Da ali tip je Srbin…valjda ne pratim tu šund muziku, pretpostavljam. 20 000 Srba može raditi po obali svako ljeto, i neka rade, ali pjevati ne može
Blebetaonica 2
I Balašević je bio srbin, pa nitko nije pizdio oko nastupa.
Necu vam pojedinacno odgovarati jer mi se neda quatatu vas ali dosta vas je mlado dosta nije vidilo rat i bolje da nista.
U krugu Bibinja je recimo i Škabrnja di je bilo sto je bilo ovaj kraj je dobrano pogođen ratom.
Evo sad ce brzo i 30g biti da sam isao u osnovnu skolu samo po svejdodbu doma je bilo kolinje i krenule su granate posli smo svi u kucu sakriti se dok stane i odjednom cujem viku stric je pogođen gelerom u lice stuklo mu je vilicu i zube i proletilo ali srecom nije pogodilo zilu na vratu. I sad vi govorite da san ja zadrt ali ja i dan danas nakon 30g vidin tu scenu kako se stric nagnuo i riga krv na usta. Isto tako kad dodemo na groblje u sredini je 5 velikih grobova oni su medu prvima stradli uhvatilo ih je mucilo i ubilo. Medu njima i susjed koji je imao 18g a recimo jos se sican u magli kad san bija mali kako su igrali nogomet on medu njima i nemogu izbrisati scenu imao sam špag a on mi je napravio kaubojski laso evo sad to vidin koda je pren bilo toga se sitin svaki put kad prodem kraj groba da zadrt san. A viditi staroga kad se vrati sa bojista da dode da je živ…da zadrt san
Cajka je cajka cisto me boli kurac o cemu piva i koliko je vesela kad je cujem alergiju dobijem nikad je svojevoljno necu slusati niti cu svojevoljno ici na cajke.
Srica vas da nista dozivili rat i prosli nesto slicno sto je prosao ovaj kraj tako da mucnite malo glavom prije nego ljude zovete zadrtim
- Uređivano
Istina, roden sam nakon rata, ali cu zbog konstantnog povlacenja rata po svakoj sferi drustva ujedno i napustiti zemlju kroz godinu-dvije. Ovdje nema buducnosti dokle god se zivi u proslosti. I znam, lako meni govoriti kada nisam bio u ratu i najvise sto mogu je pokusati razumijeti da se s traumaticnim dogadajima tesko, ako i ikada moze pomiriti, ali ova situacija pokazuje zasto mnogi mladi ne vide buducnost u Hrvatskoj. Na ratu ce se uvijek dobivati politicki poeni, na njemu ce se graditi populisticka kampanja i potenciranje proslosti nastavit ce unistavati buducnost regije.
Cisto da ne bi bilo, mislim da je isto sranje i preko granice, samo sto smo mi u EU, oni nisu. Jedina razlika.
Apeliram sve da povlače temu rata u raznim temama. Možda napusti forum.
Genesis Ako je rijec o onima koji su 20+ godina van drzave, da, vjerojatno je takav slucaj. Uz onaj da ne placaju ni centa poreza u Hrvatskoj, ali prste od ponosa prema drzavi koju ni ne znaju. Ako je pak rijec o onima koji su otisli u zadnjih 10 godina… Ne bih bas rekao. Mladi odlaze jer vide stanje.
Uostalom, nitko me ne tjera da se druzim s nasima van Hrvatske.
Ja sam nosio HR uniformu 93. i 95. i često se među HR vojskom slušala cajka. Stvar ukusa, meni odvrato…ali danas su mnogi veći katolici od Pape.
Fico ja iskreno smatram da ćeš se ti teško prilagodit u bilo kojoj drugoj zemlji u koju ideš. Ovdje se provlači rat, u nekoj drugoj zemlji nešto drugo, a ako ćeš uvijek bit stava da bježiš gdje je po tvojem, gdje god da odeš nećeš biti na svom. To je ona tolerancija o kojoj sam jednom bio pisao. Ako si selektivno tolerantan, onda to nema smisla.
Baš problem rata je u tome što ga ni jedna ni druga strana ne mogu pustit. Evo, ti prvi ćeš se svaki put na temu rata nadovezat nekim spuštajućim komentarom, iako se, kako kažeš, onda nisi ni rodio. Dio si problema. Iako si u pravu da se s ratom najviše manipulira, ali to može prestat jedino i jedino onda kad jedna strana prestane provocirat one koji su zaista pogođeni (pa ako hoćeš, i izmanipulirani).
Njemačka je rasturala gotovo cijelu Europu, potpisalo se primirje i sve funkcionira kako treba. Da bi stvar bila zanimljivija neznam dal ima koja svjetska kultura a da je nema u Njemačkoj. Jedino kod nas na balkanu nema pomaka.
Kao civilizacija moramo ici naprijed i ne usađivati mržnju u mlade generacije. U protivnom se ponovo izaziva rat.
Na kraju krajeva politika i vjera pokreće rat…a ne mi obični smrtnici..
Meni je žalosno da u 2023. se uopće razmišlja o zabrani nečeg u kulturi jer da glazba je kultura.
Pustite ljude da se druže, vole, pjevaju. Šta ima u tome loše? Jer imaju Srbsko državljanstvo? S takvim razmišljanjem nikada naprijed.
Fenix ja iskreno smatram da ćeš se ti teško prilagodit u bilo kojoj drugoj zemlji u koju ideš. Ovdje se provlači rat, u nekoj drugoj zemlji nešto drugo, a ako ćeš uvijek bit stava da bježiš gdje je po tvojem, gdje god da odeš nećeš biti na svom. To je ona tolerancija o kojoj sam jednom bio pisao. Ako si selektivno tolerantan, onda to nema smisla.
Ne znam sto tocno znaci selektivno tolerantan. Jednostavno vidim da su odredene stvari zasluzne za vece probleme, a neke za manje. Necu naci savrseno mjesto jer ono ni ne postoji, no izjednacavati da ce isto biti drugdje… Citav je svijet u kurcu, ali nije jednako u kurcu. Moze se bolje i treba teziti boljem.
Baš problem rata je u tome što ga ni jedna ni druga strana ne mogu pustit. Evo, ti prvi ćeš se svaki put na temu rata nadovezat nekim spuštajućim komentarom, iako se, kako kažeš, onda nisi ni rodio. Dio si problema. Iako si u pravu da se s ratom najviše manipulira, ali to može prestat jedino i jedino onda kad jedna strana prestane provocirat one koji su zaista pogođeni (pa ako hoćeš, i izmanipulirani).
Po cemu sam dio problema? Ja doslovno ne zelim da se vise povlace te teme. Zelim da ljude zaboli za to je li pjevac iz Srbije, BiH, Hrvatske, pizde materine. Necu ignorirati problem. To kao narod radimo desetljecima i sad smo u govnima koja ce postajati samo veca i veca. Ako je moja objava nekako spustala ili provocirala onda nam nema pomoci.
Na kraju se, nazalost, stvarno svodi na to da Hrvatska prilike za ici naprijed nece vidjeti dok odredene generacije ne umru. Samo sto ce tada biti prekasno jer ce vecina mladih napustiti zemlju.
- Uređivano
doctorfreak Meni je žalosno da u 2023. se uopće razmišlja o zabrani nečeg u kulturi jer da glazba je kultura.
Ja kužim što želiš reći, ali ovdje pričamo o nekoliko kvadratnih kilometara gdje je bilo najgore u ratu. Pustiš ljude na miru još 10-20 godina i to je to, ovako samo resetiraš timer govoreći im što treba radit s druge strane države neupućen u išta. Tolerancija je poštovat zašto su takvi i pustit ih na miru. To što nekog koncerta u Bibinju nema, nama ne igra nikakvu ulogu. Koncerti neka se vode na ostalih 56 tisuća kilometara kvadratnih. Univerzalno nitko ne brani ništa, srpska pjevačica najnormalnije puni Arenu četiri dana za redom.
Fico selektivno tolerantan je biti tolerantan prema gay zajednici i pustiti ih da žive, a ne pustiti da žive onima koji neće srpskog pjevača u svojoj kući jer su im rane još svježe. Zašto ne razumjeti jedne i druge? Ti si ovo u Bibinju odmah sve sveo na načelnika HDZ-a, a Miro ti je objasnio zašto to s načelnikom, koji god bio, nema veze.
Ne kažem da si Miru usput triggerao, ali neki sličan komentar neke druge osobe triggerao je neku četvrtu osobu koja sad baš iz iznata neće popustit u svojim stavovima. Ne želiš da se povlače te teme, ali ćeš skočiti na tu temu kad god ti se ukaže prilika. Više bi učinio da ignoriraš Bibinje nego što si učinio da ga proglasiš primitivnim.
Fico Ja doslovno ne zelim da se vise povlace te teme. Zelim da ljude zaboli za to je li pjevac iz Srbije, BiH, Hrvatske, pizde materine. Necu ignorirati problem. To kao narod radimo desetljecima i sad smo u govnima koja ce postajati samo veca i veca. Ako je moja objava nekako spustala ili provocirala onda nam nema pomoci.
Ono što je prava istina je da su govna, barem što se tiče rata, sve manja. Sve manje ljudi priča o ratu, pa čak i na ratom pogođenim područjima i sve je manje ekstremnog nacionalizma i slično. Ti imaš izbor i uvjeriti sebe da su priče o ratu ono zbog čega ideš van, ali realno je da za rat više nikoga neće bit briga za 10 godina. Kao što je i danas puno manje bitan nego što je bio prije 10 godina. Ali imat ćeš jedan ili pet posto ljudi koje će i dalje trigerrirat, a ostatak će to potencirat puno previše i stavljat pod povečalo. Evo, ako samo Bibinje zabranjuje koncert srpskog pjevača, to je po meni civilizacijski gledano jebeni uspjeh. Prije 20 godina srpski pjevač nije mogao nastupat nigdje u HR.
Isto je i za one molitelje na trgu. Nitko u HR nebi ni znao za promil tih katolika da drugi nemaju potrebu prenaglašavat koliko je to loše.
Ma nema nama spasa, po UN projekciji do 2100 će nas biti duplo manje, praktički će mo nestati kao narod.
A kaj se tiče promjene svesti, nemoguća misija. Ne treba se ni truditi.
doctorfreak svojedobno sam radio za njemacku kompaniju i odradivali smo site u engleskoj. Iskreno, ista stvar kao ovdje, jos uvijek ima tenzija za drugi svjetski rat. Prednost je sto je ipak standard visi i ljudi generalno bolje zive, pa je manji broj onih koji se zamaraju time. I dalje se vodim onim "daj ljudima visok standard i raspravljat ce o prognozi vremena, dok ce sirotinja i dalje o politici".
Fico sretno, kamo god da te zivot ponese!
Fenix Ja kužim što želiš reći, ali ovdje pričamo o nekoliko kvadratnih kilometara gdje je bilo najgore u ratu. Pustiš ljude na miru još 10-20 godina i to je to, ovako samo resetiraš timer govoreći im što treba radit s druge strane države neupućen u išta. Tolerancija je poštovat zašto su takvi i pustit ih na miru. To što nekog koncerta u Bibinju nema, nama ne igra nikakvu ulogu. Koncerti neka se vode na ostalih 56 tisuća kilometara kvadratnih. Univerzalno nitko ne brani ništa, srpska pjevačica najnormalnije puni Arenu četiri dana za redom.
Ja se s time ne slažem. Jesmo trenutno u ratu? Nismo. Ja to gledam kao posao ponude potražnje. Po tvojem ako sam ja Srbin u Bibinju nebi smio nudit svoje usluge? Nebi smio ici za svoje slobodne dane tamo? Jer se bilo čime inicira provociranje i povijest rata? Bilo kakva obilježja i negativizim? Koliko ja znam ne. Ti ljudi jednostavno mrze sve Srpsko i dok su živi se neće pomirit s time. Ja to kužim na neki način ali evolucija bi trebala čovjeka učiti praštati kao i učiti poštovati druge. Uostalom jel taj netko kriv što se rodio kao Srbin?
Ljudi, rat je odavno završio. Nebitno je tko je bio agresor i zašto. Žrtava ima i s jedne i s druge strane. Ali smo i dalje ljudi.
Ne braniti koncerte je nešto moralno i ispravno kao prvo i najmanji iskorak za pozitivniju budućnost.
S takvim stvarima možemo dokazati svima da idemo naprijed, da smo pravi europljani, a ne barbari koji se drže oko za oko zub za zub.
Ponavljam, shvaćam da je u ratu bilo svega, mnogo patnje i zla ali jednostavno se mora ici dalje. Zabranama, provokacijama i slično sigurno ne.
Fenix selektivno tolerantan je biti tolerantan prema gay zajednici i pustiti ih da žive, a ne pustiti da žive onima koji neće srpskog pjevača u svojoj kući jer su im rane još svježe. Zašto ne razumjeti jedne i druge? Ti si ovo u Bibinju odmah sve sveo na načelnika HDZ-a, a Miro ti je objasnio zašto to s načelnikom, koji god bio, nema veze.
Oprosti, ali izjednacavati to dvoje je bas bedasto. Zelja za tolerancijom prema gay populaciji dolazi iz toga sto se dan danas nalaze u neravnopravnoj situaciji u kojoj je diskriminacija jos uvijek itekako prisutna. Osudivanje koncerta decka koji nije bio ni dovoljno star da razumije sto je rat je jednostavno produbljivanje netolerancije. Srbe ce se generalizirati kao da su svi kao cetnici. S druge strane granice Hrvate da su svi kao ustase. I sve ce nastaviti ici u kurac.
Znas zasto je HDZ-ov nacelnik bitan? Jer ce na toj politici poentirati kao sto poentiraju desetljecima. Tu pricu o ratu ce koristiti ako se itko usprotivi istoj. Rane ce zbog toga uvijek biti svjeze, a netolerancija se prenosi s koljena na koljeno.
Za molitelje je ista stvar. Ja im nikad ne bi branio da budu na Trgu. Kritizirat cu ih jer rade stetu, stovise, cak cu ih i sprdati, ali im nikada ne bi branio okupljanje.
Godinama se u skoli uci "ignoriraj nasilnika". Godinama u skoli nasilnici imaju glavnu rijec. Maltretiraju klince koji kad uzvrate budu krivi sto su uzvratili, a ne ignorirali. Ignorira se skoro svaki problem. Eto di nas je dovelo.
Ono što je prava istina je da su govna, barem što se tiče rata, sve manja. Sve manje ljudi priča o ratu, pa čak i na ratom pogođenim područjima i sve je manje ekstremnog nacionalizma i slično. Ti imaš izbor i uvjeriti sebe da su priče o ratu ono zbog čega ideš van, ali realno je da za rat više nikoga neće bit briga za 10 godina. Kao što je i danas puno manje bitan nego što je bio prije 10 godina. Ali imat ćeš jedan ili pet posto ljudi koje će i dalje trigerrirat, a ostatak će to potencirat puno previše i stavljat pod povečalo. Evo, ako samo Bibinje zabranjuje koncert srpskog pjevača, to je po meni civilizacijski gledano jebeni uspjeh. Prije 20 godina srpski pjevač nije mogao nastupat nigdje u HR.
Za 10 godina ce vec biti prekasno
chono svojedobno sam radio za njemacku kompaniju i odradivali smo site u engleskoj. Iskreno, ista stvar kao ovdje, jos uvijek ima tenzija za drugi svjetski rat. Prednost je sto je ipak standard visi i ljudi generalno bolje zive, pa je manji broj onih koji se zamaraju time. I dalje se vodim onim "daj ljudima visok standard i raspravljat ce o prognozi vremena, dok ce sirotinja i dalje o politici".
Poanta je i drzati ih sirotinjom, a najbolji nacin je dizanjem tenzija. Tada se ne razmislja racionalno, nego emocionalno. I dokle god je tako, nece biti visokog standarda, jer onima na vlasti on jednostavno ne odgovara.
I hvala. Negdje cu zavrsiti. A mozda dalje u buducnosti brckajuci se u tirkiznom moru Kariba.
Ali ova rasprava vam nema nikakvog smisla, samo se cirkus radi.
Za ici dalje treba ili vrime ili oprostiti, vrime prolazi i maklo se dosta naprid a za oprostiti stavite se u kozu ovih sto su izgubili najmilije bi li vi oprastali.
Srbi dolaze tu na more odavno niko nikoga nije istuka niti ce istuci, par godina nakon rata vec su dolazili i nikome nije pala dlaka sa glave normalno se pilo po kaficima. Ako ste zeljni cajke ima je desetak km od Bibinja skoro svaki vikend.
Vrime ce napraviti svoje kao i uvik
Pošto smo mi nacija takva kakva je, za jedno još 2, 3 generacije će to biti to. Odnosno rat će se sve manje i manje spominjati u bilo kakvom kontekstu.
@Fico ja mislim da bi Reykjavik bio taman po tvom guštu.