Matador sretan rodendan! 😊

Neznam za vas, ali ja sam volio ovu igru

Moze li mi netko pomoci?

Sjetio sam se jedne scene od prije 22-23 godine kad sam bio klinjo od 3-4 godine. Starci su gledali nesto na TV-u, mislim da je bio X-Files. Bio je valjda intro u epizodu. Sjecam se nekakvih satora postavljenih u mocvari, bila je noc i neki lik, mislim crnac, je nekog zaklao macetom. Nakon toga je krenula neka jako spooky muzika (koja bi mogla biti X-Files theme song). Znam da sam zbog te scene imao nocne more dugo.

Uglavnom, te scene se sjetim svakih par godina, ali stalno zaboravim o cemu se tocno radilo. Pa evo sad prije nego opet zaboravim, moze li mi netko pomoci jesam li bio u pravu i jel to stvarno jedan od uvoda u neku X-Files epizodu (i koju tocno ako je?). Vjerojatno bih i sam mogao pronaci epizodu s ovim informacijama, ali moglo bi potrajati.

weky

Nije. Nasao sam sad uvodnu scenu na YT. Ima neke slicnosti, ali nije to to (makar je dosta uznemirujuca). Siguran sam da je bila nekakva maceta u pitanju i da se ubojstvo u nekakvoj mocvari desilo i da je bilo satora. Mozda i nije X-Files, ali mi intuicija govori da je.

@zontra

Mačeta i močvara baš mi i ne ide sa temama x-filesa iako su imali odskoka od teme. Možda se radi o Twin Peaksu, pokušaj sa tom serijom.

NADOPUNA: Prvo sam išao na brzaka potražiti za "dosje x" pa evo ti info ak se radi o tome a radi se o 1 epizodi 7 sezone a naziv epizode je The Sixth Extinction.

TITANXIS

Twin Peaks sigurno nije. A nije ni ta epizoda pošto je uvod po danu. Možda neću nikad doznat o čemu se radi. Ali nema veze.

Još jedna serija mi je pala napamet, CSI: Miami. Ali u sjećanju mi je da je ta scena prekrvava za CSI.

@zontra

A da se ne radi možda o nekom filmu recimo neki Petak 13-ti jer tam ima dosta mačeta, močvara, šatora i sl. Ha-Ha-Ha!

zontra vidiš, ja sam imala slično iskustvo. Zbog jedne epizode dosije x-a, gdje je bio neki žuti čovjek koji je puzao u kanalizaciji, godinama me bilo strah ić na wc. Ni sestra nije pomogla jer me redovito strašila s njim. I dan danas se sjetim toga i zašto nisam nikad reprizirala gledanje serije.

Sjećam se te epizode, to je onaj lik koji je morao jesti druge ljude da bi ostao živ (i vječno fit), čini mi se. Meni je tad kao klincu više ostala u pamćenju ona epizoda s vukodlakom. Baš je bila zakon, čak su i transformaciju brutalno skinuli.

Ali ništa mi ne može skinuti prvog Aliena s vrha liste filmova zbog kojih se tada teže spavalo. Čak i danas je skoro pa savršenstvo od polagane gradnje nelagode, nepoznatog i strašnog.

krpa

Pogledao sam opis epizode na X-Files Wiki, čak i na YT našao reakciju na epizodu, ali nema te scene tamo.

No nema veze, nije sad to toliko bitno. Hvala svima koji su pokušali pomoći.

Niko ga nije pozval, "smrdljivi martin" kao haker.

Kod nas za tu zelenu smrdibubu kažu da donosi novčanu sreću, ako se pojavi na ulazu od kućnih vrata.

Neki dan je bila na metli, pa sam ju fino skino da ne padne ne daj Bože, spustio na obližnji obućar, počastio sa par kapi vode, i ostavio da u miru odmara.

Godilo bi mi jedno 100.000 evra, neću lagati.

Zašto liječiti. Bolje spriječiti nego liječiti. Nek za prvi stupanj u sprečavanju maknu štetne namirnice sumnjivog porijekla sa polica i neka iste ne reklamiraju svakodnevno. Onda da uvedu program o edukaciji bio uzgojene ishrane, povrće, voće, mesni proizvodi. Neka se oformi onda malo jača baza opg-ova da ljudi počnu kupovat samo od njih po pristupačnijim cjenama i odjebu veletrgovine sa smećem od hrane koju dobivaju najviše balkanski narodi koje treba istrijebiti ili da se izgube u masi a ono kvalitetno ide na neke bolje narodnosti koji vode EU. Kvalitetna ishrana je već polovica puta do zdravlja.

Imamo odlične liječnike, uređaje i lijekove, a u liječenju raka smo na dnu EU. Zašto? - Index.hr

TITANXIS

Niko nikoga ne tjera na kupnju i konzumaciju pizdarija.

Ako nekom treba edukacija jer se hrani u McDonaldsu, živi na oreo keksima i snickersu a mjesto vode pije capucino i coca colu onda sve u 3pm. Tijelo ti samo daje signale. Akne, loš miris, nadutost, zatvor, natečeno lice a nekad je dosta stati na vagu ili pred ogledalo.

Ljudi trebaju preuzeti odgovornost te postići samokontrolu.

Puno ljudi govori poput tebe. Zakaj ne zabrane Nestle? McDonalds, slatko u trgovinama?

Kapitalizam, sloboda izbora a svaki proizvođač lijepo ima otisnuto na deklaraciji koje su doze primjerene za konzumaciju te nutritivne vrijednosti.

Neznam od kuda i izvukao ovo za balkanske zemlje? Kakva smeća na policama?

Očito nisi bio u ostalim zemljama EU.

Taj indexov članak nemoj uzimati ozbiljno. Liječnike nemamo, većina otišla van ili penziju, ostala sitnica iskusnih kod određenih privatnika. Javno tj. free zdravstvo je srednja žalost. Rak se nebre izliječiti, samo zaliječiti, ovisi o tipu, fazi tj. koliko je metastazirao i kamo.

Prevencija postoji u nekoj mjeri, znam hrpu ljudi koji su živeli ko apostoli i jbga, odoše. Evolucija je to, vrsta puna mana.

Hrvatska je pri vrhu po umiranju od raka u EU, zašto?

Ovi programi koje su opet počeli uvoditi za rano otkrivanje raka imaju pristup sa pretpostavkom da si već bolestan pa da ti ga otkrijemo i možemo te liječiti. Kao što sam kažeš nema lijeka za rak i nema. Bolje da ga niko nikad ne dobije ali to se može ako će se zadovolit minimalni uvjeti poput zdrave hrane, naćina života a na ostalo poput gena i stresa ne možeš previše utjecat. Mladi ne znaju da je ono što pojedu u spomenuo si McDonaldsu ne zdravo. Njima je to ukusno i cool se tako hranit jer tako društvo nameće.

Meni meso kupljeno u veletrgovini ne svako ali često kad kupim i kod pečenja ima takav miris i izlazi neka pjenica višak vode u kojoj je meso bilo natopljeno tko zna koliko dugo da bih ga najradije bacio ali onda sam bacio novac pa ga na kraju pojedem ali fala k ne jedem ga tak često.

TITANXIS

U pravu si za ovo napisano.

Mladi ne da nemaju pojma nego ne žele imati pojma ili nemaju drugog izbora.

Vidiš da ide opća dekadencija društva, politika, religija i ostale pizdarije poput ludih svjetonazora nameću se na svakom uglu.

Nekad su kuhale bake, mame, tete. Danas mame viđaš po kafićima uz mobitel u ruci a dijete za to vreme blaguje u Mcshitu. Kad si gladan nisi svoj i nemoguće je da dijete dobi 3 do 16 godina spravi piletinu, svinjeći kare, rebrica, zdrava variva tj. čušpajz po domaći.

Od malih nogu ih tove glupostima i tada im zdrava hrana nevalja čak ni u slučaju kad ima prilike.