Veigue je djelomicno dobro rekao, zacudili bi ste se koliko samo hodanje moze pomoci pri reguliranje kilaze i mrsavljenju, kada idete doma s posla, faksa, skole probajte hodati, bar dio puta (ako ste na drugom kraju grada, 5-6 km je idealno), kada se hoda par kilometara par dana tjedno to poprilicno digne dnevnu potrebu za kalorijama te ubrzava metabolizam.
Drugi savjet bi bio izbaciti sokove, jer ne postoji nista gore nego piti kalorije. To sto ste popili vas nece zasititi 1%, secer ce vas dignuti na pola sata-sat vremena, i nakon toga slijedi ogroman pad energije i osjecanje kao govno, odnosno poanta je da je puno bolje pojesti kalorije jer ce vam bar malo zeludac napuniti i necete biti gladni.
Dnevno pijem 3-4 litre vode, povremeno si popijem cedevitu, ali sam ostatak izbacio (osim kada se ide van) prije 2-3 godine i apsolutno nikakvu potrebu nemam za sokovima.
Treci savjet bi bio, ovo je vise sto meni osobno odgovara, potpuna suprotnost ovome sto je Veigue rekao da se izbaci vecera, moj savjet je vecerati jace. Kada sam na definiciji (mrsavim), dorucak potpuno izbacim jer mi nije toliko nuzan i mogu funkcionirati bez njega do 3-4, a i ono sto je bitnije, dorucak mi strasno otvara apetit, i bez obzira sto ja doruckovao (zobene, vlaknastu hranu itd), u roku 2 sata ja sam spreman avion pojesti.
Kada se dorucak izbaci, kao sto sam rekao ne budem gladan, pojede se nesto oko 3-4, onda prije teretane jos jedan obrok, i nekih sat-dva prije spavanja veliku veceru sa ugljikohidratima (riza, tijesto, kruh-sendvice pred spavanje obozavam), iz razloga sto mi je tesko zaspati kada sam gladan, a uz to ugljikohidrati imaju "svojstvo" da uspavljuju (onaj osjecaj kada nakon velikog rucka samo zelite sjesti i zaspati). Te kalorije ce se obradivati dok spavate te necete biti toliko gladni ujutro, a i jos je psiholoski razlog, kada dodete doma navecer i napokon ste mirni, te si hocete pojesti nesto, ali nemozete nego morate jutro cekati. Zato je moj savjet all in (naravno to ne znaci 2 pizze i lazanje) na veceru.
(ovaj savjet je cisto individualan, ako netko dobro podnosi preskakanje vecere onda moze ignorirati)
Sve se to moze zamijeniti sa time da se kalorije broje, jer nikakvi programi mrsavljenja i prehrana nece pomoci ako kalorije koje ste unijeli nadmasuju kalorije koje vase tijelo treba (cisti zakoni termodinamike) ali pretpostavljam da ce vecini to biti tlaka pa je jednostavnije ovo gore savjetovati.