Ajd da napišem malo dojmove nakon tjedan dana korištenja XSX-a.
Konzola izgleda ko mini PC što mi je super.Pakiranje je škrto i nema nikakvih dodatnih kodova ni ništa.Samo kablovi,i gamepad+baterije(u 2021.još zaebancija sa baterijama)
Gamepad izgleda da je manji od onog za Xone,sa hrapavom zadnjom stranom i trigerima.
Nakon početnog setup-a,i preuzimanja profila sa XBL(imao sam Xone do 2018 god.),upada mi u oko taj njihov OS sa tim kvadratićima te brzina istog kod skrolanja.
Na HDD-u sam imao niti 800GB slobodnog prostora (1TB HDD)što je kriminal budući da imam Master Chief kolekciju i Girse 5 koji zajedno zauzimaju skoro 200GB.A imam i Girse 4 te HALO 5,i Forza 7 od kojih opet svaka ima skoro po 100 GB.
Igrao sam najviše Gears 5 te Halo kolekciju.Sve sa XS logom koji garantira da je igra optimizirana za XSX.Navedene igre izgledaju prekrasno u 4k/60.A i ovih par šta imam preko backward comp. su isto poljepšane.Pohvalio bi i M$ što mi je ostalo desetak Xbox/Xbox 360 igara u trajnome vlasništvu a koje sam imao kao Gold pretplatnik na XBL.
Nemam Gamepass još uvijek pa nisam isprobao neke druge igre(čeka se G.O)
Al uglavnom to sve lijepo izgleda i zadovoljan sam.Quick Resume opcija funkcionira i kad isključite skroz konzolu.Te kad pokrenete konzolu,instant nastavljate u igri gdje ste stali.Cijelo vrijeme po tim vrućinama konzola je nečujna,to mi je nevjerojatno nakon što upalim PS4 Pro i pokrenem bilo koju igru.
U stand-by modu,konzola skida updejtove i igre,a jedini znak života je puhanje zraka van kad se približite.
Uglavnom,kad bude godišnji isprobat će se brdo igara.A jesen je rezervirana za Forza Horizon 5.
Nisam nešto od opisivanja konzole,al sam se nadao da nas ima više od 3 vlasnika XSX pa da i oni napišu svoje mišljenje.