Mene jedino od svega nervira taj kapitalizam gdje dobar dio "uspješnih" ima 5 autiju, 5 stana, 3 vikendice a radnici imaju 1000e placu. Pa pobogu zar mozes u isto vrijeme bit u svih 5 stanova? Trebas kupit avion?
Mislim gdje je kraj? Zašto se teži daj još daj još. Meni je to vec ovisnost o novcu.
Kad pogledate realno najveca investicija koju prosjecni covjek radi je stan/kuca. Ako to uspijes otplatiti u kolko tolko kratkom roku i s prosjecnom placem mozes zivjeti jako lijepo. Mozes otic na more za godisnji, mozes si kupit hranu, odjecu, mob, konzolu i slicno. Eventualno uzet neki prosjecni auto na kredu za nisku ratu. I mislim da je to ok.
Ono kad pogledam da 20-30 godina radimo za nekoga da bi platili stan/kucu zgadi mi se sve.
I da se razumijemo, nema zavisti, ali ono kad vidim u gradu aute po milijun kuna fakat se zapitas za koga i za sto mi obicni smrtnici radimo. Zapravo radimo novac da bi netko mogao uzivati a nama ostave mrvice. To malo boli. Isto kao što boli da djetetu od 4 godine moram objasniti zašto nemam pravo na godišnji po zimi i zašto si ne možemo priuštiti 10 dana skijanja u Austriji. A nije da ja i žena ne radimo i štedimo.
I onda još kad na social mrežama vidim mlade idiote s 20 godine koji se rasipaju novcima dođe mi da odem s ovog svijeta. Al fakat.