Fenix
Facebook je smeće osim ako ćeš plaćati boost. Sve ostalo zajebi.
Evo s obzirom da sam hardcore u F1 svijetu, jedan od naših portala F1Puls se jednostavno prestao objavljivati na FB. Jednostavno im nije isplativo davati masu novca (njima je masa novca jer kao što i sam znaš, nema tu nekih para) da bi dosegli možda neku širu publiku. Ili ćeš objavljivati click bait naslove, što oni ne žele.
Ljudi sada objavljuju samo na svom portalu, vjerojatno koriste malo Google AdSense i ovo što zajednica sharea na svojim profilima, forumima i slično. Iskreno, ne primjećujem da im je pala posjećenost, dapače.
FB je odličan za promociju webshopova, brzi reklama, reklamiranje eventova i slično. Ove objave i slično samo mogu priuštiti velike medijske kuće.
Kada smo kod medija općenito, možemo mi ovdje imati neslaganja i slično (mislim da je i dalje bilo razumno kao što se i danas vidi da ova kriza ne staje, niti će) ja ne čitam index, 24, večernji i slično od trećeg mjeseca 2020. Znači točno na početku ovog cirkusa. Jednostavno sam vidio dokle to ide i svih ovih godina prije se čaša punila malo po malo i tada se prelila. Jednostavno ne podržavam taj način rada, pisanja članaka, naslova i općenito lošeg izvještavanja i novinarstva. Svakodnevne vijesti su pune rupa, neistina i imaju očite manjkavosti i nevjerojatno mi je da to u 2021. prolazi.
Moram kazati da se od tada, tog trećeg mjeseca 2020. pa sve do danas toliko BOLJE osjećam da je to nešto nevjerojatno. Probajte, to je ovisnost. Prvih mjesec dana ćete i dalje imati onu naviku guglati ili kliknuti na Google Discovery page. Sve to maknite.
FB stvarno ne koristim, a jedino skocim tamo pogledati oglasnik, ali i to vrlo rijetko. Na Instagramu imam samo bliske prijatelje, a lista stranica koje pratim je u potpunosti sport/F1, tako i ja Twitteru. Ipak, Twitter mi je interesantniji i važniji i tamo pokušavam nešto napraviti, ali sve toksično je OUT. Iako si sve platforme, osim ironično instagrama baš leglo...