foggy naci ti si isto jedan od onih sta rokaju po svom pa kak bude 😃 Zato i je kolaps jer svi imaju svoja pravila. Zdrav razum je jedno, i treba biti dio zivota u svim situacijama, ali s razlogom postoje i pravila - pogotovo ona u prometu
Daj ne bulazni bez veze, vozim po Zagrebu svaki dan trideset godina bez i jedne kazne, od sudara sam imao kad su me znali napucati u "guzicu" jer sam stao pješaku na zebri, kad bi netko izlazio iz svog dvorišta na cestu bez da bi pogledao da li može ili kad bi ja kao pješak hodao po zebri i kad me krkan u neregistiranom autu polomio na toj istoj zebri.
Pravila ne zna nitko, niti se itko drži pravila. Za vožnju u džungli usporiš prije križanja bez semafora, i ne držiš se pravila prvenstva prolaza nego gledaš tko kaj radi, propustiopš idote i ideš kad je sigurno. Isto je sa kretenima koji voze slalom po cesti, pa su malo na tramvajskoj pruzi, pa bi malo na cestu uz guranje tak da mu moraš kočiti i sl. Jednostavno pustiš budalu ispred sebe, ne isplati se držati pravila i ne kočiti jer ti on oduzima prednost, imati sudar i natezati se po sudu i sa osiguranjem te po limariji.
edit;
kaj se biciklista tiče…
Izazim iz haustora na nogostup bez biciklističke staze, znači nogostup je za pješake i zabranjena je vožnaj biciklistima, i tip se zalafao i zabio se u moj prednji kotač te preletio preko haube. Kotač na biciklu mu se skroz spigao. Samo je dignuo bajs na zadnji kotač i odgurao ga doma…ja izašao da vidim da li je sve OK ali znao je koliko je glup i nije rekao ni riječ. Srećom nije mi sjebao haubu na autu, jer je preletio prek nje…da je sjeo na haubu eto sranja.