrazumijeva se. Nemoj nametati svoje stavove kao vertikalu.

Blitz Na prvi dio teksta- lol, zato nam je bilo tako fantastično. Na drugi dio teksta- ne morate vi meni govoriti da je to trivijalno i da treba motiku u ruke i naprid, to ja vama pokušavam reći. Ali taj film nećemo gledati zbog prije navedenih stvari.

TexasFlood Upravo zato što se samo o tome priča i nitko nema pravo ništa drugačije reći, jer odmah slijedi etiketiranje.

Žaliti se na nekakvo etiketiranje je samo izbjegavanje odgovornosti za vlastite izjave. Tko izjavi nešto u javnosti, mora biti spreman i primiti kritiku.

greyback Pitanje abortusa je jako kompleksno pitanje i ne, ne podrazumijeva se.

Kod nas se ne podrazumijeva. Kod nas je ujedno i snažan utjecaj Crkve. U razvijenijim zemljama se podrazumijeva.

Sad su odjednom nizozemci oličenje civiliziranosti, kulture i napretka. A bili bi isto tu gdje smo i mi da nisu isto kao englezi, španjolci i ostala gamad poklali i opljačkali pola zemaljske kugle.

TexasFlood Jesu današnji Nizozemci poklali i opljačkali pola zemaljske kugle?

Danas još nisam čuo veću glupost.

Pa onda pročitaj svoje objave na glas. 😄

greyback Nemoj nametati svoje stavove kao vertikalu.

Sada sam vidio da se uredila objava. Pravo na pobačaj je pitanje ljudskih prava i ne razumijem što sam tu točno nametnuo. Mi tu temu koristimo kao političku platformu stranaka koje stoje rame uz rame s Crkvom. Razvijenije zemlje to velikom većinom ne rade.

Fico Nisam znao da su to dva različita naroda, današnji i bivši nizozemci. Ok, svašta ću još naučiti.

Fico Danas još nisam čuo veću glupost.

Pa onda pročitaj svoje objave na glas.

Isssss, kak si mu spustioooooooooooooooooooooooo!

Giphy - Savage Af GIF

TexasFlood Jasnije je zašto ti stihovi Tram11 onda ne smetaju. Kriviti današnje Nizozemce za zločine svojih predaka je kao da kriviš klinca u srednjoj školi iz Beograda za ratne zločine. Inače, Nizozemci isplaćuju reparacije dan danas za nešto što se dogodilo prije jako puno generacija. Oni su svjesni svoje prošlosti iako za nju nisu krivi oni koji su danas živi.

Torgue Učio sam od najboljih na školskom igralištu. 😆

Fico Bome mislim da je i meni jasno zašto tebi smetaju. Jebiga, žao mi je, ne bih ti htio biti u koži. Ne krivim ja nikoga za ništa, samo sam rekao kako stvari stoje. Lakše im je bilo izgraditi i unaprijediti zemlju uz ta silna svjetska pokradena bogatstva. Upravo o tome cijelo vrijeme govorim- svjesni su svoje prošlosti za razliku od nas.

TexasFlood pa u tome i lezi sav problem jer dobar dio hrvata se nije odmaknuo od partizana i ustasa i ne moze shvatiti da se drugi narodi dalje razvijaju dok se homo croaticus i dalje valja u blatu proslosti.

Slažem se sa @TexasFlood u dijelu gdje govori o pljačkašima planeta.
                              Sva ta gamad, englezi, francuzi, španjolci, itd. napravili su svoju moć kojom danas raspolažu na temelju pljačke i ubojstava.
                              Lako je reći danas, ah, to je bilo davno.
                              Davno da, ali ste gamad svejedno.
                              Davno sam ja rekao da su najbolji ljudi ovdje sa balkana pa mi nitko ne vjeruje (+japanci i korejci). Da smo mi imali ratne pohode kao i ostali, i pokrali pola svjetskog zlata, i mi bi danas bili nekakvi švabe koji bi se smijali drugima kak su loši.
                              Jebiga, mi svako malo moramo krenut iz početka i stvarat nešto.

Pa tako je. A je li problem i u nasljeđu bivše države? Po meni je. Trebalo je nakon osamostaljenja zabraniti bavljenje politikom svima koji su do tada u politici imali prste. I možda pustiti mlade, normalne ljude da nešto pokušaju napraviti. Koje bi po tebi bilo dobro rješenje?

TexasFlood Prema tome ni Škotska ne bi trebala biti razvijena zemlja s obzirom da, iako je dio UK, oduvijek je bila iskorištavana i zanemarivana pa je sada u boljem stanju od Hrvatske. Hong Kong je pak jedna od najbitnijih svjetskih luka, a bila je kolonija UK-a sve do druge polovice 20. st. Češka i Slovačka su bile pod jakim komunizmom pa su ekonomski snažnije od nas. Imaš primjere zemalja koje su se u nekoliko desetljeća uspjele preporoditi, a imaš zemlje poput naše koja već 30 godina stagnira. Štoviše, stagnacija je preblag pojam. Ako planiraš ostati u Hrvatskoj, mislim da ćeš toga postati svjestan kada ti mirovina neće biti dovoljna za hranu.

Kikiller Njemačka je morala dvaput u novijoj povijesti stvarati ispočetka. Nakon Prvog svjetskog rata i nakon Drugog svjetskog rata. Bili su izloženi i kapitalizmu i komunizmu pa su se pretvorili u svjetsku velesilu.

Da ne govorim da smo dio Europske Unije s tolikim financiranjem na dohvat ruke i mi to uopće ne koristimo u ovih skoro 10 godina što smo članica. Nisu drugi krivi što su uspješni, krivi smo mi što nismo. Najlakše je tražiti izlike u tuđem uspjehu, nego biti kritičan oko vlastitog neuspjeha.

Moje mišljenje kao i mnogih drugih je da ni njemci se nisu previše odmakli od povijesti od Hitlera i 2 sv. rata, doduše oni ga ne spominju ali stvorili su njegovu ideologiju EU i nikog ne prisiljavaju na ulazak u taj savez ali ekonomski te natjeraju da im se pridružiš kad tad i tad i imaju većinu europskih naroda pod kontrolom. Kad jednom uđeš teško izađeš. Hrvatska da to poželi, zagorčali bi nam i otežali izlazak više nego ulazak.

yakuza_stinger Mislio sam na kulturu, skromnost, ponašanje itd. Znam da su japanci u ww2 bili najkrvaije budale ikad. Pa kinu su pregazili za 7 dana.

😃
                                      😃
                                      1 / 2
                                      I još malo radili eksperimente na njima oh well, anyway

TITANXIS Izlazak Hrvatske iz EU bilo bi gospodarsko samoubojstvo. UK sada kreće osjećati posljedice svoje glupe odluke o izlasku. Sve zemlje EU koje su iskoristile fondove u napredak i reforme doživjele su ogroman rast. Mi nismo i tu smo gdje jesmo.

Kikiller Japan je ujedno i zemlja s jednim od najvećih postotaka samoubojstva, baš zbog toksične radne kulture. Osobno više cijenim zemlje koje već kreću s testiranjem četverodnevnog radnog tjedna.

Kikiller nema kod njih sredine, samo ekstremizam - ovo što @buz kaže - Unit 731
                                          To nisu bili ljudi, to su zvijeri

Fico Pravo na pobačaj je pitanje ljudskih prava i ne razumijem što sam tu točno nametnuo. Mi tu temu koristimo kao političku platformu stranaka koje stoje rame uz rame s Crkvom. Razvijenije zemlje to velikom većinom ne rade.

I pravo na život je pitanje ljudskih prava i jako se dugo vode polemike oko toga čije je ljudsko pravo veće - majke da pobaci ili djeteta da se rodi. I jedna i druga strana imaju jake argumente i jako obrazovane i inteligentne ljude koji zastupaju stavove s obje strane spektra tako da ne vidim razlog da namećeš svoj stav kao ultimativno ispravan. To što se u ekonomski jačoj državi nešto podrazumijeva ne znači po defaultu da je to ispravno i zato mora postojati pluralizam mišljenja.

greyback Nije riječ o samo ekonomski jačoj zemlji, već i kulturološki naprednijoj. To su zemlje s puno kvalitetnijim obrazovanjem koje cijene kritičko razmišljanje. Što je najbolje, jako se lako povuče i paralela oko postotka cijepljenih. Ako baš želimo govoriti o obrazovanim ljudima, biologija je premoćno na strani toga da život ne počinje začećem, stoga i ne postaje pitanje života djeteta.

Ponovno, ja sam istaknuo svoje mišljenje. Duboko sam uvjeren u to da je ono moralno ispravno jer nema jakog dokaza da dokaže suprotno. Ne namečem ga drugima zato što nikome nisam ništa obrisao niti sam rekao da trebaju šutjeti, već čvrsto stojim iza istog. Ako netko već samim isticanjem mišljenja smatra da je ono nametnuto, onda je mišljenje tog nekog već bilo na klimavim nogama.

Fico Pa upravo to, sve te zemlje imaju razlog zašto su uspješnije od nas. Škotska- UK. Hong Kong- britanska kolonija, dobar zemljopisni položaj, važna luka. Češka i Slovačka- lustracija. Mi jednostavno nemamo razlog zbog kojeg bi bili uspješni.