oxi
Generalno, ne bi imao previše straha od takvih stvari.
Pouzdanost mobitela je iznimno dobra i rijetko se događa da sada nešto krepa poput baterije, matične i slično. iPhone je prije imao manu s tom home tipkom pa su je od i8 prebacili na touch tipku sve do iPhone X koji je uveo geste. Praktički se nema što pokvariti više osim ako ćeš bacati mobitel.
Što se tiče dugotrajnosti i podrške kod iPhonea ona je najbolja od svih. Bez iznimke. Imaju zagarantiranu softverski podršku narednih 5-6 godina, a kod Androida ako slučajno dobiješ 2-3 (s tim da ti već sjebu sve u drugoj godini pa moraš kupiti novo) možeš se smatrati sretnikom.
iPhone je u početku skuplji, ali na duže staze jeftiniji i ima bolji resale value od npr Samsunga koji se lansira po cijeni od 10 tisuća kuna pa je već na oglasniku za 4500-5000 nakon mjesec dana, a rabljen nakon 4-5 mjeseci ide za jedva 3000 kn.
Treba se gledati zašto se kupuje mob. Ako želiš dugotrajnost i stabilno iskustvo ideš s iPhoneom.
I tu nećeš pogriješiti. Meni pomalo android ide na onu stvar i želim napraviti promjenu. Doduše ja imam najbolje moguće android iskustvo u OnePlus uređaju, ali svejedno. Treba mi neka promjena + što svi Androidi su jednostavno postali preveliki za mene.