Konačno sam si kupil laptop. Ovo mi je sada najjači informatički stroj koji sam ikad imao, imam.
Za večinu to je tako tako snažno a za mene je space shuttle s obzirom kaj sam sve imal do sad onak od osrednje pa do srednje jačine hardvera. Sretan sam ko bebač ljudi kaj sam si to kupil a još sretniji kaj je u njem bio predinstaliran Windows 11 Home.
Reko sam u trgovini da mi nije potreban OS i da ću doma sam si instalirat po želji koji želim.
Izabrao bih ipak Win 11 Pro ne 10 jer ove godine u listopadu prestaje podrška za Win 10 pa je to bio razlog za promjenu moje želje za 10-kom ali i Win 11 Home nije loše izdanje i bude dovoljan za ono kaj mi treba. Doduše do sad sam najčešće imao Pro verzije Windowsa. Od standardnih Win 98 koji mi je bio prvi OS i njega sam imao dugo dok je XP bio pri kraju a njega nisam nikad pa preskočio između i skočio na Vistu pa na 7 pa na 10 i sad 11.
Sad se moram privikavat pak na novi OS. Malo mi je drugačije sve. Aktiviral sam osnovne Winse pomoću moje licence na MS računu tak da ne moram se sa tim još zajebavat, Kupnjom ključeva ako bih htio drugu bolju verziju.
Sinoć sam si baš pripremio butabilan usb sa Windowsima i prebacivao sa njega podatke da mi bude blank i sad to sve uzalud radil. Dobro da nisam već kupil ključeve. Čemu bacat novac ako nije potrebno jel tak.
Ovaj ASUSOV TUF laptop je gamerski jer sam takvog tražil ne baš spec. zbog igara već modeliranja i renderiranja scena iz Blendera a to već vrapci na grani znaju.
Sad kad će stroj već moć pokrenut i igre ove novije mislim na full hd do 60 fps-a postavkama budem poneke i igral koje su izašle recimo za PS5 a pošto njega nemam pa još jedan plus mi je taj novi stroj.
Sorry kaj sam sam se raspisal ali meni je ovo happy trenutak.