buz Fićo kad naleti na gay HDZ-ovca:

I jedan savjet za administraciju…večina foruma ima u pravilu zabranu diskutiranja o politici i ratu.

S razlogom ljudi…s razlogom…

doctorfreak Imamo temu za politiku, a ovo je i Blebetaonica. Ici takvo sto sankcionirati bi bilo uzaludno, to je tema koja ce se svugdje provlaciti i nemoguce ju je izbjeci, samo usmjeriti u odredene teme. Uzimajuci to u obzir, ja ne vidim da je ovdje bilo neke provokatorske rasprave ili ikakve potrebe za intervencijom. Tko ne zeli diskutirati, ne mora, a tko je diskutirao, nije nista skandalozno govorio. Prica se o zemlji i narodu.

yakuza_stinger ja mislim da bi Reykjavik bio taman po tvom guštu.

Cak i za mene malo previse izolirano. 😄 Ali bi rado posjetio Island, treba se to vidjeti uzivo.

doctorfreak Ako si Srbin, onda ti definitivno ne preporučam otići u Bibinje. Zašto ići negdje gdje nisi dobrodošao i možeš dobit batine? To uopće ne branim, dapače, ali ono, nećeš ni sa šalom Hajduka u Zagreb. Zašto si to uopće raditi tih par tjedana godišnjeg odmora? Samo uključi mozak. Otiđi 50km sjevernije ili južnije. Ili odi i ne naglašavaj tko si i super ćeš se provesti kao i 99,999% drugih turista (pa i Srba). Kao da je uopće bitno. Bitno je kao i ovaj koncert – nebitno dok se ne spomene.

Fico Za 10 godina ce vec biti prekasno

Neće, kao što ni sad nije prekasno. Doslovno se o ratu skoro uopće ne priča, osim kad neka druga strana nema potrebu za time. Tako i s ovim u Bibinju, to uopće nebi bila tema da neki novinar nije odlučio skupljati klikove na mjestu od par tisuća ljudi. Znači totalno nebitno. Nebi ni pričali o tome.

Za molitelje isto tako. Da ih se ignorira, nestali bi s trga doslovno za dva tjedna.

doctorfreak evo isto tako većina drugih foruma bi trajno nekoga trajno obrisalo nakon 2-3 bana, pa si još tu. Mislim da smo prilično civilizirani EDIT: I što je najbitnije, protiv Srba riječ nitko nije rekao osim za neke događaje u ratu. Naše prijatelje forumaše Srbe uopće ne diramo

Fenix Ili odi i ne naglašavaj tko si i super ćeš se provesti kao i 99,999% drugih turista (pa i Srba).

Meni je, iskreno, ovo dovoljan pokazatelj da nesto ne valja.

Jučer navečer sam gledao Dnevnik na RTL-u i spominjao se koncert Aleksandre Prijović. Moram priznati da do nedavno ni ja nisam čuo za nju dok se nije digla buka oko koncerata u Areni, sad za nju vjerojatno znaju svi. No ono što mi je ostalo u sjećanju iz jučerašnjeg Dnevnika su rezultati jedne ankete koji govore sve, a to je način na koji doživljavaju / slušaju cajke različite generacije pa je rezultat bio - stariji cajke povezuju sa Srbijom dok ih mladi slušaju jer im je to fora. Mislim da je time sve rečeno i ako su rezultati istiniti onda ima nade da se krene naprijed.

Što se tiče samih cajki prije jedno 15ak godina sam ih i ja znao poslušati i izaći van na njih s društvom. Sada sam dugi niz godina van toga jer nisu više moj đir tako da ni ne znam tko je sad popularan no nemam ništa protiv njih kao niti bilo koje druge vrste glazbe.

Fico kad živiš u uvjerenju da svijet mora bit savršeno mjesto i ne popuštaš od toga. A nije i ne može bit i kad to shvatiš bit će ti bolje. Niti bi bilo dobro da je savršeno mjesto, u smislu da nema ratova i podjela. Vjerojatno nas nebi ni bilo.

Što realno tu možeš napraviti? Baš ništa. Apsolutno ništa nego bit realan i dati najbolji mogući odgovor, jedini ispravan. Kao da u drugim zemljama nema sličnih primjera. Ne možeš svašta raditi ni u Parizu ni u Kopenhagenu ni u Helsinkiju. To prihvati ili živi u nekoj svojoj "što bi bilo kad bi bilo" utopiji.

Fenix Naravno da se moze. Imas dvije mogucnosti. Mozes normalizirati pojavu specificne nacionalnosti, da se na osobu ne gleda kroz etiketu zastave. I onda imas odabranu alternativu. Ona koja normalizira otkazivanje dogadaja zbog necije nacionalnosti koja bi mu mogla ugroziti zivot.

Ne znam zasto mislis da sam perfekcionist. Ja sam svjestan da svijet nikada nece biti savrsen. Savrsenstvu treba teziti, svjestan da ga nikad neces ostvariti. No time sto se trudis ostavljas bolje mjesto buducim generacijama.

Ok, recimo da sam ja Srbin i da dođem u Bibinje bez ikakvog predznaja i da kažem dobar dan bre, kako ste druže? Kaj bi mi se dogodilo?

Fico kažem ti, razmišljaš utopijski. Najbolje je pustiti ljude na miru i ostaviti vremenu da odradi svoje. Ne možeš poslati tamo hrpu psihologa i najbolje profesore, pa očekivat neke stvari.

Mislim da je sasvim u redu da normalna osoba shvati da takvo nešto nije u redu, ali istovremeno prihvati zašto i zbog čega je tako. Ti se postavljaš kao da većina Hrvatske smatra da je normalno diskriminirat nekoga jer je Srbin. Nije tako. Nije tako čak ni na forumu, gdje se sva oprečna mišljenja tvojem svode na to da nije u redu, ali shvaćaju. Shvati da ne možeš preodgojit ljude i da to dolazi s vremenom. Možeš tupit koliko hoćeš, ali vrijeme stvarno radi svoje.

Sterlok nebi se dogodilo apsolutno ništa. Možda bi se sprdali sa izgovorom, npr mene su sprdali tjedan dana jer sam rekla umjesto suhozid, gromača. Zvali su me gromača tjedan dana i povrijedili mi osjećaje 🥲

Fenix nećeš ni sa šalom Hajduka u Zagreb

Tu je i problem. Što se ljudi ne podnose koji žive na istom tlu, a kamoli dalje.

Jadan je onaj tko nekog mrzi jer navija za drugi klub.

Fenix evo isto tako većina drugih foruma bi trajno nekoga trajno obrisalo nakon 2-3 bana, pa si još tu

Gle bilo pa prošlo…jesmo se dog da necu vise radit ono što se nesmije i dovesti ban u pitanje? Mislim da je nepotrebno stalno spominjanje toga. Ti mene ionako osobno ne podnosiš bez obzira kaj pišem, i to si javno izjavio…ali ne moraš radi tog to stalno spominjat. Svi vec to znaju. Uostalom ako ti toliko ne odgovaram izbriši me, bolje to nego da me konstantno podsjecas kako si milostiv prema meni. Šta bi ja sad trebao da se to promijeni? Kao ono unbanan korisnik koji je bio 2 puta banan ali ga stalno prisjecamo da je bio banan. Wtf?

Također, ovo je bio dobronamjeran savjet. Jer ovakve teme na žalost izazivaju sve i svašta..a ništa dobro…nisam siguran dal se uopće kome promijeni mišljenje…a ako si ti to shvatio kao pametovanje ili nešti negativno žao mi je…

yakuza_stinger Pošto smo mi nacija takva kakva je, za jedno još 2, 3 generacije će to biti to. Odnosno rat će se sve manje i manje spominjati u bilo kakvom kontekstu.

Vrlo optimistično. S druge strane tu je Bosna koja živi ili bolje rečeno parazitira na račun tenzija i Kosovo-Srbija. Sumnjam da iz toga neće biti daljnjih sukoba, kao i da smo civilizacijski toliko odmakli da se u budućnosti ne dogodi WW3 unatoč svom tom nuklearnom arsenalu kao sredstvu odvraćanja i zastrašivanja kojim barataju one najmoćnije sile.

doctorfreak Šta bi ja sad trebao da se to promijeni? Kao ono unbanan korisnik koji je bio 2 puta banan ali ga stalno prisjecamo da je bio banan. Wtf?

Samo trebaš prestat filozofirat kako bi trebali vodit forum

Fenix Doslovno sam napisao dobronamjerni savjet kao korisnik 30+ gamerskih/IT foruma kako lokalnih tako stranih gdje apsolutno ni na jednom od njih nisu dozvoljene politički ni ratne teme.

I tebi je to pametovanje? Svašta. Oprosti što sam uopće iznosio dobronamjeran savjet. Očigledna pogreška.

Sterlok Ok, recimo da sam ja Srbin i da dođem u Bibinje bez ikakvog predznaja i da kažem dobar dan bre, kako ste druže? Kaj bi mi se dogodilo?

Evo ovako nebi ti se dogodilo apsolutno nista, da ima sranja posto smo svi blizu culo bi se. Razbijala bi se auta i tuklo i sto ti ja znam a od toga nema nista. Radim sa desetak Bibinjaca ako ne i vise pa bi definitivno cuo da je bilo nesto.

Znan da je prije dosta godina dosao jedan Srbin u Bibinje i u kafic usred mista isao provocirati sa ratom i ubili su boga u njemu.

Ja mislin da ces u Bibinju prije dobiti po nosu ako dodes sa zastavom od Dinama nego sa Srpskom zastavom

Miro Znan da je prije dosta godina dosao jedan Srbin u Bibinje i u kafic usred mista isao provocirati sa ratom i ubili su boga u njemu.

U civiliziranom svijetu bi se nazvalo policiju zbog remecenja javnog mira i prostora.

Ljudi ne svacaju da je prošlo vrijeme barbarizma i nije uvijek riješenje sve riješavat šakama i oružjem.

Fenix nećeš ni sa šalom Hajduka u Zagreb

Iskreno, meni je ovo veća razina zadrtosti od one da "Srbin ne smije u Bibinje" i pokazatelj u kakvom smo kurcu ko narod ak bi tako nešto (ako je posve neprovokatorski) izazvalo reakciju.

Niš, onda moram nabavit zastavu Dinama 😂

Inače radio sam prije više godina jedno ljeto na potezu Zaton/Biograd i svima sam nabija na nos da sam i Zagreba uz kajkanje …nitko me nije krivo ni pogledao. Idem trideset godina na more u Duće kod omiša, stekli tamo prijatelje i kumove, nikad me nitko nije krivo ni pogledao.

Kad je Dinamo prije sto godina pobijedio u ZG Partizan 5:0 klinci su po Omišu vikali Dinamo, Dinamo

doctorfreak U civiliziranom svijetu bi se nazvalo policiju zbog remecenja javnog mira i prostora.

Ljudi ne svacaju da je prošlo vrijeme barbarizma i nije uvijek riješenje sve riješavat šakama i oružjem.

M da

Radi ovakvih pičkastih razmisljanja nam i je ovako, ubojice, silovatelji i pedofili šetaju slobodni. Minimalne kazne cak i nikakve jer su neki iz boljih obitelji.

Jos si moga i bolje napisati cak niti ne zvati policiju nego ce ih bog kazniti.

Ajme meni ej sto necu procitati tu na forumu

doctorfreak U civiliziranom svijetu bi se nazvalo policiju zbog remecenja javnog mira i prostora.

Ali mi ne živimo u civiliziranom svijetu :-).

fensisuperstar Fala qrcu, u civiliziranom svijetu policija privodi ljude zbog postova na forumu KEK.

doctorfreak super mi je kako uspjevaš izigravati žrtvu, a ja sam samo jednako bezobrazan prema tebi kao što ti budeš prema svima ostalima

Tuhy evo prije dva tjedna izboli Engleza u Milanu. Bacali baklje na Nizozemce usred Madrida… Ništa gori kao narod nismo od drugih i nervira me ta generalizacija. Manjina kakve ima svugdje nije ogledalo naroda. Zanimljivo kako nitko na forumu nije napisao da mrzi Srbe ili da bi napao navijača zbog majice, a ima nas svakakvih i odasvud smo. Kako smo onda kao narod u kurcu ili većem kurcu od drugih?

Ne generaliziram, ti si sam naveo taj primjer. I di sam naveo da smo mi u većem kurcu nego neki drugi narod?

Za mene je ista vrsta idiota Splićanin koji će mi razbit auto radi ZG tablica i Dinamovog šala u njemu (i obrnuto), i navijač Tottenhama koji će ić tuć drugog stanovnika Londona jer se prošeto obučen u Arsenalov dres kroz "zabranjeni" kvart.

Miro zivimo u dobu feelings over facts….a svi znamo da nekad nema druge opcije nego objasnit na staromodni nacin nekim ljudima…

Miro Radi ovakvih pičkastih razmisljanja nam i je ovako, ubojice, silovatelji i pedofili šetaju slobodn

Nije to pičkasto razmišljanje nego je to racionalno razmišljanje. Dakle ako jedno dijete udari tvoje dijete dal češ ga učit da mu vrati istom mjerom? Od malena se djecu uči da se nasilje ne vraca nasiljem.

A to što pedofili, ubojice i slični kalibar šetaju ulicom nije tvoj problem već problem institucija u državi. Tvoj moralni zadatak kao građanina je da takve osobe prijaviš instituacijama koje su odgovorne za riješavanje takvih problema.

E sad, dal te iste institucije obavljaju svoj posao kako treba je druga tema. Vidjeli smo kako je dečko ranije izrešetao nekolicinu "mafijaša" jer od institucija nije bilo ništa. Ispao je heroj, a zapravo si je uništio život.

Fenix super mi je kako uspjevaš izigravati žrtvu, a ja sam samo jednako bezobrazan prema tebi kao što ti budeš prema svima ostalima

Ja nemam s nikim problem, pa čak ni s tobom. S dosta ljudi se dopisujem preko privatnih poruka (s kojima se sprdam ponekad na temama) i apsolutno nemam protiv nikog ništa. Da se znam zezat ponekad to je istina, ali sve u granicama. Ako ti misliš da je riješenje razgovarat na način na koji ti trenutno razgovaraš prema meni, zapravo nisi ništa bolji od mene. Uostalom to mi ne smeta, osim činjenice konstantnog nabijanja na nos o banovima. To mi je malo pretjerano, ali ako te veseli samo naprijed.

Tuhy istina, nisi nigdje to naveo. Samo kažem, jbg, idiota ima pa zbog manjine neću ni pokušavati jer sam onda i sam idiot. Načuđavanje zašto je to tako ne mijenja ništa.

Kako netko kvalitetno može pjevati 5 večeri za redom?

Kolega kupio sebi i ženi ulaznicu, nikad čuo za nju ali moraju otić vidjet kad svi idu. Povukao bi paralelu s Avengers: Edgameom