Fenix Iskreno, ovisi o temi.
Primjerice, Facebook račun sam izbrisao iz dva razloga. Prvi je bio taj da mi više nije trebao, čak ni za komunikaciju. Drugi je upravo to komentiranje i činjenica da sam postajao sve ljući samo zato što svjedočiš punoj snazi budala. Kako svjetskih, tako i lokalnih.
Inače, nedavno je izašla u javnost ona zviždačica i dala dokaze da Facebookov algoritam funkcionira na pružanju negativnog sadržaja jer su emocije izazvane negativnim sadržajem ujedno i one koje dulje zadržavaju angažman korisnika.
Što se tiče igara, filmova, serija... Mislim da je samo riječ o plačipizdama i picajzlama koje ne razumiju što je mišljenje, a što kritika. Općenito sam dojma da je kritičko razmišljanje nešto čega imamo u premaloj količini i to se vidi i na internetu. GTA Remaster je odličan primjer. Apsolutno je očajan i prvo što se napravilo je da se počelo pljuvati po čitavom Rockstarovom repertoaru i zbog toga je automatski i GTA VI smeće od igre. Postoji taj čudan revizionizam do kojega dolazi jer ljudi nisu sposobni svoje emocije zadržati za sebe.
No što se tiče politike, svjetskih kriza, korone... Mislim da je situacija jednostavno loša i da je to negativa koju jednostavno moramo prihvatiti. Ne u smislu da se prepustimo negativi, već da si složimo u glavi činjenicu da svijet ide u kurac i da ne možemo samo žmirečki svakodnevno prolaziti istom rutinom pretvarajući se da ti isti problemi ne postoje. Takvo što će nas puno koštati.
Sam primjer toga ti je sve popularniji r/antiwork s Reddita. Ljudima je dosta razlike između bogatih i siromašnih, dosta im je bahato visokih troškova za osnovne potrepštine, jednostavno ne mogu krpati kraj s krajem, dok s druge strane imaš Bezose, Muskove i sl. koji govore da su ljudi lijeni. Čak i kod pasivnog naroda postoji granica tolerancije i mislim da ona lagano puca.
COP26 možeš također uzeti kao primjer. Doslovno se preklinje šačicu najutjecajnijih ljudi na svijetu da poduzmu nešto za budućnost Zemlje, no starudije koje neće doživjeti polovicu ovoga stoljeća odbijaju bilo kakve promjene jer će im utjecati na njihove ionako arogantno visoke prihode što će pak za sobom povući katastrofalne posljedice za buduće generacije.
Lijepo je imati pozitive u svjetskim događajima, ali ako ignoriramo negativu, samo će nas jače udariti kada se moramo suočiti sa stvarnošću. Ne bih krivio medije za to što je Z/zemlja u kurcu.