Fico ja tako preko ljeta, pogotovo kad idem na more svaki dan ne treba mi sprej. Ostatak godine zuti meralis 😀

@oxi rijesenje za prestanak spreja? U mom slucaju inhalator i marinci. Bez zajebancije, ubitacni treninzi su mi rijesili tegobe

oxi Ugl problem lezi (doslovno) u tome kako lezim kad spavam, kako zaspem tako se i probudim. Decko me zajebava da spavam ko drakula. Sto i nije bas super za vrat i kicmu koji su mi u zadnjih par godina poceli patit dosta, jer znam zaspat na tri jastuka dok gledam tv ili nesto prckam po tabletu sto je katastrofa za vrat. Kupila si madrac od 5tisuca kuna, nista. Nesto manje je otislo i na svaki anatomski jastuk na kugli zemaljskoj, od pjene do heljde i neznam cega, isto nista.

rjesenje se zove futon! spavao sam ko vreca jebenih buva cijeli zivot, ali od kad sam ovo cudo kupio, spavam ko zaklano prase. nema bolova u ledjima, nema bolova u vratu, nema bolova u kiti, nema nista. uz to uzmi odgovarajuci jastuk i tatami ako mislis da ce ti se futon prljati pri stavljanju na pod (laminat/parket/plocice/etc) ili ako ti soba ima vlage i sivsaj.

sto se tice naocala, siguran sam da ce se pokazati korisno, ali nemoj mislisti da ce ciniti cuda s obzirom da ti imas drugih problema koje ocito nisu uzrokovani nuzno efektom plavog svijetla.

maverick nije stvar na cemu spavam kupila sam jako dobar madrac, stvar je da se ne pomaknem ni centimetar. Niti jebeni centimetar po 8 sati. Jednom sam zaspala sa casom vode u ruci, tako sam se i probudila. Sto je ubojstvo za kicmu vrat i cirkulaciju. Ima i snimka kako slazu toranj plasticnih boca po meni kad smo bili u Pragu, i onda snimka ujutro 9 sati kasnije toranj boca kako su ga poslozili tako je i ostao. Lose skroz....
    Sprdaju me stalno prijatelji kako ko mumija sarkofagu spavam, jos da prekrizim ruke preko prsa mogli bi me u muzej nosit

Valjda nisi takva i za vrijeme...ok, nećemo u detalje.: p Ja stvarno ne bih nudio svoju medicinu za nešto što zvuči kao ozbiljan problem, ali generalno mi se čini da svi imamo problem s prevelikim vremenom provedenim za ekranima (tu pomažu pauze, ako već imaš mogućnost za to). Osobno vježbam redovito, trudim se jesti relativno zdravo i sve, pa problema i nema što se ostalog tiče. Kad prođeš 30 i trebao bi paziti na sebe i biti aktivniji jer neizbježno dolazi do polaganog pada kroz sljedeća desetljeća.

oxi bolje i to nego da mjesecaris ko neki. Jedna je tako scare the shit out of me sa svojim akcijama. U pol noci mi baulja okolo ili stane ispred tebe. Kru te jebo kada to iza sna vidis, useres se u gace. Morao sam uteci glavom bez obzira dok nisam srcani dobio.

Ovo tvoje je sto bi giboni rekao u pjesmi "gdi me stavis, tu cu srasti"

Ovo sto Zero i Chono kazu. Nema tu medicine. Malo sporta uvijek pomaze, bez obzira moze li potpuno rijesiti probleme ili ne.

maverick procitah: di me stavis tu cu srati... podsjetilo me na mene nemilo.
        Pa nezz redovito vjezbam, yoga, utezi, kettlebell i malo kardio. Jos da se ostavim cigareta, di bi mi bio kraj.

Ne znam kako vi godinama možete koristit te sprejeve bez posljedica. Ja sam se jedva izvukao, 6 mjeseci nisam uopće imao njuha. Jedan jako dobar prijatelj se totalno sjebao i trajno izgubio njuh.

Meni je Operil mila majka kad me uhvate sinusi. 1 kap = 8 sati disanja.
        Ali nakon 5 dana kapanja, ode sluznica, tako da mi ne pada na pamet prekomjerna upotreba.

ja sinuse cistim kokainom

Matador kao connoisseur sprejeva za nos i kapi, operil ti je najgora opcija. Uvjek kupi zuti meralis, jer operil toliko osusi sluznicu da uvjek pucaju zile u nosu nakon par dana.

ženi sam u sancti naručio Samsung Galaxy A71 za 3000 kuna (sa 3500). pikirao sam možda uzeti S10e za 4400 (sa 5800) ali nije vrijeme za trošarinu. sebi pikiram uzeti google pixel 4a dok izadje a pare ne rastu na grani xD
            oboje smo imali google nexus 5x ali eto. dosta godina je prošlo. Sad cu imati 2 nexusa mozda se poigram sa njenim i stavim novu matičnu gore sa 4 giga rama i rootam ga.

Ima da fejsić i instač lete na tim pilama.

oxi hehehe Ovaj tuljan na dječjem Meralysu mi je tak fora da ću prvo tog probati. 😃

Imam viska vremena u zadnje vrijeme pa sam malo posjetio podrum i poslozio neke stvari:

A jos nema na slici i Komandanta Marka. Mislim da jedno 400-500 stripova imam, od jugoslavenskih iz 80-ih kad je moj stari bio osnovnoskolac do novijih iz ranih 2010-ih kad sam prestao kupovat. Uzeo sam si 150 brojeva za ponovno sve procitat. Nema do tih talijanskih stripova, kakav su uzitak. Pogotovo Zagor. Uzeo bih ja i sve stripove iz podruma, ali vec ih je vlaga dosta nagrizla pa ne zelim unistit previse. Ove kaj sam uzeo sam si poslozio na police i sad ih redom citat.
              Zadnjih 8 godina ih vise ne kupujem, jednostavno me prestalo zanimat, ali definitivno nemam problema ponovno procitat neke starije brojeve, nevjerojatno zabavni stripovi.

Samo jedan kratki pogled na ovu nepravedno izraubanu i skršenu naslovnicu Dugačkog Pozdrava koja život znači i . . . ekspresno sam izgubljen u vremenu i prostoru.

Dugački Pozdrav je više-manje (s puno većim naglaskom na više) Spojler Mog Života. Prilično sam siguran da kad to kažem da možda i po prvi put u životu ne hiperboliziram određenu situaciju.

Nadam se da ću jednom u budućnosti biti u mogućnosti prošetati nostalgičnom stazom sjete i melankolije preko svih svojih nejasnih osjećaja i da ću napisati esej o Dugačkom Pozdravu i o svemu ostalome što nije Dugački Pozdrav, ali će sto posto nekad, negdje, nekome, biti Dugački Pozdrav.

Dylan Dog (više od svih stripova (čitao sam ih SVE) i Tiziano Sclavi (više od svih ostalih strip pisaca) su zasigurno glavni razlozi zašto sam se već u ranoj mladosti nakačio na pisanu riječ. (U jednom trenutku svog života sam imao SVE Ludens Dylan Dogove ikad izdane. (Ne kupujem ih već nekoliko godina, barem ne redovito.))

Mogao bih tonu toga napisati o Dylan Dogu i stripovima općenito (mislim da je više od pola obitelji odgojeno na stripovima), možda jednom i hoću; vrlo vjerojatno neću. ;D

https://www.youtube.com/watch?v=PIDLwsA1LPI <3

P.S.

Više od deset godina pokušavam iskopirati frizuru mladog Dylana iz Dugačkog Pozdrava. Ponekad mu dođem blizu.