evo vidim da diskutirate o fitnessu pa da se moja malenkost malo uključi, možda kome pomognem..
Raziel vidio sam da koristiš ab rocket i da želiš smršaviti.. osobno i ja sam ga imao kad sam bio tinejdžer.. koristio nekih 2-3 mjeseca i prodao ga.. top shop zabluda.. prvi savjet riješi se toga sranja.. možeš da radiš samo jednu vježbu i ta vježba je da se držiš za ručice kada radiš trbušnjake.. u stanju sam bio uraditi 100 trbušnjaka u par minuta ali bez pravih mišićnih bolova - znači shit.. ja sam ti u fitnessu već par godina, ne u onom extremnom, nego kombinacija kućnih treninga, teretana, whey protein, zdrava i česta prehrana, tenis i kretanje..
neću ti dati savjete kako da postaneš Švarceneger ali ako želiš smršaviti i imati dobru sportsku liniju evo savjeta:
1. riješi se ab rocketa, svjesno misliš da će ti on pomoći ako napraviš što više vježba.. tijelo je zajebana stvar i ako se navikneš na jednu vježbu (trbušnjaci s ab rocketom) nakon tjedan dva ta vježba više neće imati učinka na tvoje sagorijevanje masnog tkiva
2. prva stvar ako imaš viška kilograma; zadnja stvar što moraš uraditi je da se baciš u intezivno vježbanje ili dijete, moraš krenuti nekim planom i laganim tempom, korigirati prehranu i kretati se više, kada se počinješ osjećat bolje i spremno na intezivne vježbe tek tada prelaziš na to
3. prva i najvažnija stvar kod fitnessa jest da ako ne korigiraš prehranu niti 5 satiju vježbanja dnevno ti neće pomoći u sagorijevanju masti i stvaranja mišićnog tkiva, a pri tom ne mislim na glupo i mitsko brojenje kalorija i dijeta.. nego na 5-6 obroka na dan u manjim količinama i sa zdravom hranom (piletina, svježe povrće, voće u međuobrocima, izacivanje sokova i konzumiranje velike količne vode po danu)
4. sve ovisi u kakvom si stadiju, i ako imaš koje fizičke ozljede ili slab imunitet da pripaziš na vježbanje, pogotovo ono intezivno,.. ja sam nakon godina vježbanja, bavljenja sportom, konzultiranja sa osobnim trenerom itd.. došao do svojih najdjelotvornijih učinaka za
održavanjem vitke sportske linije, dobrog tijela i zdravog duha.. koristi youtube i internet
5. ne kupuj suplemente koje ne poznaš, tipa tablete za mršavljenje, milijun verzija proteina itd.. uz to da napomenem whey nije prah za mršavljenje nego samo zamjena za hranu koja je bogata proteinima koji obnavljaju mišićnu masu, zbog toga ih je najbolje piti nakon intezivnog treninga i uz to pojesti bar jednu bananu..
6. otvori youtube i počni pratiti neke fitness trenere, ima ih milijun i puno ih je nažalost bezvezno jer većinom žele samo promovirati svoje training manual i slično, no ima i onih odličnih koji ti daju pregršt dobrih savjeta, vježbi, recepata za prehranu i zdrav život, odklanjaju mitske zablude o dijeti itd.. moja preporuka: Jeff Cavaliere sa Athlean - X - daje ti na tjednoj bazi besplatne savjete i vježbe i još puno toga.. najviše koristan jer se ne drži stritkno gyma nego vježbi kod kuće ili u prirodi, a tek njegovi savjeti o hrani pomogli su mi da se zdravije i tečnije hranim.. link https://www.youtube.com/user/JDCav24
7. možda ti treba neki uvid u tuđe dnevne rasporede i aktivnosti.. što je najvažnije, jer bez dnevnog plana bilo da sa vježbanjem ili hranom na duge staze nećeš postići ono što zaista želiš...
pa evo ti moj izgled dana i tjedna..
- znači u nedjelju pripremam hranu za cijeli tjedan, zdravu i bogatu proteinama, ugljikohidratima itd, a najveća prednost da ušparam vremena,stavim u friž i tokom dana samo podgrijem i imam glavni obrok.. ovo izgleda ovako :
ili ovako
ili pak ovako
- znači to su mi glavni obroci kroz tjedan
Izgled dana u tjednu je ovakav ako sam recimo jutarnja smjena:
- ustajem rano prije posla, doručak bogat (jaja, zobena kaša, mlijeko, voće)
- na posao putujem biciklom (cca 20 minuta) odličan trening i buđenje
- na poslu odvojim 2 male pauze za obrok, svaka u razmaku od 2 i pol sata, maximalno 3, obroci su obični sendvič i voće
- putovanje s posla kući također bicikliranje
- kad stignem kući izvadim jedan od glavnih obroka iz frižidera i podgrijem
- nakon toga lagan odmor od sat - dva vremena
- tada vježbanje, većinom kod kuće, u gym odlazim samo kada imam volje odmah direkt nakon posla
- vježbanje započinje zagrijavanjem tijela i krećem na seriju od 50 sklekova, nakon toga kombiniram ove vježbe:
https://www.youtube.com/watch?v=EB8Iom51fdA
https://www.youtube.com/watch?v=8jyhJ6TiUPA&t=162s
https://www.youtube.com/watch?v=bx9SssAikQo
- vježbanje traje 15-20 minuta maximalno a završava sa 50 trbušnjaka
- nakon vježbanja popijem whey protein sa vodom (brže sagrađuje mišićno tkivo) i pojedem jednu do dvije banane
- lagan odmor, te nakon toga ako je lijep dan zovem trenera i odlazim na trening (tenis - moja ljubav )
- vraćam se kući, za večeru većinom nemasni sir na tostu, s bananama ili friškim krastavcima, a zna biti i jogurt s voćem i zobenom
kašom itd.. uglavnom dovoljne količine ali zdravo
- prije spavanja whey protein sa mlijekom (sporije sagrađuje mišićno tkivo - ali tokom sna ima vremena za oporavak)
i to je to.. što se tiče dnevne routine oko prehrane i vježbanja, naravno da ne ide uvijek tim tokom itd.. tu postoji gejming, prijatelji, cura itd.. ali uvijek probam to sve strpat u jedan dan.. u međuobrocima preporučam konzumiranje voća ili grickalica u obliku kikirikija, badema i oraha.. napisao sam ogromni post, ali htio sam ti dati jedan uvid u lako i bez stresnu situaciju kontroliranja prehrane i održavanje vitke linije.. nije potrebno puno vježbati niti velike dijete raditi, potrebno je kvalitetno jesti i raditi na dnevnoj dozi kvalitetna razgibavanja (vježba, gym, sport) i vjerovatno ne više od 15 minuta i rezultati će doći sami od sebe.. nadam se da si imao volje ovo pročitat i da sam možda na neki način ti pomogao.. sretno Raziel i ostalima koji pokušavaju nešto slično :