Što vam je uljepšalo dan?
oxi posao ću prepolovit na pola
Prošlo je dva sata od objave. Sad samu sebe možeš prestat zavaravat.
Meni uljepšava dan činjenica da upravo krećem na vikend-momacku i da cu se ištekat do nedjelje s interneta. I onda mi dan dodatno uljepšava činjenica da me isto (samo kraće, a možda i ne) čeka idući petak s jednim jako dragim prijateljem koji će se prepoznat.
Fico znam kako ti je, zato i kažem, toliko sam uništila želudac sa tabletama za bolove (mada ubacim koju i za živce) da sam dva dana jela juhu jer mi zrak nije htio iz želuca pa sam imala osjećaj da jedem kamenje kad bi pojela nešto, jer ko majmun sve moram u jedan dan makar ne spavala i uništila kičmu i kralježnicu i sve jer eto, trči za novcima. Sad gledam kupit Game boy advance i sve final fantasye i zelde i sjest u ležaljku i igrat na moru i u vrtu. Ne vrijedi, što ću sa 40 završit u bolnici i bit invalid? Ne. Nemože. Treba uživat. Čak ni za zaruke nisam uzimala slobodno. Sad ću fino platit par ljudi extra, a ja ću laganini. Neće pobjeć ništa zajebi sve.
oxi Lako sad solit pamet kad si postigla nivo šesteroznamenkastog broja
Isto ti može rec neko u kontra efektu da je daleko lakše i ugidnije živjeti radeci vise i imati više love.
Tj nije stvar raditi više nego platiti nekog da te zamijeni...pa lova ide i dalje...
Poduzetnici kojo rade za 3-4 osobe i koji su pohlepni jer ne želi platiti ljude da im preuzmi dio posla niti ne zaslužuju drugo nego da se razbole.
Ne kažem da si to ti...ali naravno da novac nije sve...pa tko to još nezna?
- Uređivano
doctorfreak Lako sad solit pamet kad si postigla nivo šesteroznamenkastog broja
Ne solim pamet, ali ne trošim na gluposti, to je sve. I nije mi ništa palo s neba u krilo, ne dolazim iz uber bogate familije. Prestala sam pušit, ne pijem. Odgojena sam u obitelji koja ne kupuje na rate i kartice i kredite, makar radila tri posla tri mjeseca da kupiš nešto što je malo skuplje. Robu kupujem u pepcu i kiku, mada mi je i tamo za majcu ili hlače skupo dat 60 kuna. Tenisice i obuću u daichmanu za 100 kuna. Sav nakit koji nosim kupujem na etsy-u za par stotina kuna (izuzev zaručnički prsten koji neznam koliko je bio) Brandirano me ne zanima. Ne obilazimo restorane i izlete, eventualno se prošećemo uz more i popijemo kavu par puta mjesečno jer nemamo vremena za drugo. Kuham doma pa se jede dva tri dana. Auto je polovan, najobičnija kia, mada i to želim promjenit u neki manji autić.
Lova će ić i dalje samo neće bit ko do sad jer ja jednostavno nemogu ovaj tempo držat ko u zadnje dvije godine jer ću se uništit i psihički i fizički.
Nije mi bilo teško zaposlit još troje ljudi, bilo mi je teško pomirit se s činjenicom da bi netko drugi radio isto onako kako ja radim a to je jednostavno glupost.
Naravno da je lakše kada imaš novca, ali ako to znači nezadovoljstvo i bolest, radije bi imala zdravlje i unutarnji mir.
doctorfreak Ne kažem da si to ti...ali naravno da novac nije sve...pa tko to još nezna?
ne, to sam ja jer, krv nije voda, kada si odgojen u okruženju gdje je novac bio razlog svađe 8 od 9 puta, ostane ti u glavi taj mentalitet skupljanja koliko možeš.
oxi Nije poanta kako trošiš...nego treba bit umjeren u svemu...
Da znaš koliko znam priča mladih poduzetnika koju su radili dane i noci...i gomilali posao...s uvjerenjem da jedino sve oni mogu...i na kraju su svi prošli loše.
Ako posao krene...treba zaposlit ljude i prenijet zadatke na njih....drukčije češ izgorit i mentalno i fizički. Nitko ne može sve sam...ne dugoročno.
A što se trošenja tiče...naravno da ako radiš i zaradiš se treba nekako nagraditi. Nije sve ni u uštedi.
A je se i moj slavonac usrecio sa ovom...
Brijac ili sam ja nešto krivo skužio?
Krivo si skužio kolačiću
doctorfreak Ako posao krene...treba zaposlit ljude i prenijet zadatke na njih....drukčije češ izgorit i mentalno i fizički
Zato sam to i napravila, mislila sam da sa proširenjem posla bit relativno isto zbog srednje potražnje, ali nisam očekivala da će baš krenut krenut jer je sve teklo dobro bez problema do sad, al zadnjih 4 mjeseca je baš bilo cijeli dan svaki dan. Al dobro, riješeno je i to, znam za dalje bar .
Vidio sam danas Mrleta i kažem ja njemu: Di si Torpedo?
A on meni: Jebo te Torpedo.
To je bilo to od razgovora.
Evo. Mijenjam gume (sa zakašnjenjem od mjesec dana) i rikne mi akumulator dok čekam u redu.
Fala lepa.
- Uređivano
Danas napokon potpisao i ovjerio kod bilježnika tabularnu izjavu, nadam se da mogu konačno reći da imam svoju gajbu. Vrijeme je za kupovinu televizora
- Uređivano
Ja sam već zaboravio šta je to lol.
Enivej, uživaj.