prayer Zapravo, kako je SARS gotovo nestao zbog visoke stope smrtnosti, tako je i smanjeno financiranje istraživanja cjepiva koje je u potpunosti ukinuto početkom prošlog desetljeća, unatoč tome što su bili jako blizu valjanog cjepiva za posljednju fazu testiranja. Štoviše, na temelju tog se cjepiva i razvija jedna od današnjih mogućnosti cjepiva, s obzirom da je ovdje riječ o SARS-COV-2. Uzmi u obzir da su ovdje uloženi još veći novci i resursi jer je privremeno u potpunosti paraliziralo svjetsku svakodnevnicu. Ja sam optimističan, ali se treba držati osnovnih mjera, već sto puta spomenutih, maska + dezinfekcija + udaljenost, i biti strpljiv jer za efikasnost cjepiva treba vremena i provjera.
Zadnje što sam pročitao je da znanstvenici, koji rade na cjepivu s Oxforda, kažu da se cjepivo ponaša točno onako kako su očekivali. Kada uzmeš u obzir da su zbog svake anomalije bili voljni ne samo stopirati fazu testiranja, već o tome i obavijestiti javnost, rekao bih da je razvoj cjepiva u dobrim rukama u koje se politika ne miješa koliko inače to zna raditi.