Jebiga, dalo bi se svesti na neki uži krug kad je on brojao Eci-Peci pec, tako da ljude koje je vec odbrojao su ajmo reci spašeni, i na taj način bi se mogao sumirati uži broj takmičara za dobit paliju po glavurdi, no i to ne mora da ima ikakve veze.
Srce mi se nada da je Rick ostao bez jedinog sina, iako znam da se to neće desiti.
Stoga moje pretpostavke zasad ostaju na Abrahamu (prvenstveno zbog onog confessiona koji je priznao Sashi).
A iz prošlosti znamo da čim neki karatker izjavi takvu neku duboku stvar, na kraju serije redovite izgine.
I da, Neeganova gluma je bila JEBENO DOBRA.
Gledajući na cijelu sezonu, sad već kad je gotova (pa mogu da je ocijenim) imala je zaista dobrih, ekstavagantnih i loših momenata.
Daleko od toga da je jedna od najgorih sezona do sada, ali da je bolja od prošle (koje se iskreno više i ne sjećam toliko), jeste.
Onaj dojam koji sam imao tokom posmatranja cijele sezone, jeste bio taj da je ekipa uistinu nedodirljiva.
Sa ludim i pametnim vođom, sa jakom i nemilosrdnom ekipom za koju su svi na koje nalete pičkin dim, i slične stvari, je zapravo jako pogrešno.
Nedostajali su mi trenutci kada sam se pobojavao za nekog meni dragog karaktera, kako su svi zapravo oni vulnerabilni u Svijetu TWD-a, i kako postoje razne opasnosti i prepreke kad je njihovo preživljavanje u pitanju.
Ova sezona mi je jednostavno prošla u njihovom kurčenju i dominaciji, kao da su nenadjebivi, ubijali su koga su želili, pravili se kao da posjeduju čitav svijet, dok im se nije desilo to što se desilo.
I drago mi je radi toga, onaj Rickov izraz na licu dok je gledao u onu paliju mi je nagnuo osmijeh na lice, jer želim da vidim sve njih istinski preplašene za svoju budućnost i želju za bolje sutra.
Vidit ćemo šta sedma sezona nosi, nadam se više scena sa preživljavanjem, eventualnom selidbom iz onog mjesta kako bi izvukli žive glave, i spuštanja malo na zemlju, jer su eto uvidili da ima neko i iznad njih.
Još 187 dana.