Ja sam više na Tuhyjevoj strani, odnosno smatram da bi se intima između dvije osobe trebala i držati u tom krugu, eventualno malo šire do nekog najbližeg kruga prijatelja. Ali kad već općenito imaš običaj dijeliti svoj privatan život i manje više te svi jako dobro poznajemo kroz takvu razinu komunikacije, onda da i ja nešto napišem.
Ne znam više od onoga što si mi privatno pričao prije godinu ipo, ali znam da svaka priča ima dvije strane i uvijek uzimam sve s rezervom. A ljudima do kojih mi je stalo ne znam drugačije nego direktno u glavu. Ako pišem/govorim u rukavicama onda znaš da mi nisi drag. Isto kao što znam da nekome nisam drag ako nije direktan i okoliša.
Da ne duljim. Kao što sam ti savjetovao i onda, savjetujem ti i sad nakon svega, bez obzira tko je kriv i što se dogodilo. Man up. Smanji igranje i komp općenito na maksimalno sat dnevno. Hodaj. Hodaj satima. Trči. Izgubi kilograme i dovedi se u formu. Nađi si neku zanimaciju, hobi koji nije sjedećeg tipa. Nađi posao koji nije sezonski, a ako posla nema, volontiraj, obrađuj zemlju, bilo što da te zaokupi 6-8 sati dnevno. Posveti se sinu i samom sebi jer pružila ti se životna prilika da si preokreneš život, a u konačnici da si pronađeš nekog s kim ćeš bit sretan. Taj netko zaslužuje najbolju verziju tebe. Zaslužuje je i tvoj mali, i tvoja familija, pa čak i tvoja bivša žena. Pretpostavljam da je teško sagledati situaciju kako sam je ja prezentirao i vjerojatno ti idu na kurac savjeti ovakvog tipa, ali već nekoliko ljudi ti je na vlastitim primjerima pokazalo da nema druge. Prisili se i kreni.
I za kraj, nije popularno pričat o tome, ali prije svega treba se pobrinut za psihičko zdravlje. Ako tu nisi na svome, nemaš temelj za ovo iznad. To nije sramota. Ljudi seru da nam je zdravstveni sustav u kurcu, ali nije skroz tako. Čak i preko uputnice možeš doći do psihoterapeuta, a svi su dobri, samo treba pričat.