Fico Hoces reci da imas problema s procesom zaposljavanja i sada krivis vlastiti odabir ljudi. Jedan slucaj je pogreska poslodavca ili previd, dogada se. Cetiri slucaja su obrazac kod zaposljavanja i ocita greska u procesu.
Oprosti, trebao sam naglasit da su se ti ljudi sami prijavili za posao i ujedno su i jedini.
Ne znam kolko puta bi se trebalo ponoviti da je posla previše, a radnika nema da bi neki shvatili da manji obrti i firme nemaju katalog radnika iz kojeg mogu birati po želji i potrebi nego kandidate dobivaju na kapaljku i moraju se pomirit s onime što dobiju, a dobiju uglavnom propalice koje nisu direktno iz strukovne škole našle posao preko veze ili u obiteljskom poslu.
To su činjenice.
Fico Vec u tome da ti netko dode i trazi specificnu placu vec daje pretpostavku da u oglasu nema raspona place i da poslodavac prebacuje odgovornost na potencijalnog zaposlenika da definira placu jer je veca sansa da poslodavac onda ne plati koliko vrijedi. To je mozda standard, ali standardi se mijenjaju jer se ljudima ti standardi ne svidaju.
Kolko si ljudi zaposlio u životu? Kolko si ljudi probao zaposlit u životu? Na kolko si razgovora za posao bio onaj koji nudi posao?
Opet pričaš iz svoje poprilično uske perspektive i misliš da si najpametniji.
Fico oni koji tako ne rade jednostavno trose vrijeme i trebaju slusati tebe jer znas tocno kako svaki individualac treba raditi.
Gdje sam to napisao?
Fico Sjecam se i kad si velicao umiranje za firmu i prekovremene jer se tako dokazuje koliko si kvalitetan materijal.
Nisam veličao umiranje za firmu. Pričao sam o onome što je potrebno za probijanje van okvira.
Poseban trud rezultira posebnim rezultatima. Prosječan trud rezultira prosječnim rezultatima.
Ne zalažem se za takav način rada, ne mislim da je to ispravno i dobro i to nije moja predpostavka nego je istina koju ljudi moraju shvatit.
Poslodavac nije tu da ti pomogne niti će te platiti više nego mora. Ti si taj na kojem stoji odgovornost za samog sebe.
To nije način na koji ja mislim da bi stvari trebale funkcionirat. To je način na koji stvari zapravo funkcioniraju.
A za nekog ko se poziva na medijsku pismenost trebao bi možda poradit na čitanju sa razumijevanjem prije nego prozivaš za nekakva licemjerja jer ovak sam ispadaš ko