Blebetaonica 2
oxi Morao sam ići guglati. Znam da se koristi svašta za sve (smuči mi se život kad krenem istraživati što ide za određene arome, konzervanse i bojila), ali ovo za kitove nusproizvode u parfemima nisam znao. Hvala ti što sam obogatio svoje znanje.
I to još u wiki piše da se dobiva od sperm whales ( ulješura po naški).
- Uređivano
Ne doslovno ali ajde da objasnim.
Ambergris (/ˈæmbərɡriːs/ or /ˈæmbərɡrɪs/, Latin: ambra grisea, Old French: ambre gris), ambergrease, or grey amber is a solid, waxy, flammable substance of a dull grey or blackish colour produced in the digestive system of sperm whales.
Ambergris has been highly valued by perfume makers as a fixative that allows the scent to endure much longer, although it has been mostly replaced by synthetic ambroxide.
Kad smo vec kod cudnih sastojaka za parfeme, za miris kože i vanilije su se koristile izlučevine iz analnih žljezdi dabrova. To nije jednina zivotinja cije smo analne izlučevine koristili za parfeme. Danas se koriste sinteticke zamjene. Nadam se.
Vanilla is a common, beloved ingredient in many top-selling fragrances. However, did you know that the anal secretions of beavers can also produce a pleasing vanilla aroma? Also known as castoreum, this ingredient has been often used in classic leather-themed perfume.
Until the 18th century, castoreum was used to treat conditions ranging from headache to hysteria. Castoreum is now replaced by synthetic replacements and hyraceum — an earthy rocklike material fossilized from the hyrax’s urine. Etat Libre d’Orange’s Fils de Dieu is a notable fragrance with castoreum in its recipe.
Samo organski, fuj sintetika.
- Uređivano
Podsjeti me to sve na parfem koji je Lady Gaga prije nekih 10 godina prezentirala, a koji se sastojao od krvi i ljudske sperme.
Parfem doživio neuspjeh jer je bio preskup..
Izgleda da se nisu pravoj osobi obratili za povoljne sastojke parfema @fensisuperstar
Ma kakvi parfemi, samo znoj, duvan i bira.
Ma to su sve preseravanja.
Rokneš na sebe pola axa i jači si od svih.
Axe čokolada, četvrtinu spreja na sebe i sve je dobro
kauboj old school je inace afrika.
Ali da i čokolada moze proci xD
A da, na afriku sam čak i zaboravio. Nekako mi je više u glavi ostao taj zadnji krik Axe-a sa čokoladom kada su svi u srednjoj to furali. A kad smo kod toga može i Brut ako ga netko još ima.
kauboj ah s brutom jedino možeš lovit gilfice
Od mirisa nosim samo onaj koji bude ispod jaja poslije dobrog treninga.
Ah yes , muškatni orasi. Klasik.
Slobodno se ismijavajte ja volim svoj hobi, i volim bit informirana o nečemu što me zanima i što kupujem. Pišem o tome jer nekoga možda i zanima, ali izgleda da ne
oxi nemoj mene stavljati u tu grupu ja brinem o svom mirisu.
Taman sam danas mislio probati kako miriše JOOP! Homme jer mi je seksi susjeda rekla da joj je taj miris top i da ga probam u bipi. Pa ako mi se sviđa nije ni toliko skup. Kad smo kod mirisa jer koristiš argan + jojoba ulje za kosu? Hladno prešano naravno. Samo malo kroz vrhove i svi znaju da je to tvoja šauma : D
- Uređivano
fensisuperstar jer mi je seksi susjeda rekla da joj je taj miris top
Jel bi bubo?