Sterlok Ne znam zašto bi bilo smiješno. Prigovara se jer nešto nije vrijedno cijene. Nitko ne kaže da kava vani mora koštati kao kava doma. Plaćaš i uslugu. Međutim, postoje neopravdana i apsurdna poskupljenja koja se javno prozivaju. Da nitko ne prigovara nikada, samo bi jeli govna.

Sterlok nažalost znam. Doduše, ja sam se refencirao na terapiju koju radi psiholog, a ne psihijatar. Usluge psihologa su u javnom zdravstvu izuzetno nedostupne, posebice u manjim sredinama. Referencirao sam se iz razloga jer stavljaš u isti koš (barem sam ja to tako shvatio, isprike ako sam krivo) jadikovke i kukanje te terapiju kod psihologa. Upravo tipična stigma kakva je na ovim prostorima. Treba nevjerojatna količina hrabrosti da za početak čovjek sam sebi prizna kako treba pomoć i potraži je. Ljudi koji imaju probleme s mentalnim zdravljem ne kukaju o tome na kavama, nego su obično vrlo ugodno društvo na kavama, a unutra se raspadaju.

Sterlok Meni je smiješna cijela ova debata i kako ste zapeli za tu kavu.

Problem je dat 10-20kn za kavu kod koje dobiješ uslugu iste, jer ti je i netko mora napravit i poslužiti.

Također sjediš u tome zagrijanome prostoru i možeš besplatno pročitat novine koje netko plati.

Još mi je smješnije kako je ta kava po nekima veliki luksuz a kad puknete 500kn na novu igru to kao nije bacanje para. lol

doctorfreak Još mi je smješnije kako je ta kava po nekima veliki luksuz a kad puknete 500kn na novu igru to kao nije bacanje para. lol

Khm, ispravak netočnog navoda - 599. Jesmo u inflaciji ili ne?

Kuna više nije hrvatska valuta, tako da ne razumijem o čemu pričate.

zontra Odi na PSN pa probaj tamo platiti eurima ak si fraer.

Fico Ne znam zašto bi bilo smiješno. Prigovara se jer nešto nije vrijedno cijene. Nitko ne kaže da kava vani mora koštati kao kava doma. Plaćaš i uslugu. Međutim, postoje neopravdana i apsurdna poskupljenja koja se javno prozivaju. Da nitko ne prigovara nikada, samo bi jeli govna.

Niš nema od lajanja na mjesec, jedino što pali je glasanje novčanikom, čitaj bojkot. Ne kupuješ cijena pada, kupuješ cijena raste.

Sterlok U tome i je poanta. Raspravljamo, prigovaramo i dijelimo informacije oko toga što je neopravdano poskupilo, a što nije.

Zato kažem, kupite si kućni epresso aparat i udri. Ja sam našao neki jeftini kinez u Plodinama za ispod 500 kn i zadnjih godinu dana nakuhao sam se kava. Ima i mlaznicu za napraviti pjenu za makijato…

Fico Svi se bunite kako je sve poskupilo, i svi brijete na to kaj gdje i kako uštedjeti.

A nitko se ne žali na place.

Neka se dignu place za jedno 30% i nitko nece kukat na cijene 😃

Da se nadovežem na ovo trošenje vanka. Ja bih rekao da imaju dva problema. Prvi je to što su se puno više polakomili ovi manji kvartovski fast food-ovi, kafići i slično nego drugi (skuplji) lokali koji su ipak na većem nivou. Danas sa svim tim poskupljenima su sad svi praktički došli na gotovo iste cijene, a razlika u kvaliteti hrane je itekako osjetna. Drugi je da ima sve više tourist trapova koji izgledom sve napucaju i prodaju priču, a proizvod je prdac.

Pričalo se o pizzi i kavi pa ću se nadovezat na to, (pogotovo jer kao što su neki možda i popratili već da sam brijač na pizze😅). Pizza iz nekog random fast food s najobičnijim tijestom i nabacanim najeftinijim gouda sirom i šunkom danas košta mizerno jeftinije od nekog drugog plejsa gdje se kod i najobičnije italijanske margarite koristi kvalitetno fermentirano tijesto, uobičajeno mozzarella di bufalla ( ili u najmanju ruku mozzarella fior di latte ), pelati san marzano, sitno naribani grana padano, maslinovo ulje i svježi bosiljak. Za ove koje briju da to mogu doma, ajde ti kreni pojedinačno kupovat te sastojke i vidjeli bi da se nebi baš sjajno i jeftino proveli, da ne spominjemo da je to apsolutno nemoguće doma peći u običnoj pećnici radi premalih temperatura, ( da, kamen poboljaša dosta rezultate ali nije to isto ). Čak ako i kao naš forumaš buz uložiš par tisuća u peć, opet treba uložiti vremena i volje da se dobije potrebno znanje za dobivanje istoga.

Poanta je da tu plaćaš kvalitetne sastojke, znanje i umijeće nekoga tko se usavršio u tome i na kraju krajeva uslugu, ambijent i prostor. Što je poprilično velik kontrast od ( cijenovno mizerno jeftinije ) pizze od neznam, tete u fast foodu koja je nogom tutnila tepsiju pizze u peć, jednom rukom vrti ćevape na grillu, a trećom trpa sastojke u topli dok ti ko ćuko čekaš na hladnoći. Istu stvar bih primjenio na kavu, pođi u neki specijalizirani coffee shop, naruči najobičniji espresso i onda u random kafić, razlika je ogromna. Neman tu toliko znanja ali ni ne sumnjam da je presudan iskusni barista, te kvalitetan aparat te zrna kave.

Neke stvari je uopće apsolutno besmisleno ići raditi doma. Tipa zaželio si se ramena ili možda indijske hrane. Pa to isprinataš A4 papir samo za sastojke. Pa onda hrpa toga treba samo mali dio za napravit jelo, pa se vuče po stanu jer je prespecifična namirnica da bi se iskoristila u svakodnevnom kuhanju, ili je pakiranje jednostavno preveliko i ostatak je za koji dan već za bacit.

Mislim da je malo prerano s 43 godine, ali brijem da ulazim u krizu srednjih godina Ha-Ha-Ha

Upisao sam nedavno satove pjevanja, a sad gledam ić polagat A kategoriju pa možda kupit motorkotač Ha-Ha-Ha

Nije, to su te godine. mene je prošla i sad mi je sve ravno, pomiriš se sa sudbinom i ideš dalje.

Tzereen Upisao sam nedavno satove pjevanja, a sad gledam ić polagat A kategoriju pa možda kupit motorkotač

Čuvaj se samo vozača Peugeota, ti su najgori.

Tzereen Kupi BMW motor i pridruži se nama divljacima na cesti barem na dva kotača.

Al stvarno, svaka druga vijest o saobraćajki ili idotima za volanom je vezana uz BMW. Skoro me sramota što sam uzeo 318d.

Btw. učini si uslugu i nemoj polagati na automatiku i motoru za žene i djecu.

Zero zanimaju me naked motori.

Konkretno, najviše Kawasaki Z650.

Tzereen Napokon si pokazao malo ukusa, dođe mi da ti ja nadoložim koliko trebaš. 😂