Fenix

čitam po redditu da su sve i svašta poskupili u svim trgovinama a la Kaufland, Lidl pogotovo, Špar (unatoč tome što se Špićek hvali da nisu).

Osobno sam doživio da 2 kave umjesto 28 kn, koštaju 28,63kn. Tak da bude 3,8 umjesto 3,71 €. Znam, skupa kava, Ha-Ha-Ha

Petrol i ja bojkotiram. Pogotovo zbog tog što rade. Kupili Crodux pa usfalilo para. A ne.

Trebat ćemo jednu crnu listu sastavit

Fenix

Mislim da će brže i lakše bit bijelu listu sastavljat

kakve su vam to rasističke fore? 😃 a gdje je žuta lista?

Zašto kad idem kod doktora nitko ne uđe ni izađe jebenih 40 minuta, a ja sam unutra uvijek max 5 minuta makar 4 vrste raka imao??

onda su ljudi protiv duginih bojica. (ko se sjeća crtića Bojan)?

sa takvom paletom boja se nikom nemreš zamjerit i nema crno-bijelo.

buz upravo to sad ja govorim dok sjedim pred doktorom.

Ali isto tako je i na šalteru u banci i na kino ulazu. Znači po 15 minuta kupuje kartu za kino. Jebem vam sunce. Ja dođem i za 20 sekundi gotov.

Zna li itko neki konkretna proizvod da je poskupio, a da nije kafić/restoran? Mi upravo obišli Lidl i Konzum, nismo ništa skoro našli. Nešto otišlo za par lipa gore, nešto dole, kao da nisu ni mijenjali (još se prikazuje dvojno, više je zaokruženo na kune nego eure)

Fenix otšla je papirologija gore (npr ženidba rastava itd). za proizvode ne znam ali rečeno mi je u jednom PC shopu da cijene idu gore na neke vrste proizvoda. Pitao sam jel radi eura ili radi tržišta i rekao mi je da mi to na žalost ne može reći. Što je i dalje ok jel ako kupuješ pc komponente koji nisu na akciji proćeš jeftinije u casekingu. Ugl, bacit cu oko na ono što kupujem inače. Jedino što mi nije jasno je kako zašto svaka benzinska ima drukčije cijene. Barem u mom krugu. 2 petrola sam prosao u istom danu na jednom je 2 litre cole bila 23.99 a na drugom 24.30 i nešto. Nema smisla oba su petrol.

Bitno da plaće nisu poskupjele,za ostalo ćemo lako kao i uvijek.

Pronašao sam jednu jaku zanimljivu stranicu, koja služi kao simulator udara asteroida/komete na planetu nam Zemlju na onu lokaciju koju vi odaberete kao i veličinu objekta, brzinu udara i ugao pod kojim bi pala.

https://neal.fun/asteroid-launcher/

I dalje je stranica ograničena na brzinu udara i veličinu svemirskog objekta, ali i sa takvim limitacijama, strašno je i za pomisliti destrukciju kakvu bi napravila kad bi pala na određenu lokaciju.

Fenix što je sve poskupilo?

Dosta stvari. Doslovno preko noći je cijena tekućem deterdžentu za veš skočila cijena 20+ kuna. Isto one tablete za suđe koje su sad 180 kuna, a bile su 120 kad san ih zadnji put uzimao. Tim pizdarijama vidim skok jer su drkice, a koštaju 100+ kuna.

Zanimljivo ali ne moramo se brinuti jer udara za naših života neće biti. Kada stvoritelj poželi da bude kraj zemlji i njenim stvorenjima tad će naudit i kamenčić zemlji. Inače Zemljina atmosfera je slojevita i ako i dođe neki kamen i zemlja ga privuče sebi pretvorit će se u kamenčiće i završit u nečijemvrtu kao gnojivo 😂

Mene su cijene omekšivača i tekućih deterdženta frapirale.

Imam običaj za sve takve stvari čekat akciju pa se opskrbiti za 5-6 mjeseci unaprijed. Tada je to na akcijama bilo moguće naći za po 10kn/l. Sada na staru godinu je na akciji bilo 40kn za 1.4 litre.

Mislim da su to sve skokovi uoči eura, a da je baš skočilo toliko preko noći na euro, to nismo primijetili. A gledali smo cijene svega što inače kupujemo, jedno 40ak proizvoda, pa i toga. Sad ne znam koji točno proizvod je kod vas u pitanju, ali kažem, nakon tog transfera na euro u toj jednoj noći nisam ništa primijetio.

E sad, što se događalo zadnjih godinu dana, i jesu li cijene samo rasle zbog inflacije ili i zbog kartela trgovaca, to je pitanje.

Ne idem toliko često i temeljito u dućan da bi znao jel nešto skočilo 15.12. ili 1.1.

Kiwi je ok, košta 1,33 eura lol

Bilo bi dobro kad bi neki portal sad usporedio cijene Lidl HR-SLO

Teško da su cijene mijenjane nakon prvog jer je do danas bio data freeze na matičnim podacima većine sustava, na nekima još je. Do 20.1. kad se zatvaraju knjiženja za prošlu godinu nebi bi očekivao neke veće promjene na cijenama, uspoređujete ovo sad i sljedeći mjesec kako će bit.