Fenix ja iskreno smatram da ćeš se ti teško prilagodit u bilo kojoj drugoj zemlji u koju ideš. Ovdje se provlači rat, u nekoj drugoj zemlji nešto drugo, a ako ćeš uvijek bit stava da bježiš gdje je po tvojem, gdje god da odeš nećeš biti na svom. To je ona tolerancija o kojoj sam jednom bio pisao. Ako si selektivno tolerantan, onda to nema smisla.
Ne znam sto tocno znaci selektivno tolerantan. Jednostavno vidim da su odredene stvari zasluzne za vece probleme, a neke za manje. Necu naci savrseno mjesto jer ono ni ne postoji, no izjednacavati da ce isto biti drugdje… Citav je svijet u kurcu, ali nije jednako u kurcu. Moze se bolje i treba teziti boljem.
Baš problem rata je u tome što ga ni jedna ni druga strana ne mogu pustit. Evo, ti prvi ćeš se svaki put na temu rata nadovezat nekim spuštajućim komentarom, iako se, kako kažeš, onda nisi ni rodio. Dio si problema. Iako si u pravu da se s ratom najviše manipulira, ali to može prestat jedino i jedino onda kad jedna strana prestane provocirat one koji su zaista pogođeni (pa ako hoćeš, i izmanipulirani).
Po cemu sam dio problema? Ja doslovno ne zelim da se vise povlace te teme. Zelim da ljude zaboli za to je li pjevac iz Srbije, BiH, Hrvatske, pizde materine. Necu ignorirati problem. To kao narod radimo desetljecima i sad smo u govnima koja ce postajati samo veca i veca. Ako je moja objava nekako spustala ili provocirala onda nam nema pomoci.
Na kraju se, nazalost, stvarno svodi na to da Hrvatska prilike za ici naprijed nece vidjeti dok odredene generacije ne umru. Samo sto ce tada biti prekasno jer ce vecina mladih napustiti zemlju.