Fenix

Znam ih osobno, dečki su legende. Baš je nešto ovakvo falilo na Dori posljednjih godina.

I tako ljudi…nekad sam na Mall-u naručivao igre, danas na akciji Pampers pelene XXL pakiranje. A to nije sve, dobijete 9 paketa vlažnih maramica gratis.

A na Ozone.hr na akciji torba za bebu i neki jastuci za dojenje. A Funko je isto na akciji, ali njih samo gledamo.

A sutra idemo u DM kupiti za 500kn bonova što smo dobili - pelene opet.

😃

Na koji sreću i nesreću sam se i ja maknuo iz HR te se odselio u Austriju. Kad smo već kod tema poskupljenja tek sada shvacam koliko je Hrvatska nevjerojatno skupa zemlja što se tiče apsolutno svega! Baš sam neki dan bio u kupovini i nakupovao si svakakvih sranja gdje sam na kraju imaju tri vreće hrane. Sve me koštalo nekih 80-90€ - isto kao u HR. Dosta stvari su čak i jeftinije što mi je suludo jer je plaća drastično veća. U HR sam znao usparati mjesečno nekih 200€ od place ali to bi dosta često znalo ići na vesela iznenađenja tipa razlika plina ili struje dok recimo ovdje nakon svih računa, rata, pretplata i ostalih sranja ostanem sa cca 1200-1400€ samo za sebe, ono jbt mogu ići na Stean i kupiti igru bez da mi je žao ili se otići počastiti u restoran, kupiti si neku bolji odjeću ili neki bog. Nisam znao da je toliko loše u HR

moschus Pošto sam u turističkoj zoni gdje svi rentaju što god nepokretno imaju bilo je vrlo teško naci mjesto, no našao sam za 450€ stančić i to preko jebene veze. Sam sam za sada i ne mislim imati cimera ili išta.

Ili mozete zivjeti u sumi i placati rentu kuce 100eura.. ne preporucam, jer vam za sve treba auto.. i mozete postati grumpy old fuck poput mene. @fensisuperstar je svjedocio mom izgonu iz civilizacije

Prayer postao odjednom poželjan neženjena. Gospodin plaća stan u Austriji 450€, živi u turističkoj zoni i sa strane mjesečno ostavlja 1400€.

Jesi možda gay i tražiš li dečka?

chono

Ej, nećem takve stereotipe širit, ja živim u šumi već skoro 30 godina i nikad nisam bio grumpy.

sanzo pretpostavljam zapadna strana Istre, gdje je sve ravno kao u Slavoniji? Dodi do mene, ispod Ucke 😁 Lyfaberg cisti

kauboj Predobro je ubo.

Moji roditelji u Njemačkoj jednosobni plaćaju 800 eura.

Da me život natjera otišao bih u inozemstvo ali dok god mogu normalno živjeti u Hrvatskoj ne pada mi na pamet.

Zgražam se od inozemstva.

chono

Ne, baš sredina Istre. Nije tebi to daleko za ić na posao u Vodnjan, mislio sam da gradiš kuću negdje u okolici Pule?

kauboj Ma da, ali u ZG za te novce dobiješ dodsta dobar stan, nije ovo za ovakve novce nešto pretjerano wow, garsonjerica u biti.

voltriz Prodajom ukratko tj unaprijeđivanjem prodaje da ne idem u dubinu 😃

Flipper Jesi možda gay i tražiš li dečka?

Da bar jesam, nebih onda imao problema sa ženama

StarFox_N Predobro je ubo.

Ne znam kakvo je stanje tamo sa najmom ali evo baš sada gledam peterosobni stan sa dva balkona je 1000 eura mjesečno gdje trenutno živim. 800 eura za jednosobni stan se čini previše!

prayer U Bavarskoj koja je inače najskuplja regija i to u samoj blizini Minhena je uobičajena cijena.

sanzo nope, nikad ne bi zivio na toj strani. Imam nekih 35min autocestom do Vodnjana, ali vecinom radim od doma. Gradim kucu u Krsanu, na pol puta od svega i vrlo family friendly mjesto.

sanzo

Nebih rekla da sam grumpy, ali cjenim privatnost i tišinu kao nikad u životu jer meni osobno više vrijedi moj mir i tišina nego išta na svijetu. Jako dislajkam, kao i ostatak naselja kada počne turistička sezona pa se vrišti i pušta jako loša muzika do 4-5 ujutro. Lako da se nemora radit drugi dan, jedan dva dana ajde, ali kada je to tri mjeseca u komadu dan i noć, dođe ti da ih pobiješ mitraljezom i ideš se naspavat u zatvor.

Ja sam još i dovoljno daleko od tih apartmana koji su ponicali tu, nemogu zamislit kako je ljudima koji žive oko njih.

oxi

Srećom kod nas za sad toga nema. Mislim ima turista, još malo će bit više kuća za odmor nego onih za živit, ali nikad još nisam imao problem sa divljanjem po noći. Isto tako uživam u miru i tišini, oduvijek sam bio dosta introvertan i s godinama se nije promijenilo tako da me život u gradu ne privlači uopće, dovoljno su mi bile godine studiranja. Još od kad je počao rad od doma, nikad mi nije bilo ljepše.

prayer ti van iz HR a ja nazad u HR xD

bio sam i ja tako fasciniran 2015 kad sam otisao van, al eto nakon 8 godina dopizdilo xD

8 godina je 96 mjeseci * 1200€ je 115200 eura.

Nedovoljno ni za garsonjeru u Zagrebu. Još malo pa ni za garažu neće biti dosta.

Tze će meni ostaviti stan.

buz ako ti je cilj samo stedit..onda da…al treba zivjeti…al sta sam vidio i cuo od nasih uzivo u ovih 8 godina, muka mi je, ne mogu ti opisati koliko su mi se balkanci zgadili vani, ovi u njemackoj vise nego u irskoj al i ovi sto su u irskoj nisu daleko….ta preseravanja, nacin zivota, prodavanje price kako se dobro zivi…muka mi…maximalno sam izbjegavao nase…

Genesis maximalno sam izbjegavao nase…

I onda se vratiš nazad di su sve naši🤣🤣🤣

Miro pa iskreno, novac me jedino drzao vani te sam se podosta promjenio nakon dolaska korone i poceo malo drugacije gledati na zivot a i sad ima vise posla i novaca u Osijeku nego 2015.

Naravno nisi u toj financijskoj mogucnosti da se mozes razbacivati s novcima i kupit 7x Ps5 il pokupovat prijateljima kompjutere, konzole, pomoci generalno financijski ali da se zivjeti. Meni u Dublinu i Munchenu za stan i rezije odlazilo 1500-1600 eura za pocetak, zivio sam sam zadnje 4 godine jer sam taman ljeto 2019 prekinuo s curom nakon 9 godina veze al je onda dosla korona i oslo sve u k. Dok sam i s bivsom zivio sam prakticki ja sve placao jer je ona imala neku viziju sto zeli biti pa radila part time job i jedva 800 eura mjesecno skupila za zivot, sto nije bilo dovoljno ni da pokrije stan i rezije pa je bilo stalno financijske drame.

Odlucio sam uzeti malo odmor od nekih god dana i vidjet sto cu dalje, a u medjuvremenu zivim s novom curom tu u Osijeku i onak dajem smijesnih 250 eura za stan i rezije za svoj dio naravno…ustedio sam podosta novaca pa si mogu priustit odmor nakon 16 god rada u komadu…

Genesis Dok sam i s bivsom zivio sam prakticki ja sve placao

a u medjuvremenu zivim s novom curom tu u Osijeku

Ako sam dobro shvatio, nova plaća svoj dio stanarine i režija. Nema ništa samo na račun sisa i guzice, Đeni nam može biti uzor.🤣

Zero tako je, al kao sto rekoh i ja sam drugaciji jer me korona podosta promjenila

@maverick ova nova kad odem u trgovinu, moram doci kuci s racunom i odmah prebacuje pola troskova meni na racun, rekao sam joj da malo chilla po tom pitanju al se neda

Fico Kao prvo, ne nije glupost. Kiropraktika je službeno klasificirana kao pseudoznanost

Poznam mnogo ljudi kojima je kiropraktičar pomogao, ja sam osobno nakon prometne išao kod Stojnića jer sam imao pritisak u glavi, stalne vrtoglavice i trnce u nogama i rukama. Magnetna je pokazala c3 do c7 pomaknuto , fizikalna nije pomagala mjesecima, terapija tabletama (bio sam glup i pio tablete) isto nije pomogla, ali zato 2 puta kod kiropratičara su me osposobili za normalno funkcioniranje i rad.

Tako da znam dosta ekipe kojima je kiropraktičar pomogao, i naravno osobno iskustvo.. s druge strane neznam aposlutno nikog kome je fizikalna terapija pomogla, kratkotrajno olakšanje i ništa više. To je medicina, liječenje simptoma.

Genesis ova nova kad odem u trgovinu, moram doci kuci s racunom i odmah prebacuje pola troskova meni na racun

Na dobrom si putu. Sada ju samo jos nauci da ide umjesto tebe u kupovinu i na konju si.

maverick to se nece desit jer ja volim ici u shopping, jednostavno sam navikao kako sam zivio sam pa s curom pa opet sam da taj dio ja kontroliram

bosscorelli posto je cut out videa pa ne vidiš pretpostavljam da kad je naciljao sa lukom i strijelom bio je blizu stepenica pa je digao luk i strijelu gore kao kad ciljaš iza prepreka. Samo sto to u far cry 5 napraviš brzo jer fizika ruku je na razini kung fu flickova.

fensisuperstar Ne sjećam se priče u misiji, ali se sjećam kuće i da je tu bio gadan okršaj. 😃

Evo, uzeo Philipsa…

43PUS8007.