ELECTRONICUS imaš kakav midi kontroler? kaj delaš neki dance muzik?
Još ne, ali uzet ću si neku klavijaturu po mogućnosti s 88 tipki. Ništa konkretno od žanrova, ima nešto klasike, orkestracije, preko popa do elektronike, s time da malo više pratim elektroniku i sakupljam pluginove iz tog područja jer imam osjećaj da ću tu najbrže naučiti i primijeniti sve ove tehničke stvari. Nezz, recimo skinuo sam prije par dana onaj muški zbor i imam neke orkestre od par desetaka GB-a, oni su takve kvalitete da i bez ikakvih editiranja imam fantastičan zvuk.
Tako da derem po tipkovnici ma da radije prijeđem u piano roll jer ovo je patnja. Imam jednu električnu gitaru koja zvuči odlično no s tipkovnicom ne mogu ništa napraviti a ako prebacim u piano roll ne rade mi legati ni ništa (vjerojatno ju ne znam koristiti doduše lol), tako da nema smisla truditi se bez midija.
Da se samo osvrnem na Domov post vezano za prebacivanje svakog formata u midi. E to je odlična stvar, doduše ne znam je li FL ima tu mogućnost. Baš sam jučer htio ispraviti pitch na glasu jer je bio pola tona niže ali ne znam prebaciti iz channela u Edison, baš bi mi pasalo da ga mogu lagano staviti u piano roll i namijestiti, jer to je snimljena fraza pa u piano rollu izgleda kao samo jedna duga nota... Mislim, uvijek postoji rješenje da ga snimim u mixeru, spremim kao wav i onda stavim u Edison, ali to na kraju jer nemam volje.
"This is now music production thread".