Fico Poceo sam koristiti zubni konac tamo negdje krajem osnovne. Najbolja odluka ikada. Prosle sam godine otisao zubaru po prvi put u skoro 10 godina (jer sam glup, nema drugog razloga), covjek rekao sve super
Okej evo da i tu podjelim savjet. Ja u svojih 30 godina života nisam nikad ni karjes imala niti mi je zubar radio ništa (srećom) na zubima, i ne sramim se priznat da iako imam 30 godina svaki put dobijem četkicu za zube za nagradu od zubarice ko mala djeca. Pijem kolu svaki dan, mlatim po slatkom ko i svatko drugi.
Ovo će zvučat glupo ali od malih nogu kad god bi prala zube gledala bi tv i prala zube. To bi rezultiralo pranjem zubi 8-10 min. I ušlo mi je u naviku prat zube 8 min minimum.
Savjeti:
1.kad operete čvalje, nema ničega u usta osim vode. Ako i pojedete popijete nešto što nije voda, peri zube ponovo.
2. godišnje jednom ić kod zubara na skidanje kamenca.
3. stružite i perite jezik jer je to rasadište bakterija.
I to je to.
Zubi mi nisu ravni, možda zato četkicom mogu do svega, možda je i genetika u tome jer mi je 80% mliječnih zubi imalo korjen što je zbunjivalo zubaricu jer sam kad su mi ispadali zubi morala sam ih krpom vadit jer nisam imala dobar grip samo sa prstima 😃
Ne ulazim u genetiku, neki ljudi jednostavno imaju problem sa zubima i gotovo.