Brijac Zaboravio si napisati "zaostali", ono kako woodie često indirektno vrijeđa po forumu i tako izbjegava upozorenja. Svi znamo za koga je on ovdje to napisao. Da ja napišem da je on neadertalac mogu mislit kako bi se crvena slova ispod mog posta pojavila.
Skrolaj gore, gledaj kako fino doctorfreak nastupa s "pederlukom" i "mentalno zaostalima" pa nećeš vidjeti crvena slova. Opet opravdavaš vlastito ponašanje unaprijed kako bi se uvjerio da za njega nisi odgovoran.
Komotno nađi što je uvredljivo u tome što sam napisao i ispričat ću ti se. Ako si se pronašao u tome, onda to ne znači da je uvredljivo.
Nisi nastavio kad si rekao dvije različite stvari, da gripe nema jer svi nose maske i odmah ispod da su svi neodgovorni i da ne nose maske. Mene ne zanima što se prenosi lakše, a što teže, u tom trenutku je meni bilo nejasno o čemu ti pričaš jer si pisao dvije stvari koje pobijaju jedna drugu i nikad nisi objasnio.
Da, zato što se korona lakše širi. Ljudi se međusobno idu družiti, nose maske po praznim hodnicima i onda se sjednu na kavicu kod nekoga, sjede na 20cm udaljenosti i skinu maske jer, bože moj, kako će pričati inače. Ako te ne zanima što se prenosi lakše, a što teže, onda te ne zanima odgovor nego si samo našao pametovati oko jedne točke bez da imalo gledaš širu sliku. I ono malo nošenja maske je dovoljno da se širenje gripe iskontrolira. Da ne govorim o radu doma i izbjegavanju javnog prijevoza. Međutim, da bi se korona suzbila, potrebna je kolektivna reakcija većeg broja ljudi jer se lakše prenosi. Logično je.
Bit ću iskren s tobom. Da nemam obitelji i prijatelja do kojih mi je stalo zapalio bi čitav svijet iste sekunde kad bi mogao. Svijet je jedno užasno mjesto. Toliko više ljudi umre godišnje od gladi nego od korone i time se nitko ne bavi, a proizvodnjom cjepiva svi. Zašto? Zato što od toga nema profita, a od prodavanja cjepiva ima.
Mene je baš briga kako ti gledaš na svijet kada je riječ o koroni jer ti utječeš na druge time što se ne cijepiš. Tu priča staje. Tvoj stav nije bitniji od tuđeg zdravlja i isto kao što ti imaš pravo na zdravlje, tako i nemaš pravo drugima ga oduzimati svojom neodgovornošću.
Nadalje, glad i drugi problemi svijeta se neće nikada riješiti ako se ne suzbije pandemija bolesti koja je blokirala čitav svijet. I nemoj reći da se gura razviti cjepivo kada se stopirao svijet i ekonomija! Nemoj sada moralizirati i izjednačavati dva različita problema. Jedan geopolitičke prirode, a drugi čistog zdravstva. Svaki taj "zašto se ovo ne rješava" je samo obična izlika.
I opet kontra i one male trunke zdravog razuma što imam, i dalje se ovdje prepirem s ljudima koji ni ne žele shvatiti. Sada imaš priliku direktno pomoći oporavku ekonomije, daljnjim istraživanjima bolesti i rješavanju gladi u svijetu, možeš bilo što od toga potencijalno pokrenuti samo time što postaneš još jedan dio procijepljenih osoba. Nudi ti se rješenje, ti ga izbjegavaš i nastavljaš prigovarati. Stani iza svojih prigovora i poduzmi nešto. Do tada ti svaki argument u najboljem slučaju stoji na vrlo klimavim nogama.