ja sve radim na maslinovom ulju. Istarsko autohtono ofc.
Blebetaonica 2
- Uređivano
fensisuperstar
Eto. Brat s mora zna
Ja sam uvjeren da ova ekipa koja kupuje hektolitre ulja u trgovinama razmišlja: pa dobro lož ulje, suncokretovo ulje, kako god ti dođe na kraju je ulje, upalit će mi nekako valjda Dacia na to.
- Uređivano
najgori scenarij bio bi taj da zbilja neće bit osnovnih namirnica u trgovinama i ovi kaj kupuju na gro su možda i pametni jer će nama jednom ta ulja i prodavat, odnosno trampat za nešto drugo a neće bit ni novaca pa će bit dobra ona stara robna razmjena. dam ti jednu igricu za litru ulja, ili brašno šećer i sl.
Garrus_V Ja i zena smo vec 10 dana bez suncokretovog ulja, jednostavno ga nigdje nema iako kad god pitam prodavace u lidlu, kauflandu itd. redovito dolazi sutra samo ja nikako da ga ulovim. Ulje je problem, toaletni papir je ljudska glupost ali ajde nisam primjetio da ga manjka u trgovinama zasad. Zaboravih reci i brasno je uzasno tesko naci.
Koja je uopće spika s time, zbog čega nema suncokretovog ulja? Čitam još da hrpa država ima s time problema.
- Uređivano
Proširila se priča da je Ukrajina najveći izvoznik suncokretovog ulja i da će zbog toga biti nestašice. No umjesto rata, nestašicu su prouzročili prepperi, kao i kod lockdowna pretprošle godine u isto ovo vrijeme.
Ova gore priča o suncokretovom, maslinovom i masti ne drži vodu, jer to nije ili ili. Sve se koristi za svoju namjenu. Carbonara ima beskonačno bolji okus na maslinovom, kao i pizza i hrpa jela. Nezamjenjivo je i nema alternativu za mediteransku kuhinju, od Portugala do Grčke. S druge strane, sretno s dubokim prženjem bečke šnicle i pomfrija u maslinovom.
Ja sam kao i većina iz svoje generacije odrastao na masti, a danas ju ne kupujem. Ne paše mi više.
Brijac pa iskreno nemam pojma samo je jedan dan bilo u vijestima da prehrambenog ulja nema u trgovinama. Jucer je bila neka reportaza i govorili su da tu postoji vise faktora iako je za samo suncokretovo ulje najbitniji rat u Ukrajini, neki od razloga su bili da je zetva zbog velikih vrucina bila najgora u zadnjih 20 godina i da se to pogotovo osjetilo u Kanadi i Juznoj Americi zbog cega su i cijene eksplodirale pa se nisu velike zalihe ni narucivale. Posto pod prehrambeno ulje ovdje smatraju repicino i suncokretovo ulje ne znam da li isti razlozi vrijede za oba ali i prije rata su cijene eksplodirale recimo u Lidlu je litra prosle godine kostala 1,09€ dok je pocetkom godine narasla na 1,79€.
Ima negdje slika gdje nisu cenzurirane face pa se može vidjeti tko su ovi krasni ljudi.
Dućani bi stvarno trebali eliminirati ovakve eskapade. Apsolutno sam za slobodno tržište i što manje limita u istome, ali ovakve stvari u maloprodaji bi eliminirao u startu.
Gadljivo ponašanje. Ne znam kako nemaju nikakvog srama.
Sto je najgore mene takvi tjeraju da i ja pođem i kupim 5-6 boca jer zbog takvih idiota ce mi se dogodit da jaje na oko ne mogu ispeci...
Imas doma obitelj ovo ono i jednostavno moras imat osnovne stvari u kuci!
Upravo ovo, lancana reakcija i jeste najveci problem a moze se srezati u startu ogranicavajuci ovakve pojave.
Lijepo nek si naulje analne vjenčiće da ih izjebu svi koji zbog njih ne mogu do ulja
weky tak se stvara ludilo i panika, neko od "profi" novinarčića samo da nešto napiše na portalima za buduću nestašicu i onda se dešavaju ovakve snimke. zbog takvih konzumenarčinama i neće bit ulja i ostalih namirnica. u ratnim uvijetima ključna stvar je bit odnosno ostat normalan ili što više ipak malo bit manje zahtjevniji, bahatiji i više pazit na potrošnju i biti u skladu sa novim uvjetima a ne uzet sve sebi i trošit kao da ne postoji sutra a drugi da nema ni kap ak je u ovom slučaju ulje u pitanju.
Prika da jaje na oko ne mogu ispeci...
Mozes ga ispeci bez kapi ulja. Alternativa bi bila da odrezes dve fete/kriske speka/slanine/pancete, prvo njih isprziz u vlastitoj masti i nakon toga jaja.
Ne padaj na te idiotarije kao ovi debili sto kupuju vagone ulja, nego sad bas namjerno ne kupuj. Da mi donesu pred vrata suncokretovo ulje, sada bi ih iz protesta zalio sa istim.
- Uređivano
Prika realno nista osim vode ti nije neophodno, a toga ti nadam se nece nestati. Nemoj ici u paniku jer nemoguce da ce svih namirnica i prehrambenih proizvoda nestati, magicno.
To sto ovi fobicari na svaku vijest skacu ko budale i uplase se za svoje usrane zivote, nista ne znaci.
Vjerojatno kad im vidis facu i kako izgledaju, bude ti sve jasno.
- Uređivano
Ma da mi nestane janjetine,odojka,patke...i ribe naravno... e tad bi me panika uhvatila...a ovako me briga...
Inace samo maslinovo ulje ide,tako da mene ne dira ovo suncokretovo.
Ali lako je neke stvari govoriti kad si sam,ja mogu svakako i nikako ali kad imas obitelj onda se na neke stvari mora paziti i ako je nestasica ulja i debili kupuju po 100 litara i vidis da svako malo fali na policama onda kad vidim priliku cu i ja kupiti vise bilo to litra dvije pet...jednostavno je to tako,govorim jos jednom ulje je primjer,sutra ce biti nesto drugo...
Inace ja bez vode mogu dok god gemist postoji..