Blebetaonica 2
- Uređivano
Vas dva ljubitelja vikinga se kačite ko zadnje pičkice umjesto da prave šupke zajedno ganjate sjekirama.
Kad kažem prave šupke ne mislim na @Tuhy a nego na prave šupke.
@Tuhy nije šupak. kraj priče!
~
@chono7 sportski duh, dodji do mene dok bude lijepo vrijeme da se provozimo brodom i bacimo u more, treba mi snimka napucanog koji skače sa brodića sjekirom u more i dere se za videorecenziju.
fensisuperstar dodji do mene dok bude lijepo vrijeme da se provozimo brodom i bacimo u more,
Zvat ću ti policiju ak nećete imat maske
fensisuperstar daleko sam ja od napucanog
chono7 to je zato što nosis masku ispod nosa.
- Uređivano
fensisuperstar
ti misliš da ih ja prodajem, ja ih samo kupujem
, vjerojatno te zavaralo ono kad sam rekao da nekima mogu negdje za 500 kn jeftinijie nabaviti određeni model tv-a jer znam jednog tko ih prodaje, znam nije 1000 kn jeftinijie ali što ćeš!
Gledao sam Direkt sinoć i jedinu kontru koju mogu dati je neka se onda na kraju godine usporede statistike koliko ljudi je bilo hospitalizirano ove godine, a koliko prethodnih.
To koliko je hospitaliziranih ništa ne govori. Svi znaju da su hospitalizirali (pogotovo u prvom i dijelom drugom valu) hrpu ljudi koje nisu trebali. Stavilo bi ih u bolnicu zbog straha kojeg su imali i zbog preventive tj. smanjenja mogućnosti širenja zaraze.
Uostalom to su sami priznali kao i to da su očito radili hrpu stvari iz čistog straha, umjesto da su se radila istraživanja i da su se mjere donosile sukladno pravom znanstvenom dokazu.
- lipnja 2020. Vili Beroš demantirao Alemku Markotić: Nikakav strah, nikakva panika nisu bili razlog naših mjera
https://teleskop.hr/vili-beros-demantirao-alemku-markotic
“Nikakav strah, nikakva panika nisu bili razlog naših mjera, već oprez!”
Pitali su me zašto se proljetos Arena mobilizirala. Okolnosti su drugačije, bio je prisutan strah, ali sada trezvenije razmišljamo i napravili smo koncept da je covid pozitivne bolesnike prije Arene bolje smještati u bolnicama - kazao je Beroš.
Nemam šta više dodati na ove doktore, "znanstvenike" i njihove mjere koje očito nisu utemeljene nikakvim istraživanjem.
Ovo nema apsolutno nikakve veze s nošenjem maski. Radiš identičnu stvar koju rade vlada i stožer. Miješaš politiku sa znanosti. Korupcija nema nikakve veze s time da potrošiš 3 sekunde svoga života da staviš masku na lice.
Apsolutno ima veze s nošenjem maski jer oni koji donose odluke NEMAJU nikakav legitimet ni kredita kod ljudi. NIKAKVOG.
Zašto bi REALNO itko trebao vjerovati bilo kojem našem političaru, njihovim suradnicima, biranim "ekspertima" i njihovim stožerima? Nakon svega ovoga što su priuštili ovom narodu u ovih 30 godina? Nisi ni pročitao kako treba...
Znaš li ti zašto ti živiš s roditeljem od 60 godina, kao i velika većina ljudi u ovoj državi? Zato što ti ova država nije dala potrebne alate da se odseliš, kupiš svoj stan/kuću i započneš svoj samostalni život! Zato si sad ti, ja i svi ostali nervozni jer živite s roditeljima, rodbinom, punicama i sl. jer vam ta ista država nije omogućila tj. dala šansu da SAMI živite sa svojom obitelji!
Kako to jebeno ne kužite? NEMAJU kredita! Jednostavno nemaju.
Je li ovo sramotno?! Naravno da politika ima veze sa svim. Ne bi se brinuo da imaš svoj život, svoje mjesto gdje sam živiš, već si tu kao i ogromna većina hrvata. U kući/stanu s roditeljima, rodbinom i sličnim koji su puno stariji, nemaš svoju neovisnost i onda dođe ovakav virus koji očito utječe puno gore na starije i onda si u problemu. Svi su nervozni, svi žele bit Gestapo, svi su odjednom epidemiolozi i znanstvenici.
Ma daj molim te. Naravno da sve ima veze.
. Zbog toga što ne možete ni u to biti sigurni, svaki put kada Chono, Nexus, Tuhy, bilo tko ne stavljate masku na lice dovodite ljude u potencijalno životnu opasnost, a među njima može biti i moj otac. Sve se to da opisati jednom riječju – sebičnost.
Ja ne znam odakle si izvukao da NE NOSIM masku, ako nosim. To sam jasno rekao. Jasno sam rekao i zašto, a ne treba ti puno da se vratiš malo gore i vidiš što sam rekao. Mislim, vrlo razumno.
Uostalom moram se vratiti i na činjenicu da se stalno provlači lažna činjenica da "nitko ne nosi masku"...jebote svaki dan sam u pokretu i jebeš mu sve, ali SVI nose maske. Svi.
Nađe se pojedinac, ali oni su raritet iz mog iskustva. Hint: živim u gradu, a ne u nekoj selendri, svaki dan prođe pun k ljudi po centrima, dućanima i slično i koliko ja vidim svi poštuju nošenje maske.
Druga je stvar što one očito ne djeluju, ali u to neću opet ulaziti.
U svome buntu radiš veću štetu nego što si svjestan. Dezinformacije koje širiš imaju puno veći utjecaj nego kada kažeš da neka igra ne valja. Ja se samo nadam da ćeš sam shvatiti na vrijeme koliko sranje donosi nepoštivanje mjera, kakve god one bile, s obzirom da te ni svjetski znanstvenici ni forumaši bliski struci ne mogu uvjeriti zdravim razumom i znanjem, ipak su oni samo stručnjaci u tome polju, ništa više.
Iskreno se nadam da će doći u Sabor na izglasavanje zakon o mjerama kao što su obavezno nošenje maski i potom s time i kazne za kršenje istih. Jednostavno ne može milom na Balkanu.
Onda i gospodin ravnatelj javnog zdravstva širi dezinformacije?
Čovjek kompetentniji od svih nas zajedno ovdje i pretpostavljam stručnjak u svom polju je prije cca 4-5 mjeseci pjevao drugu pjesmu od one koju forsiraju sad.
- Uređivano
Rečeno je već tu, kad su to pričali bilo je 5 i pol maski u Hrvatskoj i nasušno su trebale zdravstvenim djelatnicima koji IH KORISTE DESETLJEĆIMA u poslu.
Kaj ste zaboravili kakva je bila panika, ljudi su razgrabljivali brašno, ulje i ostalo. Kaj bi tek bilo da su rekli da su maske obavezne. Nemoj me jebat Tuhy.
Ja razumijem da ste izgubili vjeru u institucije, ja im prvi kurca ne vjerujem i provjerim iz tri ugla priču prije nego ju popušim, ali zdrav razum je zdrav razum. Bar si ti Tuhy uvijek bio racionalan i logičan, koji ti je?
Tuhy Korona nije jedinstvena za Hrvatsku. Možeš slušati Faucija, čovjeka koji je spriječio širenje ebole i suzbio epidemiju HIV-a, možeš Đikića koji doslovno radi na istraživanju korone, možeš pogledati Njemačku reakciju na COVID, možeš pogledati kako je Novi Zeland riješio epidemiju, Vijetnam, J. Koreja, Kanada.
Politika se umiješala u znanost i, da se mene pita, Capaku bi trebalo oduzeti licencu jer je stavio politiku ispred svoje zakletve. Međutim, ako se netko iz inata političarima ponaša kao što se i oni ponašaju, apsolutno je isti kao i oni i radi jednaku štetu. I sam vidiš da su mjere za maske gotovo univerzalne, kao što su s njima udaljenost i dezinfekcija. To nije samo u Hrvatskoj, to je u čitavome svijetu s izuzetkom nekoliko zemalja kao što su Rusija ili SAD za koje se može vidjeti direktne posljedice ne uvođenja mjera.
Ne moraš slušati stožer. Slušaj znanstvenike koji nisu u politici, ima ih dovoljno.
Korona nije mišljenje. Korona je činjenica.
SLUŠAM ČOVJEKA KOJI MI ODREĐUJE KAK ĆU ŽIVJET NAREDNIH MJESECI , JEBEMU MATER!!!
Ne određuje mi nikakav znanstvenik kak ću živjet, određuju mi ovi iz jebenog stožera.
Određuju mi ljudi koji mijenjaju svoja mišljenja kak im odgovara, koji su se prodali u politiku i koji rade idiote od nas.
Briga mene što bi ti Capaku oduzeo licencu, on je jedan od onih koji mi određuje tijek života u narednom periodu.
Nosim ja jebenu masku, koliko puta sam već spomenuo to, al kako da istodobno ne jebem mater svemu kad mi takva odredba dođe od lika koji je prije 4 mjeseca tvrdio suprotno.
Maske ne pomažu... Jer ih nema, naravno.
Op, došla pošiljka, po drastično većim cijenama... Ajmo, maske obavezne, ni prdnut bez njih.
Mrš u kurac.
Buz, sve ja to znam kaj si mi reko, al diže mi tlak ovo prozivanje. Sabor nek donese zakon o kažnjvanju ak nemaš jebenu masku, dok njih boli ona stvar i nitko im niš ne može...
- Uređivano
Nexus Znaš li ti zašto ti živiš s roditeljem od 60 godina, kao i velika većina ljudi u ovoj državi? Zato što ti ova država nije dala potrebne alate da se odseliš, kupiš svoj stan/kuću i započneš svoj samostalni život! Zato si sad ti, ja i svi ostali nervozni jer živite s roditeljima, rodbinom, punicama i sl. jer vam ta ista država nije omogućila tj. dala šansu da SAMI živite sa svojom obitelji!
Hey everyone it's Fensi here.
Ja imam majku od 65 godina koja radi kao profesor u školi. Moj brat radi u najboljoj firmi unutar RH i ima sredstva živit sam sa svojom suprugom pa živi sa tom istom majkom od 65 godina kao i ja. Mi imamo veliku jebenu kuću. Uskoro će ta kuća biti još veća (300 kvadrata). Donosit zaključke da živimo sa starijim roditeljima ili roditeljem iz X razloga je dosta bezobrazno kad zapravo ne znaš situaciju.
Hvala lijepa.
A to što sam nervozan da svojoj majci, bratu, bratovoj ženi, sinu ili ženi ne prenesem koronu radi nekog šupka koji ne nosi masku nije zato što živimo zajedno zbog toga što mi država nije omogućila da živim sam nego zato što je to jebeno normalno.
U svome buntu radiš veću štetu nego što si svjestan
Kojem buntu? Je li idem okolo bez maske i kašljem na druge? Kakav je to točno bunt?
Ne smijemo pričati ni izražavati svoja mišljenja? Kao da pričamo o dogmi. Ako ne znaš što je dogma, pročitaj malo, jer meni to iskreno baca na nešto slično. Ne smije se ni pričati o tome, niti davati osobna mišljenja ništa. Nemoj niti preispitivati.
Ja se samo nadam da ćeš sam shvatiti na vrijeme koliko sranje donosi nepoštivanje mjera
Opet...ja to ne radim. I po ko zna koji put...mjere ne funkcioniraju. Ljudi se drže mjera, koliko se to može, a ti meni daj dokaz da se ljudi ne drže mjera i onda možemo razgovarati.
Iskreno se nadam da će doći u Sabor na izglasavanje zakon o mjerama kao što su obavezno nošenje maski i potom s time i kazne za kršenje istih. Jednostavno ne može milom na Balkanu.
Aha...i što ćeš onda kada ne budeš mogao naplatiti kazne od 300-400-500 kn? Popunit zatvore? Može.
Ovrhe na neplaćene kazne? Ljude ne možeš ni ovršiti više. Vidiš li o kakvim problemima ja ovdje govorim?
Kada sam ne igraš po pravilima (vladajući) onda je gotovo nemoguće ikakva druga pravila primijeniti. Zašto? Zato što nemaš kredit, nemaš povjerenje.
Gledaj ovo...ja samo želim da me Vlada tretira kao odraslu osobu. Ne mora me voditi za ruku. Izdaj preporuke, radi što želiš, ali nemoj me voditi za ruku kao da sam debil. Stvarno nisam, a bogami ne volim kada me se tako tretira.
- Uređivano
Uskoro će ta kuća biti još veća (300 kvadrata). Donosit zaključke da živimo sa starijim roditeljima ili roditeljem iz X razloga je dosta bezobrazno kad zapravo ne znaš situaciju.
Ne donosim nikakve zaključke, već prezentiran legitimno istraživanje Eurostata. Činjenica je ta da hrpetina ljudi u nas ne može priuštiti stan/kuću za sebe pa se živi s rodbinom. Zbog čega je to tako? Zbog svih već navedenih činjenica. Ako ćeš se pretvarati da je to neistina, onda sebe lažeš.
Nexus Ne smijemo pričati ni izražavati svoja mišljenja? Kao da pričamo o dogmi. Ako ne znaš što je dogma, pročitaj malo, jer meni to iskreno baca na nešto slično. Ne smije se ni pričati o tome, niti davati osobna mišljenja ništa. Nemoj niti preispitivati.
Po tisućiti put, korona nije mišljenje, maska nije mišljenje, dezinfekcija nije mišljenje. To je činjenica. Nevažno o stožeru jer je primijenjeno u čitavom svijetu. Preispituj kada ćeš biti educiran preispitivati. Ovako omalovažavaš višegodišnji, ako ne i životni trud ljudi koji su stručnjaci u svome području. Ako ti najbolji znanstvenici i epidemiolozi svijeta kažu da maske pomažu, ako se one koriste već stoljećima, ako apeliraju na to da se koriste jer suzbijaju širenje zaraze, ako imaš više zemalja koje su primjer uspjeha nošenja maski, kao i neuspjeha nenošenja maski, onda nema tu što biti mišljenje. Znanost nije dogma. Znanstveno propitkivanje i tvoje pametovanje o učinkovitosti maski nije ista razina propitkivanja.
- Uređivano
Dopustili ste da vam gnjev i bijes koji (sasvim opravdano) osjećate prema institucijama i prema maskama pomuti zdrav razum i sad tvrdite da ne funkcioniraju što jednostavno nije točno. Tuhy tebe kužim, znam kak ti je s debilima od kupaca na nogama stajat i cijeli dan disat iza tog sranja. Mi u uredu radimo u timovima pa nas je manje u sobi i onda u uredu ne nosimo maske, nego kad idemo u neki od drugih ureda, na wc ili na gablec onda stavimo maske. I u taj kratak period mi je već dosta tog i neda mi se nosit, ali sigurno nije da ne funkcionira. Slušajte Đikića i naše međunarodno cijenjene znanstvenike, a ne ove HDZ-ove karijeriste koji su izdali profesiju i etička načela za šaku kuna jer nisu bili dovoljno dobri za nešto više.
Kak ne kužite da ste vi ti koji politiku uvode u ovo sve.
Kako meni može ići na kurac isto to što i vama, opet mi ne pada na pamet govoriti da su maske beskorisne ili nepotrebne.
Zaboli me ona stvar što stožer i političari rade i govore. Tko su oni? Kakve veze oni imaju sa maskama i zašto mislite da bi ih išta trebali slušati?
Ne nosim masku zato što mi je netko to naredio ili preporučio.
Nosim je jer NE ZNAM sa čime imamo posla, jer se iz dana u dan mjenjaju pretpostavke i mišljenja.
Nosim ju jer ne želim biti jedan od onih koji će imati u sebi grižnju savjesti, ako ovo ikad ode van kontrole.
Još jednom ponavljam, koji vas kurac boli za političare?
Oni su tu samo i isključivo zbog sebe samih. Nema jedne stvari koju im vjerujem.
Vjerovanje stožeru i političarima nije povezano sa nošenjem maski. Trebali bi bit dovoljno pametni da ih nosite namjerno i svijesno.
@chono7 teretane su najveće leglo zaraze u koje možeš trenutno kročiti, zajedno sa dvoranskim sportovima, saunama i sličnim sranjima.
APSOLUTNO LOGIČNO.
Rađe se rekreiraj negdje u prirodi.
Al dobro, ljudski životi su mala žrtva za zadovoljiti tvoju potrebu da si budeš baš ono jeben.
Majke mi moje Jadranke, ko da slušam srednjoškolca koji je otkrio fitness.
Svijet se mijenja ljudi, ne znam do kad mora bit ovolko očito da shvatite.
Nexus Aha...i što ćeš onda kada ne budeš mogao naplatiti kazne od 300-400-500 kn? Popunit zatvore? Može.
Ovrhe na neplaćene kazne? Ljude ne možeš ni ovršiti više. Vidiš li o kakvim problemima ja ovdje govorim?
ovo si napisao kao da unaprijed već znaš da se nitko neće htijeti držati tih propisa.
Zato što i sam znaš i sam da smo narod pun debila koji se ne može držat pravila čak i kad je u pitanju nečiji život.
I onda se čudiš što imamo takve "drakonske" zakone?
Bitch please.
Nexus Činjenica je ta da hrpetina ljudi u nas ne može priuštiti stat/kuću za sebe pa se živi s rodbinom. Ako ćeš se pretvarati da je to neistina, onda sebe lažeš.
kaj ti mislis da mi nećemo morat dizati hipoteku/kredit na XX godina? Mene jebe svaka državna institucija kad su u pitanju bili podizanje papira. Ukradeno mi je skoro 50 tisuća kuna jer mi ženska nije dovršila pečatirat papire prije nego se promijenio zakon gdje mi papiri više nisu bili valjani a odbili su preuzeti to u novom roku, pa sam morao opet platit za ISTI JEBENI KURAC. Koliko god me ova država jebe ja i moja obitelj ćemo se IZBORITI koliko god je moguće za bolji život. Neću krivit ni državu ni pičku materinu, potrudit ćemo se koliko god jebeno možemo. U istoj smo situaciji kao i svi ostali samo nešto poduzimamo u vezi toga. Neću živit kao paćenik na cesti i plakat kako me svi jebu u šupak. Čitav život me netko ili nešto pokušava izjebati i iskoristit pa kaj sad. Moram šparati svaku kunu jer znam da kad dignemo kredit bit ćemo u kurcu dugo vremena. I kaj bi trebao sad plakati i srat po državi koja je utemeljena od lopova. Kaj očekujete. Svake godine isti ljudi sjede za istim stolovima i vrše iste stvari nad narodom ali jebene velike Rvatine misle da će se nešto drugi desiti ako za stolom Piše HDZ IDS SDP i KURCEMPOČELU. Ako želite promijeniti politiku krenite se svi baviti istom i onda pokušajte promijeniti sustav ako možete.
Good luck. Lijep pozdrav. Ja plakat neću. Ali ću zvati policiju kad vidim šupka bez maske u trgovini.
zato. što. mogu.
Preispituj kada ćeš biti educiran preispitivati
Apsolutno mogu preispitivati.
Gledaj ovaj scenarij. Đikić (xy bilo koji znanstvenik) kaže: "Ej jebiga ljudi, trebalo bi ovo sve zatvoriti, ne možemo ovako, ostanite svi doma"
Ja onda kao ekonomist kažem: "Ummm...to ne ide baš tako Đikiću, znaš? Ljudi moraju raditi, priskrbiti za sebe, obitelj, platiti kredit, održavati svoj posao, plaćati poreze kako bi bolnički sustav funkcinirao itd".
Javiš se ti: "Korona nije mišljenje, slušaj što Đikić kaže"...
To nije baš tako, kužiš? Da li vi uopće znate kakve rupe u proračunu postoje trenutno? Pa glava bi vam se okrenula. Znači to je užas. Toliki užas da država trenutno ne može platiti lijekove.
I sada ja bi trebao biti ultra poslušan NIŠTA ne kazati i šutjeti i ništa ne govoriti? Ne razumijem.
Ja poštujem mišljenje stručnjaka, ali onda trebaš poštovati i moje, ako nekog jarca kužim. Kužiš? Mutual respect. Toga trenutno nema.
Znači, nije sve crno-bijelo, ne možeš slušati samo jednu stranu jer to tako ne ide. U ovom slučaju igraš se s ljudima, njihovom imovinom, budućnošću. Naravno da bi bilo idealno da se svi mi zatvorimo doma sve dok cjepivo ne dođe, ali to tako ne ide.
ovo si napisao kao da unaprijed već znaš da se nitko neće htijeti držati tih propisa
Pa ja samo vidim tvrdnje kako se gotovo nitko ne drži trenutnih mjera. Znači ono...zašto bi tražio kazne onda?
Po tome se jako malo ljudi drži mjera i trebalo bi izdati na tisuće kazni.
Moja pitanja:
1) Tko će kontrolirati sve to?
2) Tko će poplaćati sve te kazne (kazna mora biti barem 300-400 kn), ako ekipa ne znam...mora platiti kredit? Just a hint. Biraš li stan, najamninu ili neku kaznu za koju te ne mogu ni ovršiti, niti baciti u zatvor?
Vidiš koliko je to neučinkovito u ovakvoj državi?
neću živit kao paćenik na cesti i plakat kako me svi jebu u šupak.
Vidiš ja to ni ne radim. Samo objašnjavam razloge, zašto i kako. Kužim se u ovakve stvari pa eto govorim, kada nitko drugi ne želi ili ne smije ili ne zna. Ja sam u redu, moje stambeno pitanje je rješeno, NEMAM kredita niti dugova, ali isto tako znam da to nije slučaj s velikom većinom ljudi u ovoj državi.
Znači niti sam sebičan, niti se pravim takav. Možda je netko stekao takav dojam, ali stvarno nisam takav. Baš naprotiv. Kužim kako ostatak živi, da svi ti ostali nemaju uvjete kao ja ili nekolicina drugih, pogotovo činjenicom da nitko u mojoj obitelji niti ja osobno nismo vidjeli članske iskaznice ni one prošle države, a bogami niti u ovoj.
@wooddiebone on živi u vukojebini istre u kojoj je vjerojatno sam u teretani a čiste je 25 puta dnevno. priča on svašta ali nije @chono7 glup da šera zrak sa debilom koji je zaražen. a plus uzmi u obzir da smo mi bili potpuno zelena zona do prije par dana kad nas je zarazio ostatak hrvatske.
Nexus Tko će kontrolirati sve to?
u 5 minuta napucaju bakini na placu kaznu što nije koristila uređaj za naplatu. u pol sata nađu sliku i naplate ti 8000 kuna ako si slučajno izašao a imao si provedenu izolaciju. Druže, ako dođe situacija da svi moramo nositi masku imat ćemo po gradovima kamera za raspoznavanje kao u rijeci gdje te na svakom jebenom uglu mogu uslikati ako si napravio sranje.
Nexus Ja onda kao ekonomist kažem
Stop.
Što kada se bolnički sustav raspadne zbog previše oboljelih? Što kada ne možeš skrb pružati ikome osim onima koji boluju od Covida i teškim bolesnicima, ako uopće i njima jer ne želiš osoblje, kojeg nema ni ovako dovoljno, dovoditi u kontakt s kronično oboljelima? Što kada hitna služba ne može reagirati na terenu da se ne izlože Covidu i dovedu ga u bolnicu gdje može doći do novog prodora? Što ako dođe do prodora kada reagiraju na poziv? Što kada u bolnicama ne bude kapaciteta liječiti druge ljude? Što kada se transplantacije stopiraju jer su bolnice pune? Što kada je toliko ljudi bolesno i širi bolest na druge da se uzimaju masovna bolovanja? Što kada ne može firma raditi jer ima veliki broj oboljelih?
Znaš kako možeš spriječiti lockdown? Tako da ne širiš dezinformacije o maskama, već promoviraš poštivanje osnovnih, svjetski univerzalnih, provjerenih mjera. Tako ćeš izbjeći lockdown.
Toliko vam je novac isprao mozak da ne možete staviti prioritet na ljudski život.
- Uređivano
Što kada se bolnički sustav raspadne zbog previše oboljelih
Što kada taj sistem doslovno nema s čim raditi? Mislim...đabe tebi to, ako ti nitko neće ni doći u bolnicu koja nema adekvatnu opremu, lijekove, a ni medicinske sestre i liječnike.
Znaš kako možeš spriječiti lockdown? Tako da ne širiš dezinformacije o maskama, već promoviraš poštivanje osnovnih, svjetski univerzalnih, provjerenih mjera. Tako ćeš izbjeći lockdown.
Lockdown je nova riječ za karantenu. Bolje, sofisticiranije zvuči. Da se primijetiti.
Novac mi oprao mozak itd
Idk buddy...ti živi od zraka pa da vidim kakav će ti biti imunitet.
Kako netko može kritizirati stožer da je političan, a da pritom politizira nošenje maski, ja ne mogu vjerovati.
- Uređivano
Hrvatska u dvije slike.
Laku noc ljudi
fensisuperstar Good luck. Lijep pozdrav. Ja plakat neću. Ali ću zvati policiju kad vidim šupka bez maske u trgovini.
zato. što. mogu.
Joke's on you - nemaju mi od čega naplatit kaznu.
Kad bi se oni zapravo zamarali s tim, jel.
- Uređivano
Nemoj me jebati da si i ti ušao u teoretičare zavjera...
Maske pomažu, N95 do 90%.
Pamučne najmanje ali pomažu.
Nexus To koliko je hospitaliziranih ništa ne govori. Svi znaju da su hospitalizirali (pogotovo u prvom i dijelom drugom valu) hrpu ljudi koje nisu trebali. Stavilo bi ih u bolnicu zbog straha kojeg su imali i zbog preventive tj. smanjenja mogućnosti širenja zaraze.
Eto. Ti si svoje mišljenje formirao tko zna kad i dalje ćeš preformulirati svaku izjavu, svaki graf i statistiku na način koji podržava tvoje teze. Tako da ova rasprava više nema smisla. Ovo je od mene zadnji post ovdje.
Zaboravili ste da konzole, grafičke i procesore na kojima se igramo sklapaju i pakiraju kinezi koji rade ne samo pod maskama i rukavicama već i pelenama?
Već koliko ono, 30 god.
Za sitniš ako usporedimo sa vašim plaćama.
Nekad i duplo u komadu.
Kužim ja sve ali trebamo složno reagirati ako situacija traži.
Recimo tebe brada smeta za nošenje?
Rješenje, obrij se. Nekad svoje osobne preferencije treba ublažiti za veće dobro.
Npr budi trenutno sretan da smiješ imati dulju kosu(ako imaš) ili tetovažu.
Mnogi nesmiju ni to jer im poslodavac sere iz nekih idiotskih razloga.
Nešto subjektivno.
Po meni bi u današnjem svijetu koji je toliko gadan, zatrovan i onečišćen trebalo obavezno nositi masku. Zaista ima ljudi koji ne operu ruke ni 4 puta mjesečno, osim kad se kupaju, ako se kupaju. Svega sam se nagledao, žalosno da neke živine, poput pesa ili kućne mačke održavaju bolju higijenu.
- Uređivano
Stvarno mi neki nisu jasni i to ne zato što se razilazimo u mišljenjima. Kako je i Fićo rekao, jedno je ako se ne slažemo oko igre jer imamo drugačije poglede i stavove, a drugo je kad je znanost u pitanju. Niste ponudili ništa osim vlastitih teorija obojanih politikom. Nitko nije objasnio, ako maske ne djeluju, zašto ih se koristi već desetljećima u medicini pa i van nje? Naveo sam Južnu Koreju (i Fićo onda još dvaput) kao primjer, sigurno ste ih vidjeli kao turiste čak i prije svega ovoga kako ih većina s maskom hoda i tamo je situacija odlična po pitanju broja zaraženih. Nije savršena, jer kako smo utvrdili, maske ne pomažu 100% i nitko nije ni rekao da djeluju 100% i da su definitivno glavna obrana od virusa. Nitko od vas to nije demantirao. Vi koji to pišete nosite maske i to je OK i odgovorno prema drugima, ali što stvarno od bijesa ne vidite da su sa pretjeranim politiziranjem i iskorištavanjem virusa vas i dio Hrvata doveli do toga da vjerujete teorijama urote i onda to u kombinaciji s našim balkanskim tikvama rezultira jednim od najgorih brojeva u Europi. U istom ste taboru s Karolinom Vidović Krišto, to bi vam već trebao biti znak da nešto ne štima.
- Uređivano
@wooddiebone malo se informiraj prije pisanja svojih nebuloza. Ja ne idem u teretanu na suhoparno dizanje utega kao sto ti imas projekciju u svojoj glavi. Kao i obicno skaces u podrucje o kojem pojma nemas i izjavljujes mrtav hladan gluposti bez ijednog pitanja. Ja sam postavio pitanja ljudima koji su znali odgovore i napisali ih.
Ja radim treninge visokog inteziteta, solo, bez doticaja ili asistencije grupe ili para. Ne znam kako je gore u purgeriji, ali iza Istre stoje sluzbeni rezultati zarazenih i disciplina ocito, unatoc malverzacijama preko sezone.
Ti znas da moras dati potpis i broj mobitela prilikom ulaska u gym? Da imas svaki metar i pol 3l dez sredstva i rolu papira i da ljudi operu spravu, tatami ili cak pod oko sebe nakon sto zavrse? Tako je u Istri, a kako je u ZGu nemam pojma. Ono sto znam je da nema niti jedne zaraze iz gyma i da ti nisi ni krocio nogom u takav prostor, vec revoltiran tko zna cime pises iz guzice.
Koliko treba ljudima da shvate kako na zdravlje utjecu sami i da ga mogu drasticno poboljsati. Tako da dizi tu bulju sa stolice i aktiviraj se, a ne gnjili pred ekranom satima.
@pravednik moja brada je cisca i urednija od tvojeg lica
Sto ako ne smijem brijati, ako mi vjera tako nalaze? Jel vrijede ista pravila kao i za zatucane katolicke svecenike koji pune crkve u vrijeme korone?
@fensisuperstar vukojebina je ono gdje ti zivis
Isto je i u zg-u. Samo sto ima supaka koji ne koriste rucnike ili ne pospricaju dezinficijensu niti obrisu vlaznom maramicom sprave nakon koristenja.
yakuza_stinger eto i to je razlika onda izmedu mog i tvog prostora i kulture clanova.
A @wooddiebone ne zna ni to, vec bas pise nebuloze
Ja nemam problema s tim jer imam svoje utege i sprave, hehe. Al da, vježbajte i zdravo se hranite. Epidemija nije isprika da se čovjek prestane kretati, s tim se nemoguće ne složiti. Samo na taj način i imate onaj optimum zdravlja i imuniteta koji je potreban odrasloj osobi.
Mislim da jedem povrća više nego ikad. Voće isto barem dvije vrste dnevno, od koje uvijek kivi ili nešto s C vitaminom ako već nema drugog. Istina da i genetika igra ulogu u prirodnom imunitetu, ali daleko od toga da čovjek ne može poduzeti puno toga da ostane zdrav.
Opa, ne predbacuj mi sada nešto što nisam rekao.
Poanta je bila da nemaju svi takve mogućnosti da bi mogao ljudima srati jer se ne bave svojim zdravljem.
Meni kažeš da se informiram prije nego nešto pišem, a ti se tu postavljaš ko da svi ljudi imaju iste uvijete kao ti.
Fakat si nevjerojatan sada.
Gdje prosječna osoba uopće može potražiti da si organizira takve treninge kakve ti imaš?
Kolko bi teretana bilo potrebno u svakom mjestu da bi čak i svaki deseti građan mogao imati "treninge visokog inteziteta, solo, bez doticaja ili asistencije grupe ili para."
Jel ti sebe čuješ?
Radi kaj hoćeš, izgleda kao da si sretan i zadovoljan. Al kad dobiješ priliku nekom drugom dat savijet ili govorit što da radi, samo preskoči. Molim te.
Naravno da ih je bilo više tamo u početku jer je u Europi u biti sve krenulo s Italijom i ekipom koja je tamo putovala, bez obzira zbog kojih razloga (obično poslovnih). Ono što je bila javna tajna je da su zarazu u EU donijeli Kinezi povratkom iz Kine i njihove proslave nove godine.