fensisuperstar veliki rucnik pod vodu i omotaj ga njime ako zelis brzo i efektivno skidanje temperature. Tus je manje ucinkovit i pogodan kad su mali i kad je drama oko rucnika.

Mozes cepice i mozes mijesati paracetamol i ibuprofen, dakle Panadol i Dalsy primjerice, sto je zgodno ako temperatura ne pada.

I za ubuduce, buduci da imas doma klinca, uvijek imati doma zalihu tableta ili sirupa za ovakve slucajeve 😉

Uvijek imam te stvari doma.

Sve ovisi kolika je temperatura i koliko dugo sve to skupa traje. Sve ispod 38.2-3 ne treba skidati jer temperatura je tu sa razlogom, da skuri upalu u organizmu. Mali ti je vjv skupio adenovirus jer je on sa u điru.

Ah temperatura i mala djeca.

Kod mene je toplomjer vječito na dohvat ruke, a kuća puna Dalsy brufen i Lupocet paracetamol sirupa.

Izbjegavaj da daješ malcu Voltaren čepiće. Nije dobar za zdravlje, i postoje šanse da ga možeš podhladiti.

Kreneš sa Paracetamol sirupima, pa presječeš sa brufen sirupom kroz 2-3 sata (ako je malcu temp. i dalje preko 38.5) jer je ta kombinacija najbolja za visoku dječiju temperaturu.

Ako primjetiš simptome viroze na malom, odi u apoteku i potraži Viranto Forte sirup. Čudotvoran je za suzbijanje prehlade i gripe, i pojačava organizmu imunitet i prirodnu zašitu, kako bi pokušao izbjeći antibiotike.

Twillight ovisi o stanju djeteta. Ja sam morao skidati odmah na 37.5 i to je bilo dezuranje cijelu noc i mjerenje svakih 15 min

chono znam, jedno dijete mi je sa 40 kao da se ništa ne dešava dok drugo na 37.5 bunca i ne zna gdje je.

moschus zadnji put je imao temperaturu kad je imao ispod 12 kila. Ima jbga od do. S sirup je 6 mjeseci od otvaranja drugi sirup je istekao prije 3 mjeseca neotvorena bočica

Twillight ma moj je izgubio svijest, dobio epilepticni napad, febrilne konvulzije. Ono sjedis u tusu sa bezivotnim tijelom sina u rukama, nemas pojma sta mu je, a imao je samo tempersturu. Preporuka doktora je da skidamo na 37.5 do 4, 5 godine zivota

Konvulzije su dost česta pojava kod skroz male djece. Nažalost u tom trenutku to bude šok i za dijete i za roditelja. Koliko su ga zadržali u bolnici nakon toga. Dal je prvotna dijagnoza bila konvulzije ili su radili daljnu pretragu za mogućim epi napadom?

Twillight bio je 3 dana u bolnici i nikakve posljedice nakon toga. Sve pretrage nisu ukazale na moguce epi napade, ali da, bilo je bas sok tu noc. I ono kad vozis za hitnom, a unutra ti je dijete.

Baš se zato i mora pratit temperatura djeteta i snižavat jer u suprotnom dolazi do konvulzija što može biti vrlo opasno.

Sirupi, čepići i relativno hladna voda uz konstantno praćenje.

Moja mala je svako malo imala temperturu prve godine vrtića dok nije stekla imunitet i nabila kile.

Sad je to vrlo rijetko.

Nema visoka temperatura veze sa konvulzijama, koliko ubrzana varijacija rasta, odnosno smanjivanja temperature. Također o mnogo faktora se tu radi. Od virusa influenze A grupe, jake virusne infekcije gornjih respiratornih organa, do infekcije u mozgu. Genetska predispozicija također igra veliku ulogu.

relativno hladna voda

Velika greška. Nipošto tuširati dijete hladnom vodom dok ima temperaturu, zbog rizika stvaranja krvnih ugrušaka. Temperatura vode mora biti vruća, poželjno oko 32-33 stepena. Također treba izbjegavati kvašenje glave.

Raziel Nema visoka temperatura veze sa konvulzijama, koliko ubrzana varijacija rasta, odnosno smanjivanja temperature

Al ovo ti nema smisla. Hočeš reć da je bolje ne smanjivat temperaturu? Ja znam da je nećak jednom imao temperaturu cijelu noć, sestra nije reagirala da mu da nešto da se to smanji i počelo je. Pa je nekakav zaključak da se desilo baš zbog ne snižavanja teperature što je potvrdio i pedijatar.

Raziel Velika greška

Nama je više pedijatara reklo da ako dijete ima visoku temperaturu da se može pomoći sa hladnijom vodom odnosno mlakoj vodi ( možda sam se malo krivo izrazio ). Nama je mlaka njima je hladnija.

"Najučinkovitija fizikalna metoda je kupanje djeteta u mlačnoj vodenoj kupki ili tuširanje mlakom vodom (mlaka voda - temperatura otprilike 20 °C niža od djetetove tjelesne temperature). Neka je pod vodom desetak i više minuta. Možete početi kupanje u vodi koja mu je ugodna, a zatim polagano dodavati hladniju vodu. Kupanje pod temperaturom nije zabranjeno, nego je, naprotiv, preporučljivo."

32-33 stupnja o čem ti govoriš nemaju smisla. Ti na vruće tijelo polijevaš vruću vodu sa željenim rezultatom smanjivanja temperature?

Također neznam tko ti je rekao glupost o ugrušcima i hladnijoj vodi ali je baš obrnuto:

"Dokazano je da uranjanje u hladnu vodu sužava krvne žile, a zatim ih širi što dovodi do poboljšanja cirkulacije”

Stvaranje ugrušaka nema apsolutno nikakve veze sa vodom na cca 20c. Od kud ti ta informacija? Imaš možda literaturu baš me zanima.

doctorfreak ne mora se pratiti i snizavati jer dolazi do konvluzija, jer su one genetski predodredene i nemozes znati. Osim toga on je netom prije dobio sirup i temp nije bila visoka.

Njihov uzrok nastanka nije poznat i cesce se javlja kod muske djece zbog drugacijeg centralnog korteksa.

To je isto kao da ti ja idem pisati sta si dao dijete u vrtic prije trece godine zivota, kad nema u potpunosti razvijen imunitet i vise je doma bolesno nego u vrticu.

Nikako hladna voda i tus nije ucinkovitiji od mokrog rucnika oko tijela (bas kad je visoka temp i moras odmah skinuti).

chono Onda moj bed, nisam proucavao u širinu konvulzije ali se sjecam da je pedijatar rekao da je kliker za necakovu konvulziju bila visoka temperatura koja nije adekvatno normalizirana.

Imao je taj jedan "napadaj" i nakon toga hvala Bogu više ne. Sad je veliki dečko i zdrav je.

chono To je isto kao da ti ja idem pisati sta si dao dijete u vrtic prije trece godine zivota, kad nema u potpunosti razvijen imunitet i vise je doma bolesno nego u vrticu.

Jbg znam ja to ali nije imao tko čuvat malu a roditelji su morali raditi. Privatno čuvanje je daleko preskupo kod nas odnosno naše plaće premale da to mogu financirat.