Blebetaonica 2
Vjerojatno je i do platformske dostupnosti + emancipacija, britanska dodjela nagrade i te fore, lol. TR je uglavnom redovito izlazio na skoro svemu što je bilo dovoljno hardverski sposobno. Ali već po samim brojkama kao serijal Mario je skoro deset puta prodavaniji (oko 830 milijuna naspram oko 90-100 za TR).
Na radim ja videe uzalud o Lari Croft - sve sam predvidio
I ja sam baš pomislio na Super Marija kad sam vidio ovo o Lari. On je faca sa brčićima samo takva kakve nema ni u Amerike.
Ali OK. U Lari su mnogi uživali i stari i mladi, valjda zato.
u poljskoj sam na poslovnom putual sjetim se doci upalit raket!! raketa je religija
jel netko uplacuje u Europsku mirovinu? naletio sam na finax.eu oko toga i sjecam se takodjer da mi poslodavac to nesto spominjao da se moze u treci volonterski stup mirovine uplacivati…volio bih cuti vasa iskustva
3 Nova hotela sa pregršt zvijezdica, super!
Fun times Zagorje, jučer 30, danas skoro nula, sutra pogodi.
I kod nas je pao led, ali barem nije bilo štete.
Mirovina mi je ono sto si ustedim kroz zivot.
chono ovo je vise investicijsko ulaganje nego klasicna mirovina https://www.finax.eu/hr/proizvodi/pepp
Je li itko uzimao melatonin?
I testosteron radi čuda ako se nakrkaš više nego tijelo inače proizvodi.
Da samo što se ne preporuča dugoročno.
Probaj, to ti mogu savjetovati, nemaš straha.
Meni osobno ne odgovara radi gore navedenih razloga, moguće da će tebi ili nekom djelovati super.
Uzmi neku bolju firmu, npr u ljekarni ili Farmacia prodavaonama. Izbjegavaj ove iz webshopa tj. suplement trgovina.
pravednik Jesam, jaki snovi, blaga vrtglavica ujutro, opće čudan osjećaj spavanja.
Koliko si ti toga sibao u sebe za takve efekte?
Ja sam jedno vrijeme uzimao neke tablete, kupljene normalno u apoteci, nesto za odgodjenim ili produzenim djelovanjem je pisalo ako se dobro sjecam i defintivno sam cvrsce i bolje spavao od njih ali nikakve vrtoglavice ni nista cudno ujutro.
Eliminirati stres što više, po mogućnosti ne jesti i ne piti (pogotovo ne nešto s puno šećera ili koefeinom) 2h prije spavanja, ne blejati u ekran(e) kad legneš…umjerena fizička aktivnost pomaže, naravno ne neposredno prije krpa. Seks ili masturbacija također znanstveno dokazano poboljšavaju kvalitetu sna.
Tocno ovo sto Zero kaze! Ako psihicki nisi dobro nece ti nikakve tablete pomoci, pogotovo ne one "za spavanje", to samo napravi zombija od tebe.
- Uređivano
Ja si puštam sa jubito sat vremena kišu…prešlo u ovisnost ali zaspim bez problema uz taj zvuk.
Ovo za moguće uzročnike ne spavanja duži je popis i ne znaju se svi ali evo nekih koje znam po sebi.
Nekako je sve veći problem u svijetu sa nemogučnošću ili teškog ulaska u san.
-Dakako način života kojeg možeš donekle regulirati. Izbaciti nešto što ne valja i ubaciti ono što ti valja.
-Stres nije način života jer na njega ne možeš utjecat toliko. Stres najviše stvaraju društvene komponente jer se nameću kao pod norme.
Zato neki ljude koji si mogu to priuštiti napuste civilizaciju i odu na selo ili u neku zabit jer ne žele izgorit.
-Tu je tehnološka komponenta. Kako kod koga a na moje nespavanje je utjecalo.
Ja bih znao prije spavanja gledat u mob i spavat pokraj njega i čuo bih jer to me držalo budnim. Izbacio sam to prije spavanja i nikako da mi bude u istoj prostoriji gdje spavam jer to bi me držalo budnim.
-Teška hrana i obroci pred spavanje, kava kao što ja često radim ali ne utječe mi baš uvijek ta kava na nespavanje.
To sam već primjetio kod sebe da mi taj kofein kad se poveže sa mojim ako mi je prisutno neko negativno raspoloženje ili neka razdraganost tada mi je on tj. kofein aktiviran i ne mogu spavati.
Za kraj…..
Dobro upoznat sebe, pronaći moguće uzroke i pokušat ih što više eliminirati ako to nespavanje nije dio neke unutrašnje bolesti.
Svakako da je do stresa, ali što sad, čekat dva dana, tjedna ili mjeseca dok se riješi i prođe? Mislim da je nekad bolje ići linijom manjeg otpora, ne filozofirat i napravit najjednostavniju stvar. Par dana melatonina ili čega već sumnjam da može bit loše, pod uvjetom da se radi otklanjanju uzorka
Btw, vi što dva sata prije spavanja ne pogledate u ekran, što radite sa svojim životom?
Tako je, nekad tijelo fizički treba počinak.
Inače pada imunitet, mozak ode u k.
Tu su nabrojali svašta sad, netreba filozofirat.
Uzmi kaj god i naspavaj se 6-8 h u komadu.
7 dana zaredom ako treba, budeš resetiran.
Melatonin neće naškodit, čak ni tablete za spavanje, na recept ako se držimo reda.
Moguće da i @fensisuperstar ima problema sa spavanjem, jer pogledajte kakva anarhija vlada na ulazu u kamp.
Najbolje zaspem kad sam pijan.