Kad smo vec kod cudnih sastojaka za parfeme, za miris kože i vanilije su se koristile izlučevine iz analnih žljezdi dabrova. To nije jednina zivotinja cije smo analne izlučevine koristili za parfeme. Danas se koriste sinteticke zamjene. Nadam se.

Vanilla is a common, beloved ingredient in many top-selling fragrances. However, did you know that the anal secretions of beavers can also produce a pleasing vanilla aroma? Also known as castoreum, this ingredient has been often used in classic leather-themed perfume.

Until the 18th century, castoreum was used to treat conditions ranging from headache to hysteria. Castoreum is now replaced by synthetic replacements and hyraceum — an earthy rocklike material fossilized from the hyrax’s urine. Etat Libre d’Orange’s Fils de Dieu is a notable fragrance with castoreum in its recipe.

povraćotina od kita

sperm whales

Giphy - Bidding Storage Wars GIF by TrueReal

Samo organski, fuj sintetika.

Uzmite u obzir da je musk, isto u svakom drugom parfemu, pišaka od jelena. I da ste se špricali sa pipi od jelena hihi

Giphy - Nick Offerman Laughing GIF

mada mali edit, imajte na umu da je danas sve to zamjenjeno sa verzijama koje su sintetičke, jer nije legalno više, što je logično. Nismo u 1800 više. Barem se nadam da nismo.

Podsjeti me to sve na parfem koji je Lady Gaga prije nekih 10 godina prezentirala, a koji se sastojao od krvi i ljudske sperme.

Parfem doživio neuspjeh jer je bio preskup..

Izgleda da se nisu pravoj osobi obratili za povoljne sastojke parfema @fensisuperstar

Ma kakvi parfemi, samo znoj, duvan i bira.

Ma to su sve preseravanja.

Rokneš na sebe pola axa i jači si od svih.

doctorfreak

A da, na afriku sam čak i zaboravio. Nekako mi je više u glavi ostao taj zadnji krik Axe-a sa čokoladom kada su svi u srednjoj to furali. A kad smo kod toga može i Brut ako ga netko još ima.

Od mirisa nosim samo onaj koji bude ispod jaja poslije dobrog treninga.

Slobodno se ismijavajte 😀 ja volim svoj hobi, i volim bit informirana o nečemu što me zanima i što kupujem. Pišem o tome jer nekoga možda i zanima, ali izgleda da ne 🙂👍

oxi nemoj mene stavljati u tu grupu 😃 ja brinem o svom mirisu.
        Taman sam danas mislio probati kako miriše JOOP! Homme jer mi je seksi susjeda rekla da joj je taj miris top i da ga probam u bipi. Pa ako mi se sviđa nije ni toliko skup. Kad smo kod mirisa jer koristiš argan + jojoba ulje za kosu? Hladno prešano naravno. Samo malo kroz vrhove i svi znaju da je to tvoja šauma : D

fensisuperstar ja cjenim svakoga tko drži do sebe, miris je dio svega toga. I miris nemora bit 689293 kuna da bi bio dobar. Joop ima super mirise, barem muški mirisi su im puno bolji od ženskih.

Ugl ako miris ima bergamot nemože bit loš, to ti je sigurna kupnja koji god da odabereš. Moje skromno mišljenje.

Pošto mi je kosa prošla sve oblike zlostavljanja i ne pokazujem znakove zaustavljanja u daljnjem zlostavljanju, krajevi su mi praktički toliko pricesuirani da su mrtvi, koristim one generičke maske nakon pranja kose koje se ne ispiru, jedan sprej i ulje mislim schwartzkopf ili kako već. Jer jedino tako izgleda da ima života u njoj. Ali arganovo ulje je super za kožu, tako da nemože bit loše za kosu nikako 😀

oxi ma kupiš hladno prešano sa amazona argan jojobu i ricinusovo ulje pomjesas u 40 40 20 omjeru i samo nakon pranja i kondišnera udariš i bok

oxi

Ma nemaš frke, samo nisam znao a ni očekivao šta sve ulazi unutra.

Problem kod tih kvalitetnih i skupih je što, istina, ne treba ti nijedan drugi ali opet ne možeš ga koristiti svaki dan jer je malo preskup sport. Na koži se dosta zadržavaju, pretpostavljam da na odjeći još duže? Jel se lako isperu sa majica/košulja?

kauboj Na koži se dosta zadržavaju, pretpostavljam da na odjeći još duže? Jel se lako isperu sa majica/košulja?

Ako je nešto kvalitetnije, zna i po dva tjedna ako stoji u ormaru. U veš mašini bi se trebalo oprat ali ako se i osjeti malo kasnije, nije ništa extremno, ovisi koliko dobar nos imaš i koliko se špricalo po odjeći.