Evo da ostavim neke kratke dojmove nakon prvog dana korištenja Series X (dosad sam imao Series S).
Obzirom da sam imao tu nesreću da dođem doma s posla i nemam struje (otišla jedna faza) u pola stana, stigao sam igrati kojih sat, sat i pol.
Naravno prvo što sam isprobao je bila Forza (na performance modu), prvo što mi je zapalo za oko (osim rezolucije) su volumetrics efekti koji mi se čine dosta dosta bolji nego na Series S (tamo sam isto igrao performace mode). Osim toga, vjerujem da je tu još grafičkih postavki uključeno koje ne razumijem toliko jer eto, konzolaš. Sve u svemu, dosta bolji dojam igranja.
Probao i Guardians of the Galaxy koji imaju quality, ray tracing i performance mode, prva dva naravno izgledaju odlično, ali su 30 fpsa pa sam se brzo vratio na performace gdje baš i nisam primijetio veliku razliku naspram Series S, ali vjerujem da će X bolje držati fps kad zagusti, na Series S je znalo biti padova.
Osim toga, upalio i Wreckfest koji je na Series S radio u 30fpsa, a ovdje na 60 pa ne moram puno pričati o razlici.
I probao još Farming Simulator 22 (guilty pleasure, ne osuđujte 😄 ), izgleda mi više manje isto kao na Series S.
Neki zaključak je da se moglo još živjeti i sa Series S, ali upitno koliko dugo jer sve više vidim da Series S zna ostajati na 30fpsa kod nekih igara. Osim toga prednost mi je i što kod backwards compatibilityja Series X vrti One x verzije igara, dok Series S vrti One S verzije. I naravno apsolutni je preporod preći za 385GB iskoristivog prostora na 800GB.
Sve u svemu, drago mi je što sam se upgradeao.