Cole Na prvu nisam bio zadovoljan ponajviše radi minimalno 30 različitih opcija postavki slike. Također s obzirom na noviji android nisam ni znao da postoje različiti profili postavki slike, tipa posebno za sdr,hdr, gaming.
To mi je dosta zakompliciralo same postavke.
Također nemogućnost totalnog isključivanja štednje energije me isto šokirao, ali saznajem da je to direktiva EU.
Nakon nekog vremena i minimalno 5-6 resetiranja sustava…svatio sam da po defaultu zapravo sve radi super, eventualno sam gammu sa 2.2 stavio na 2.4, a kada bi htio oled crnu i na 2.6, ali je tada kompromis nešto slabije osvjetljenje.
Također razmazila me tehnologija od 120hz gdje bi sa cod-a i 120 sličica prešao na rdr2 i 30 sličica….to je doslovno kriminal..i treba dosta vremena da se prilagodiš…sto vecina vas i zna.
Na kraju krajeva, zadovoljan sam, primjetna je razlika između novog i starog tv-a, što od performansi pa do samog izgleda slike.
Ima li bolje? Sigurno. Ima li lošije? Sigurno. Ali po ovoj cijeni sam dobio koliko toliko približnu oled sliku, veću dijagonalu i 120+ hz-a.
Čitao sam da dosta ljudi gleda tu svjetlinu, da stalno žele više i bolje, što mi fakat nije jasno, jer po danu sa otvorenim roletama i 100% svjetline se vidi apsolutno sve odlično.
Na kraju krajeva 75" dijagonala sa mini-led tehnologijom i cijenom od 750€ je super i drago mi je da su TCL i Hisense malo prodrmali tv scenu. Rekao bi da su oni ono što je Xiaomi napravio sa mobilnim telefonima prije koji godinu.
Stari Sony si ostavljam za spavaću sobu i filmove što i dalje vrhunski obavlja iako je star već skoro 10 godina.
Na kraju svega teško je biti u potpunosti objektivan, kada nisam imao prilike imati neki high end oled tv, što po današnjim cijenama od minimalno 1500+ eura mi je previše.
Ako bi dodao tome i cijenu ps5 pro sa tv-om prolazim budžet od 2000€ što je definitivno puno previše.