Uvijek sam mislio da demoni, goblini i slicne stvari ne postoje, ali nisam vise siguran u to.

Jaran weeb. 仕方がない

Neznam jel mit ili stvarno radi ali narucila sam si naocale za ekran. Valjda me plavo svijetlo pocelo smetat, oci me bole na regularnoj bazi pa to povuce i glavobolje koja traju dosta jer buljim u ekran jedno 60% dana ako ne i vise.

oxi
    Mogla si prvo probati smanjiti plavo svijetlo na ekranu.
    Win 10 ima tu opciju, a i od prije postoje razni programčići (Blue light filteri) s kojima se to moglo.

Matador ma jesam, poanta naocala je da imaju filter za plavo svijetlo bez da sve ne izgleda zuto. Vidis plavu boju i sve normalno bez da ima impakt na sliku. Slicno ko suncane i uv zracenje.

oxi To su baš kao dioptrijske leće koje imaju sloj protiv plavog svijetla ne one žute naočale?

oxi imam ja jedne sa plavim filterom i jedne bez. Definitivno pomaze. Pa kad ides kod Optiker lik ti doslovce pokaze sa plavim svijetlom kada ga uperi u naocale koje imaju taj filter i koje nemaju, razliku. Nitko ju ne moze denied kad jednom vidi svojim ocima. Je da taj filter kosta ekstra, ali mislim da se isplati ili u suprotnom monitor koji ima blue light shield poput acerovih boljih modela. No to ne rjesava problem mobitela i ostalih ekrana u koje blejimo na dnevnoj bazi. Postoji taj nocni mod i slicni filteri na win10 i mob koji smanje taj blue light Effekt, ali ubije sve boje na ekranu i sve izgleda zuckasto tako da njega zaobilazim.

Matador e to. Samo bez dioptrije.

maverick e to x2 😀 u zadnjih par godina sam pocela patit od glavobolja, tupa bol iza ociju koja traje i po par dana, kad upalim night mode bude bolje ali nije to to, sve je zuto i ne svidja mi se to zutilo. Zato eto, nek ide zivot, potrosila sam i vise novaca na gluplje stvari, a ovo se mozda i pokaze korisno.

Oxy, jesi išla na kakve pretrage u vezi toga?

Meni znaju oči brutalno boljet... Nekad ak nisam dovoljno spaval, ili ak dugo nisam jel, dugo pred laptopom... Nekad same od sebe.

Očni tlak ništa, hrpa očnih pretraga ništa, vid odličan, magnetska glave ok... Ne znaju kaj bi moglo bit.

Možda migrene pa udaraju na oči, možda nešto zbog sinusa (to još nisam obavil, trebal sam pa je počelo ovo sranje sa koronom).

Ti imaš kakvu "dijagnozu" ili...?

Tuhy pa nisam bas jer mogu to svrstat u "obicne" migrene, nije cesto hvala bogu, ako imam srece jednom u mjesec i pol dana, i onda sam van svake uporabe dva tri dana. Povraca ti se na svaki zvuk i svijetlo kao da te siljcima bodu po mozgu. Nije nista neuobicajeno posto buljim u ekran skoro cijeli dan osim kad psa secem, radim nesto po vrtu ili vjezbam pogotovo sad kad sam na stand by-u za posao. Ugl problem lezi (doslovno) u tome kako lezim kad spavam, kako zaspem tako se i probudim. Decko me zajebava da spavam ko drakula. Sto i nije bas super za vrat i kicmu koji su mi u zadnjih par godina poceli patit dosta, jer znam zaspat na tri jastuka dok gledam tv ili nesto prckam po tabletu sto je katastrofa za vrat. Kupila si madrac od 5tisuca kuna, nista. Nesto manje je otislo i na svaki anatomski jastuk na kugli zemaljskoj, od pjene do heljde i neznam cega, isto nista. Doktor mi je rekao da si nabavim smartwatch ili nesto slicno sto ce me buditi dva put kroz noc da se pomaknem jer sam imala problem sa cirkulacijom prije godinu i pol, kada mi se napravio ugrusak u jednom limfnim cvoru...ugl ah. Godina proizvodnje, nisam vise spring chicken, ako mi naocale mogu pomoc da barem malo smanjim glavobolje i napetost iza ociju,moze, probat cemo i to.

Edit: sinuse bi trebala operirat vec 5 godina ali odbijam jer me strah jako ikakvih operacija, sprej za nos koristim jedno 6 godina svaki dan. Mozda bi valjalo operirat i to ali to sam rekla da cu ic privatno kada uhvatim vremena (znam znam....) ali zato i jer ako ce mi lomit kosti u nosu, neka mi izravnaju kljuku (slomila sam ga kad sam bila mlada i luda,pala sam drito na cosak od metalne kade u wc-u, kako su ga krivo namjestili imam sad fini kljun) usput jer necu sigurno ic dvaput pa nek budu dvije muhe jednim udarcem.

Sestra je imala užasne glavobolje iza očiju koje nikako nije mogla riješiti. Prošla sve preglede i svi nalazi su bili odlični. Na kraju turns out da su glavni krivci bili umnjaci. Izvadila sva 4 umnjaka van i glavobolja nestala. Ne mora nuzno znaciti da su umnjaci uzrocnik glavobolja ali pokazuje da nekad glavni uzrok uopce nije tamo gdje bi logicki prvo pogledao.

Ekipa koja ima problema s očima.. baš vas BOLE oči ili vas peku?

oxi

sprej za nos koristim jedno 6 godina svaki dan

Been there, riješio se toga, srećom.

Brijac
                      Baš bole.

Gadno Oxy... Ja sam izvan upotrebe par sati... Brufeni mi pomognu (al 3-4 njih), i nakon toga, ako je mogućnosti, odspavati par sati.

Nekad, ak zaspim a osjećam da bole, drugi dan ujutro je bol od početka pa do kraja dana.

Mislim, mogu funkcionirat, i radit i sve, al da sam na 100%, nisam. Makar, ni blizu ko ti.

Brijac
                        Mene zna pec kad ne operem lece 4 dana. Eh ta lijenost.

Fico operirao ili samo prestao?

Tuhy brufena se bojim iako je jako dobar, radije kafetine uzimam (kofein mi pomaze opcenito kod migrena) jer sam se jednom nakon dva dana migrene skoro uslagirala jer sam kroz dan popila 5-6 brufena koje mama pije za koljeno i kicmu na recept, jer sam bas bila ocajna, prestalo je bolit ali nisam mogla stajat ni pricat koliko sam se nakljukala s njima,pa me malo prepalo. Neznam, tko nezna kako je imat migrenu po par dana, da mi netko nakon dva dana ponudi tabletu koja ce maknut bol,ali ce mi otpast par prstiju na nogama, uzela bi dvije bez jebenti.

Ali inace pomaze mi vitamin b12 kompleks i magnezij, kofein i to mi je nutricionist savjetovao. Smanjilo se sa svakih dva tjedna, na mozda svakih mjesec i pol dana. Originalno moj doktor mi je propisao flastere sa morfijem, ali nisam se htjela igrat, ne zelim bit sljedeci dr. House.

oxi Prestao. Mislim da sam oko 10 godina koristio... 😆 Odlučio se nekako riješiti pa sam išao metodom da prestanem sprejati jednu nosnicu dok se druga oporavi. Kad se oporavila, prestao i ovu drugu. Trajalo otprilike 3 tjedna i uspjeh. U zadnje dvije godine sam valjda dvaput iskoristio u jačim prehladama.

Imam i devijaciju septuma, ali ne smeta mi previše pa to ne riješavam.