"svakom kome je stalo do svog zdravlja" i onda savjetujes BCAA, koji dokazano nema gotovo nikakvog utjecaja na prosjecnog vjezbaca osim ako eto neki forumas nije na par miligrama "necega" i sprema se za natjecanje.
Ovaj dio o tome da se tijelo dovodi u stanje katabolizma sa 13-14 sati posta necu uopce komentirati s obzirom da zvucis kao pravi primjer nekoga tko je samo povrsno citao nesto sa fitness hr ili slicne broscience pizdarije.
Intermittent fasting (ilitiga povremena post, ovo sto ja radim kada mrsavim) je oblik posta u kojem imas vise modela, a najpopularniji je 16-8, odnosno 16 sati postis, 8 sati konzumiras kalorije, ili malo bolja i ekstremnija verzija 20-4 u kojoj se 20 sati posti, a 4 sata jede. Dokazano je da poboljsava krvnu sliku te nesto bolje (zanemarivo) cuva misicnu masu prilikom mrsavljenja (iako ja ne prakticiram tu dijetu iz tog razloga, nego gore navedenog, lakseg spavanja). Ako te to vise zanima prije nego pocnes bacati ignorantne izjave baci pogled na ovaj video
https://www.youtube.com/watch?v=v9Aw0P7GjHE
Ja sam ovo samo dobronamjerno savjetovao i rekao sam gore da je to vise subjektivno, i da je meni odgovarao takav nacin prehrane jer volim navecer pojesti kao covjek i spavati normalno.
To sto ste vas dvojica me napali i poceli bacati gluposti poput
Da to je najgore.
Ko se želi ubiti i izgubiti mišiće.
Eto prošle godine sam ja to radio i zato sam spao na 60-62 kg, kako kad ovisno koliko sam pio i jeo.
cu preskociti i samo reci da nisi spao na 60-62kg zbog tog nacina prehrane, nego zbog toga sto si unosio premalo kalorija.
Slusajte koga zelite, mene iskreno zaboli jer ja znam kako ja izgledam i sto meni funkcionira, i mogu vama dvojici reci da nisam niti malo "katabolirao" zato sto sam jeo u 3-4 prvi obrok.
Ono sto znam na primjeru i sestre, tetke i par prijateljica je da se ljudi jako kratko pridrzavaju raznih dijeta jer su preveliki skokovi od toga da jedan dan jedes normalno, a drugi dan si na jabukama, grejpu i jajima. Takvi slucajevi odustanu nakon mjesec-dva poglavito zbog glave i jer su stalno gladni, i onda dobiju natrag vise kila nego sto su izgubili.
Treba postepeno izbacivati govna iz prehrane i polagano krenuti vjezbati, a po meni, kao sto sam gore napisao, je to najlakse uz izbacivanje sokova i ubacivanje malo cesceg hodanja.