Prijavi ga. Moja kćer je medicinska sestra koja radi u bolnici, pa joj doktor nije želji raditi ultrazvuk u trudnoći preko uputnice nego ju išao naručivati u vlastitu privatnu kliniku, u kojoj radi nakon posla u bolnici.
Reka ih prijaviti i išao je ultrazvuk odmah.
Nećak ovo ljeto bio na Rabu i dobio Rota virus, proljev i temperaturu, jake grčeve. Poslali ga hitno u riječku bolnicu gdje je nakon tri dana potpuno zanijemio i trzuckao se nenormalno. Radili eeg i kao ne vidi se ali možda meningitis, držali ga tako na infuziji, on gubio na kilaži…brat i svi molili na koljenima da ga prebace u zaraznu u ZG ali kao nema prijevoza, nema doktora koji bi bio u sanitetu a sami ga ne smiju voziti ili na potpis na vlastitu odgovornost dok jedno jutro nije dobio jaki epileptični napadaj…toliko jak da su ga tri sestre držale kliko se trzao. I onda panika našli doktoricu za pratnju i hitno za ZG…tamo mu našli tešku upalu malog mozga, sepsu…odmah sonda za hranjenje da ga vrate u život, tri tjedna promjene krvne plazme, jaki steroidni lijekovi….toplice i sad hoda uz tikove, ne govori samo može nešto viknuti neartikulirano.
Navodno sedam zabilježenih slučajeva u svijetu. Baš moj nećak, osam godina…trenutno je na razini dvogodišnjeg djeteta, trudi se, želi se vratitit ali mora sve učiti kao da se ponovno rodio…. nema logopeda koji bi ga preuzeo, nema ništa. Sve plaćaš sam od fizikalnih terapija do privatnog logopeda a li ni privatno nisu slobodni.