chono7 I opet cu biti dovoljno bezobrazan i bahat, pa cu navesti slijedece. Za sve mlade i sposobne ljude. Zasto ne ulazete u vlastito zdravlje, imunitet i sport?
Misliš li da nema mladih i sposobnih koji rade duple smjene jer moraju zaraditi? Misliš da su svi u poziciji da nakon posla nisu mrtvi i samo žele odmoriti, a ne ići u teretanu? Kako je lijepo generalizirati.
I jadan ti, kako li samo ispaštaš, moraš nositi masku i prati ruke. I to ti toliko teško pada, daj me nemoj.
Misliš da će teretana izliječiti sve kronične probleme? Teretana magično liječi astmu ili alergije ili nasljedne bolesti?
Zasto starijma, kronicno bolesnima nije ograniceno kretanje?
Predivno, idemo ukinuti prava samo jednoj skupini. To je odlično prošlo u prošlosti. Da ne govorim da ti nisi ni svjestan što znači kronična bolest. To može biti tlakaš. To može biti dijabetičar. To može biti mlada osoba. To može biti osoba koja ima problema s bubrezima, crijevima, plućima. To može biti bilo tko oko tebe. Drago mi je što si zdrav, nemaju svi tu privilegiju. I doslovno jedino što se od tebe traži je da pereš ruke i nosiš masku i to ti je teret? Mene bi bilo sram to reći.
Tuhy Spuštanje ispod nosa / brade kad nema nikog oko mene i kad prolazim kroz hodnike Westgatea ne smatram jebenim ratnim zločinom radi kojeg će me netko prozivat šupkom.
Dišeš kroz nos i usta. Kroz njih izlaze kapljice. Nosom ne prolaze lijepe želje i pozdravi, nego kapljice koje mogu zaraziti druge. WHO to preporučuje, preporučuju ministarstva zdravlja širom svijeta, preporučuju stručnjaci koji znaju 10x više o medicini nego ti i ja i Chono zajedno, no vi se pravite pametnima i znate bolje od onih koji su krv i znoj prolili da bi usavršili znanje da drugima spašavaju živote.
Pun mi je kurac više takvog nonšalantnog ponašanja jer ljudi misle da su sami na svijetu i neću oko toga šutjeti. Ovo nije neslaganje u mišljenju o igri, ovo je globalna pandemija i sramotno je da se nakon više od pola godine trajanja ljudi nisu informirali o tome za što služe maske, kako se koriste i zašto se tako koriste. Toliko je malo trebalo da se zaboravi da su se klizališta hokejaških arena punila leševima u Španjolskoj. Glavno da je sve prenapuhano.
Ovdje nije riječ o razilaženju u mišljenju, riječ je o negiranju činjenica i štetno je. Zbog takvog ponašanja nam se zdravstveni sistem raspada, ako se već i nije raspao.