Gotove i ZOI. Kao i u Tokyu, nije to to kad je sve puno restrikcija, ali moram priznati da sam, neočekivano, dosta gledao Igre u Pekingu i dobro sam se zabavio. Biatlon sam apsolutno sve pogledao, prokleto zabavan sport. A od ostalih sam još dosta gledao skijaško trčanje, alpsko skijanje i hokej na ledu.
Norveška je oečkivano najuspješnija, ali ovaj put su stvarno uništili konkurenciju sa 16 zlata (nikad prije nije nitko osvojio toliko) i 37 medalja. Stvarno su najbolji u zimskim sportovima, a moglo je biti možda još i uspješnije da ih korona nije pokosila na samom početku Igara. Njemci isto očekivano drugi najbolji, a iza njih inspirirana Kina, a onda tek SAD. Švedska, Nizozemska, Austrija i Švicarska su odmah tu iza SAD-a i očekivano u TOP 10. Rusi samo 6 zlata, ali nevjerojatno koliko su oni zlata prokockali, pogotovo u biatlonu. Po medaljama su odmah iza Norveške, ali da ne kiksaju, bez problema bi se sa Njemačkom borili za 2. mjesto. Kanada isto blago razočarala sa samo 4 zlata.
Mi bez Kostelića ipak nismo toliko ozbiljna zimska nacija. A i nije pomoglo što Zubčić nije u formi kao prijašnje 2 godine.
Za Pariz 2024. i Milan 2026. se nadam da ćemo opet dobiti one stare Igre pune gledatelja i druženja.