doctorfreak ma kazem, ne osudujem, jer bi napravio isto da sam imao priliku. Jednostavno danasnji nacin zivota zahtjeva da oba roditelja rade, lakse je, brze se ide naprijed.

doctorfreak Al ovo ti nema smisla. Hočeš reć da je bolje ne smanjivat temperaturu?

Nauči se da pomno pročitaš.

Napisao sam ubrzana varijacija rasta/smanjivanja temperature. To je kad temperatura naglo skoči sa recimo 37 na 39 stepeni, ili kad daš djetetu Voltaren čepić pa mu temperatura sa 39.5 kroz pola sata spadne na 36 stepeni. Tad osim rizika za podhlađivanjem također su velike šanse da nastane grčenje mišića.

citirani internet članci Tik tok doktora

Vidim da citiraš članke sa interneta, što je također pogrešno. Ako si vođen savjetima onih ljudi koji čitaju kojekakve tekstove sa svakakih portala, u ime svog djeteta, savjetujem ti da prestaneš.

A ako ti je pedijatar rekao da bolesno dijete kupaš u hladnoj vodi od 17 stepeni, onda iskreno ne znam šta da ti kažem. Upitaj ga opet, kao i mišljenje nekog drugog pedijatra.

Raziel A ako ti je pedijatar rekao da bolesno dijete kupaš u hladnoj vodi od 17 stepeni

onda je pedijatar debil. I onda promijeniš pedijatra kao što sam ja. Btw moj mali je top. Sve skupa je dobio u guzu 2 čepića, tuširali ga nekoliko puta dnevno i nudili mu vodu češće da ne dođe do dehidracije.

Borba doktora ovdje samo zato jer je fensi napisao da nema čepiće doma 👀

Kako je rasprava o čepićima skrenula na krvne ugruške, epilepsiju i konvulzije? 😀

Pustite čovjeka na miru, sigurno neće napravit ništa na štetu dijeteta, ja se sjećam kad sam imala problema sa kašljem ko malo dijete, mama mi je stavljala frigano jaje na prsa i umotala me u sirovi kupus. Neću sad to gurat kao apsolutni lijek za svu djecu koja imaju problema sa bronhitisom samo zato jer je to funkcioniralo kod mene.

Genesis ali ne kužim, broj računa i razumijem, ali CCV kod se upisuje samo kod plaćanja nečega, ne i kod primanja uplate? To bi trebala bit prva indikacija da nešto ne štima?

oxi ustite čovjeka na miru, sigurno neće napravit ništa na štetu dijeteta, ja se sjećam kad sam imala problema sa kašljem ko malo dijete, mama mi je stavljala frigano jaje na prsa i umotala me u sirovi kupus

Moja žena stavi sirovi krumpir u čarapu kad ima visoku temperaturu, naučila ju mater. I pomaže joj, samo joj se ja uvijek smijem, pa sad to radi poskrivečki. Ne znam ima li zdravstvenih temelja, ali bilo to ili placebo, ako pomaže, zašto ne

oxi Borba doktora ovdje samo zato jer je fensi napisao da nema čepiće doma

Samo je jedan doctor, ovi ostali su wannabe.

Fenix

Pomaze

To smo dici stavljali, malome smo to radili prije par miseci

oxi kao i svaka rasprava na forumu, lancano, podjelom iskustva i nadovezivanjem na dijelove teksta za koji pojedinac ima drugacije misljenje

Fenix Moja žena stavi sirovi krumpir u čarapu kad ima visoku temperaturu, naučila ju mater. I pomaže joj, samo joj se ja uvijek smijem, pa sad to radi poskrivečki. Ne znam ima li zdravstvenih temelja, ali bilo to ili placebo, ako pomaže, zašto ne

Ima znanstvenog temelja i to ima veze sa fizikom vjerovao ili ne 😀

Isto kao što stavljamo hladnjake u kučište, zato što metal bolje provodi toplinu od zraka. Tako možeš reć da sirovi krumpir bolje prenosi toplinu na sebe od zraka.

Znači toplina je oblik energije, energija nemože samo nestat u ništa kao što ni nemože nastat od ničega, mora se prenest sa nečega na nešto.

Zašto alkohol brže snižava tjelesnu temperaturu? Jer zbog svog kemijskog sastava brže hlapi od vode. Ako se namažeš rakijom kad imaš temperaturu, toplina se veže za tekućinu na koži ali zato brže ishlapi tj prenosi se brže u zrak.

Tako i hladnjaci rade na principu isparavanja.

Tako i sirovi krumpir, pošto je 79% vode u njemu, bolje prenose toplinu na sebe i onda u zrak kada gube tekućinu iz sebe zbog sušenja tj isparavanja vode iz njih 😀

Ugl kužiš. Fizika je super zabavna.

Edit: rldr: sirovi krumpir na noge je fizika + anatomija, fizika jer je krumpir super vodič za toplinu zbog svog sastava, a ljudi gube vodu kroz ruke i noge najviše kad su bolesni (sjetite se svojih mokrih hladnih ruku i nogu kad ste bolesni).

Raziel Smiri ton, samo raspravljamo i razmjenjujemo informacije.

Neke članke pišu doktori sa licencom a ne obicni novinari.

Nisi mi naveo u kojoj literaturi je navedeno da je dokazano da kod povišene temperature hladnija ili hladna voda može izazvati krvne ugruške.

oxi Pustite čovjeka na miru, sigurno neće napravit ništa na štetu dijeteta

😃 pa ono u ovih 4 i pol godine sam valjda nešto naučio… 😃 Ne znam što su se svi uzjapurili oko toga. Ja sigurno nisam došao tražit savjete na forumu. Ali ima dosta korisnik komentara, npr. mokri ručnik oko tijela od @chono

praktični hladni oblog velike površine

Za krumpir nisam iskreno nikad cuo, al da vjerojatno zbog visokog postotka vode u njemu a voda ima veliki specificni toplinski kapacitet bolje zadrzava toplinu.

Alkohol s druge strane zbog svojih kemijskih veza i medumolekulskih interakcija ima nize vreliste od vode odnosno ima veci tlak para pri istoj temperaturi jer stvara manje vodikovih veza od molekule vode. Drugim rijecima pri istoj temperaturi molekule alkohola (etanola) imaju dovoljnu kineticku energiju da nadvladaju veze iz tekuce faze i predu u plinovitu fazu (ispare) lakse od vode zato je brzi efekt sa alkoholom.

doctorfreak Smiri ton, samo raspravljamo i razmjenjujemo informacije.

Svakako, kad su djeca u pitanju, svaki razgovor je dobronamjerni razgovor i savjet koji si možemo uputiti.

Po gore viđenom, metoda za snižavanje temperature je milion. I meni je moja mati prije alkoholom i sirćetom skidala temperature, iako ja ne mogu zamisliti da bi svom djetetu to mogao uraditi. Ispao prav i zdrav, ali nipošto se ne bi smio usuditi da ja dijete sa temperaturom i antibioticima trljam alkoholom. Imam negdje msd prirucnik, pa ti uslikam kad mognem to za ugruske.

Idem sad ovcu da zakoljem.

Sretan Kurban-bajram svima koji ga slave.

Poredak Eid mubarak ukras led mjesec-zvijezda svjetla svjetla ramazan  dekoracije za dom 2023 kurban bajram islamska muslimanska stranka dekor -  Za dom i vrt > www.cosmetic-news.com.hr

Znači ja stvarno nemam sreće sa nocnim smjenama. 07.06 kad sam trebao u nocnu mi je lik zabio auto u zid na parkingu. Još uvijek čekam policijsko izvješće.

Danas me lik zakačio na obilaznici i razvalio mi retrovizor na maminom golfu 4. Isao uredno na posao i samo lik izasao iz trake naglo i meni adrenalin skočio refleksi do kraja cimnem volan i skroz desno do samog ruba i samo čujem tup i ode mi jebeni retrovizor. Imao sam 3 sekunde onog straha počeo urlati i onda mi se strah pretvorio u bijes. Uletavam u kruzni okrećem se i neki deda mi oduzima prednost krenem trubiti vraćam se na zaobilaznicu iza njega odmah preticavanje i trazim lika i vidim ga stao po strani sva 4 upaljena.

21:52 na satu. A ja radim od 22.00. 15 minuta prije toga se čuo sam kolegom dok sam točio gorivo u poreču i jos mu kazem necu kasnit.

Stajem na proširenju iza lika. Lik izlazi vani:"brate izvini brate izvini"

Dogovorili smo se uzeo mu podatke sve i jbg. Srećom samo retrovizor. Mogao sam i poginuti. Samo trenutak nepaznje i bok. Da se nije vratio nazad i da ja nisam otisao do samog ruba ubio bio me na licu mjesta vjv.

No sad meni nije to sto je auto vec to sto je ovo auto od moje mame. Zovem mamu kazem sto je bilo ona ok ok je bitno da si ti ok i jbga rasplakao sam se.

fensisuperstar Zovem mamu kazem sto je bilo ona ok ok je bitno da si ti ok i jbga rasplakao sam se.

Eto ti kaj je prava mama, bzuvjetna ljubav i briga. Tvoja bivša bi te možda čak i špotala kaj si joj sjebo auto.

Trenutno stanje foruma 😂