Blebetaonica 2
Ima li ko baterijsku kosilicu? Ako da, kakva su iskustva? Koliko traje baterija, koliko traje punjenje?
Čini mi se kao puno bolji izbor od motorne - ne troši ulje, ne troši benzin, praktički nema održavanja.
Tzereen bolje uzmi najeftiniju benzinsku nego prosjecnu na bateriju, baterija ce ti izdrzati, puni se par sati, ali snagom je lejm, baterija nije vjecna i osjetljivija je daleko od motora, evo ja vec par godina imam motornu kosilicu (platio ju samo 1100 kn), jednom promjenio ulje (reda radi), trosi ko upaljac, a snage ima i za gustu višlju travu di inace kosilice nisu ni preporucene nego trimeri...tako da ako ti je do odrzavanja, nemoj uzimat aku...moj savjet
Samo benzinjara brale. Za kosilicu/krcilicu i motorku nikad ne bih ni pomislio na Akku varijantu.
Sve ovisi o potrebama.
Aku više nine tolko slabo kolko ljudi misle.
Makita proizvode motorne pile na bateriju.
Sa strujom definitivno manje brige.
Nakon cijele zime ne košenja, đubre upali iz prve, a benzin kosilice svaki put nekaj zajebavaju.
wooddiebone benzinske kosilice su za prave muskarce.
Poanta i je da ne uzimam za sebe. Nego da kad majci zatreba, da si lagano potegne tu elektriku.
Ja mogu s flaksericom fino detaljno.
A kolka se površina kosi?
Za nešto manje bi bilo idealno u tom slučaju.
Ako je neki ficlek trave od 50-ak kvadrata može i nešto na struju, ali ako ima 1500 kvadrata onda neće ići.
wooddiebone nekih 100-120 kvadrata, ak se ne varam.
Ja čekam već par godina kad će moja uginuti da kupim drugu, ali ide i dalje. Otišli ležajevi na kotačima, špricaljka na karburatoru ne radi pa sipnem kap kroz probušenu rupu, a troši više ulja nego goriva pa točim rabljeno ulje iz auta. Mislim da sam napravio ozonsku rupu iznad kuće.
A tek moja doma, prvo 3 godine treba dok startaš, pa troši ulja, pa više nije samohodna jer joj je kas crknuo p ovo pa ono..al jbg, odslužila je dobrih 15 god.
O kakvom budžetu pričamo?
Sa uključenom baterijom do 20 minuta. To bi trebalo bit i više nego dosta za 120 kvadrata.
Ful lagana, bez održavanja osim čišćenja, praktički igračka.
Da nemam 3 hektara dvorišta sa brijegom i drvećem, uzeo bi si odma tak nekaj.
wooddiebone meni je kosilica vani pokrivena samo ceradom 365 dana u godini i uvijek pali iz prve
wooddiebone pa ovo je super jeftino. Ja mislio da će biti 2 i pol, 3 soma.
Susjed na maloj površini ima električnu ali na kabal i dobra je dok je trava mala i suha. Na baterije traju koliko traje i garancija...2 3 godine. Sebi nebi nikad uzel.
Tu s kablom ne bi ni ja. To je baš muka. Ali ove bez zajebavanja da mora potezat i točit i whatnot, mislim da je ovo pravi pogodak.