Blebetaonica 2
- Uređivano
Kakve vi imate muke...a radite u državnoj firmi...ajme..
Odite kod privatnika pa mu recite da previše radite.
Evo kod nas jedan dao otkaz, drugi je na godišnjem...a treci ima koronu...i sad ja radim za trojicu i ubijam se...vlasnik ne vidi nikakav problem...
Meni nije problem radit za 3 osobe ali mi onda dupliciraj plaču...ali naravno to ne prolazi.
Uglavnom kad si u državnoj firmi glavno je pravilo imati čim manje odgovornosti i čim manje raditi...sve kontra toga nema smisla...na žalost.
- Uređivano
Kakav ti je to stereotipan odgovor, zar mislis da se u javnim sluzbama i drzavnim firmama se ne piša krv!
u mojoj firmi ja se ubijam ko konj dok sefovi određenih odjela lade jaja (čast iznimkama)
nije svugdje med i mljeko ima super privatnika i obrnutno kao u drzavnim,javnim sektorima.
da pravilo je pa neg kak. Radio sam kod privatnika davnooo i bilo je li-la ali samo ipak izabrao manju placu da imam vremena za sebe i obitelj + slobdone vikende, i meni je moje zdravlje bitnije u odnosu na pare, eto o tome se radi
4mal Prvi posao mi je bio u državnoj kad sam stažirao i to je da me oprostiš goli k... kakvi su danas barem večina privatnika.
Vec sam ti napisao treba lagano...bez puno zamaranja...ako drugi lade jaja možeš i ti...
Uostalom ako ti to nije fer daj otkaz, idi kod privatnika dokazuj se i evo ti plača...
Danas se kod privatnika možete daleko više zaraditi ako si tip koji gura naprijed...ali tu nema labavo...tipa danas te bili glava pa češ lagano..
- Uređivano
Ne nemogu ih ladit u mom sluaju si u krivu, rađe radim za manju placu ali sigurnu nego kod privatnika za vecu koja moze biti i nesigurna opet cast iznimka i btw stažiranje i je goili k jer te tu 1.godinu ne gnjave i sl. pitao bi te da si tamo ostao jel bi isto pricao
- Uređivano
pravednik poznajem dosta dobro Zakon o radu i Zakon o zaštiti na radu jer mi je to struka na neki način i posao mi je vezan za to. Trenutni otkaz možeš dobiti samo ako postoji teška povreda radnog odnosa no čak i onda se možeš žaliti, ići na sud i to se sve oduži jer treba to dokazati. Nije naivno, već jednostavno nije lako dobiti otkaz i ne može ti ga netko samo tako spakirati. Radim na ovom poslu 10ak godina i niti jedna osoba nije dobila otkaz, a bili je stvarno svega, ne za otkaz nego i više od toga.
Imaš od lakših do težih povreda radnog odnosa. Kod lakših uvijek ide prvo jedna opomena, druga opomena, često i treća, a tek onda otkaz. Ako ide otkaz možeš se vuči po sudu jer poslodavac treba dokazati da si nešto stvarno zajebao. Također, u puno slučajeva radi se i procjena radne sposobnosti pa ako nisi sposoban obavljati posao koji radiš ne smiješ dobiti otkaz već te poslodavac treba premjestiti na slične poslove ovima koje si radio. Ovo sam sad nabacao kao primjere, ima hrpa toga.
Ne znam jesi radio kad u državnoj firmi ili govoriš općenito, no dobiti otkaz kad radiš za državi je dosta teško, bez obzira tko koga zna ili ne zna. Ako se netko puno buni uglavnom se ide logikom da se previše ne talasa te ga se stavi na neko drugo radno mjesto gdje će radnik biti, ajmo reći, zadovoljan i još bitnije - šutiti.
Da se razumijemo, posao koji radim volim jer nije rutniski te bih ga nastavio raditi i dalje te smatram kako sam dobar u tome. No ako dobijem još hrpu drugih zaduženja, onda je nemoguće sve raditi kako treba.
- Uređivano
4mal Prijatelju ako ti imaš punih 8 sati efikasnog rada u državnoj službi davaj odmah otkaz.
Ja svaki dan moram doc ranije pola sata i ostat pola sata dulje....nerijetko nemam ni 10min da pojedem gablec....kao što sam napisao radiš za dvoje troje ljudi....plus vikendi plus moraš bit stalno dostupan...
Tako da da, ja i bi se mijenjao za državnu za manju plaču
Nije ti sve tako crno....
- Uređivano
doctorfreak MI imamo klizno radno vrijeme od 8-9:15 znam ostat i sat duze, gabelc imam pola čuke efektivno radim skoro cijeli dan
tako da smo slicni, pa mjenjaj frende tko ti brani
- Uređivano
4mal Bi ali nemam onog nekog tko prima devize, odojke, janjad...da riješi stvari xD
Po meni je ipak precijenjen, pošaljite to nazad u svemir, hehe! Ovak na slici ne izgleda mi baš primamljiv.
https://www.vecernji.ba/svijet/najveci-crni-bruseni-dijamant-enigma-prodat-na-aukciji-u-londonu-za-3-8-milijuna-eura-1562262
- Uređivano
doctorfreak Uglavnom kako god nisu ni ti javni sektori kao sto su nekoc bili, a štaš xD
doctorfreak Tako da da, ja i bi se mijenjao za državnu za manju plaču
Neznam gdje se nalaziš, i koja ti je okupacija ni obiteljsko stanje (dal imas djecu itd), niti neznam u kojem djelu hrvatske živiš, ali ovo mi zvuči jako poznato. Seli se u drugi dio hrvatske ako možeš, ista situacija je bila sa mojim dečkom, pa sam mu poslje sezone rekla da se seli kod mene asap. U roku 2 tjedna što je došao dobio je stalan posao u jako dobroj firmi, odlična plaća, 7 mjeseci radi, dobio je dvije povišice od tad, svaka od 1600 kuna, radi od 8-3, putni troškovi plaćeni, vikendi i blagdani neradni, dostupnost i zivkanje van radnog vremena ne postoje itd.
Neznam što drugo reć, osim da mi je žao jer znam kako je kad čovjeka tako jebu u mozak, traži dalje ako možeš.
Ne znam kako je u u Hrvatskim drzavnim firmama ali ovdje mozes jedino dobiti otkaz ako nokautiras kolegu ili ako te uhvate kod kradje.
Ta sigurnost je cesto dobra ali nazalost kako su ljudi uglavnom stoka koriste to svakako, imamo lika na poslu koji je po toj hijerarhiji dvije stepenice ispod mog odjela ali lik nas svakodnevno maltretira i nekoliko puta smo se zalili ali nakon 28 godina u firmi nema tog boga da ga se izbaci. Razlog zbog cega nas jebe je taj da on svoj posao ne moze zavrsiti dok mi nismo gotovi pa tokom dana 10 puta uleti u ured i radi pritisak, nase radno vrijeme je do 3 a njegovo do 4 i mi svaki dan zavrsavamo dva sata prije samo da bi taj konj mogao igrati s kolegama karte ili domine.
Da mi je to netko pricao prije nego sto sam ovdje poceo ne bi mu vjerovao jednostavno mislis da takve stvari u relativno sredjenoj drzavi ne postoje.
Osjećam se dužnim navesti ostatak trakavice s Pernarom, jer kao što je poznato, svaka priča ima dvije strane.
Ide direktni c/p jer je frendson Heat alergičan na određeni portal:
"U životu ćete često naići na love - hate odnose, oni se najčešće pojavljuju kada neka osoba odbije seksualno nametljivo ponašanje druge osobe", napisao je.
"Nekada ćete naići i na obratnu situaciju, imate debelu muškobanjastu ženu od 50-ak godina koja seksualno nastupa spram mlađeg i zgodnog muškarca. Govori mu da joj fali seksa, da joj se sad jebe, da nije dugo, da bi danas baš htjela kurac i slično. Ako ju muškarac izignorira, onda kaže da će se napiti da se opusti i da kad se napije da nije baš svoja.
Onda dođe do tog muškarca na krevet, unese mu se u lice očekujući da će on povući neki korak, a on joj mrtav hladan kaže da ga ne zanima. Kao što pretpostavljate, taj tada postaje sve najgore i imaju potrebu ogovarati ga. Jeste se sreli ikad s takvom situacijom?" piše Pernar.
"Po mom sudu, smatram da muškarac ili žena koji s toliko gorčine pljuju po drugoj osobi koja im ništa nažao nije učinila imaju prvenstveno problema u svojoj glavi, da su neostvarene ličnosti i da svoje komplekse liječe na drugima" zaključio je.
Tl;dr, nije želio jebat. Jer ima standarde.
Pernar nije caritas.
Po prvi puta bio barjaktar na svadbi. Its all fun and games dok ti ne ukradu barjak. Onda moraš unosit u sebe svako piće sa svakog stola dok ti se u organizmu ne zakuha taj koktel crnog vina, bijelog, pive, pelina, jegera, džina i rakija. Dugo se nisam u takvim bolovima probudio.
@Flipper kad je hakovo u A1
wtf
HideooKoojima Uzmi LG split sistem 12 kW, on ti je negdje 10-15% jeftiniji. Fujitsu ne dolazi sa hidrauličkim proširenjima i upravljačkim sučeljem za više zona. Možeš mio poslati ponudu da vidim šta ti nude u paketu. Bilo bi šteta ne grijati toplu vodu preko toga, budući da vidim da to ne spominješ. Uglavnom LG dobar sustav, trebat će ti samo sonda za toplu vodu ako hoćeš grijati preko nje koja je cca 700 kn (nemam blage koje su MPC). Slobodno mi se javi tu ako imaš koje pitanje, mogu ti i shemu strojarnice nacrtati.
Btw ja sam inženjer strojarstva, projektiram ovakve sustave, u fušu ih i radim (jer fuš je majka) ili sa svojom firmom. Dakle slobodno pitaj. Samo mi reci di je objekt, pa ti mogu iskomentirati i toplinsku izolaciju.
Sretno Valentinovo svima i također imendan svim Valentima i Valentinama.