Fico
treba uzeti u obzir da nije ni to crno-bijelo u smislu "ako nisi sretan, samo daj otkaz".
Apsolutno da nije sve crno-bijelo. Tu se slažemo.
Samo kažem da ako ta osoba nije zadovoljna na trenutnom radnom mjestu, možda ima neke ideje gdje može ići, sebe organizirati i ostvariti ono što želi, tada apsolutno treba promijeniti posao.
Gledaj, možeš i promijeniti industriju. Ne moraš ti striktno biti programer ili IT tehničar primjerice. Uzmi neki period za sebe i pokušaj razviti nova znanja, ako vidiš da ta industrija ti više ne paše ili ako ti alternative nisu ništa bolje. Nekada treba i okrenuti svoju sudbinu.
Pronađi nešto novo, eto ako si IT tehničar, programer itd. imaš sigurno alternative da nešto sam otvoriš i radiš kao freelancer, ili nađi posao u drugoj grani, a ovo radi sa strane, drži tečajeve, možeš vjerojatno i predavati i prenositi to znanje drugima i slično.
Ima hrpa alternativa, ako se potrudiš i skužiš što želiš sam sa sobom. Ne volim kada ljudi sebe fiksiraju u jednu granu i to žele raditi cijeli život...teško ćeš raditi to stalno, a da budeš zadovoljan i da voliš taj posao full time.
Ja stvarno vjerujem da ljudi mogu puno sami sebi pomoći, ako malo otvore svoje horizonte, a ne da krive druge za svoje nezadovoljstvo.