Ako ikad izbace neki deluxe hardcover- uzimam ali ovako nema sanse da ganjam sve te brojeve, plus online nista ne citam tako da digitala ne vozi.
Što ste zadnje kupili ili dobili?
- Uređivano
TCL 65C809 i PS5
Plus novi regal za dnevni, pituru za dnevni, itd jer se renovira dnevni boravak…
TV mora odmarat još 10tak dana u sobi dok ne završi na zidu
Pregledaj ga… ako je slučajno nešto oštećeno, nakon tih 10 dana ćeš daleko teže to dokazivat.
Sve je pregledano.
danko-b Da najgore popit kavu u nekom trznom centru, kave po 2,5 Eura a kolaci znaju i do 5 eura a opet ima rulje da nemres nac mjesto.
Bas to! I dok ima baja koji ce kave placati po 20kn mi ostali se mozemo hebati!
Nedavno smo ja i zena otfurali malu na karate natjecanje i sjednemo na kavu dok je cekamo i kao sto Blitz kaze lagano sam zinuo kad je dosao racun na 5,20 eura za dvije hebene kave. Pored nas sjeli isto muz, zena i dvoje klinaca i naruce po kolac i sok/kavu. Dodje konobar kaze 20 eura, lik nije ni trepnuo nego vadi novcanicu a meni se to cini bolesno puno.
- Uređivano
Dašta je nego bolesno, za to malo sta ti bljuzne u čikaru za dva gutljaja, a ja si doma napravim 200ml kavu dolce gusto aparat starbucks caffe latte, jedna kapsula 3kn, em ukusnije stoput em konkretno. Pretjerali su, realna vrijednosna cijena je 5-6kn kako je i bilo prije 20tak godina (kako li smo ostarili )…prvi i zadnji put, zbilja nemam obicaj, nikad vise. Ali da i to, sve puno ko šipak, pa posli kukaju kako platit racun, a jedu se tostevi i kolacici iz kafica
porez na debile.
Ugostitelji su isto u k s obziron koliko su cijene nabave narasle, plus pusti nameti od države. Na kraju dana kava je jedini artikl a kojem ugostitelj može pošteno zaraditi. Jbg kako je tako je
ps lavazza dolce gusto je bolja od starbucksa
psps espresso dolce gusto nikad neće biti kao iz pravog aparata
Ma je jadni ugostitelji. Isti koji cmizdre da im fali konobara, a placu nude da te sramote. Od bonusa se dobije tjedno izdrkavanje. Mlate hrpetinu para.
Fico Ja se nikako ne slažem s tobom. Kao prvo nemaš pojma o poduzetništvu, jer sve ovisi o potražnji-ponudi. Ako je cijena visoka odnosno i marža je dobra a prodaja ide, ne vidim problem. Da je cijena loša utoliko da pada prodaja tada bi se očigledno reagiralo.
Plaće preniske? Čovjeće kao prvo nitko nikog ne prisiljava da potpiše ugovor o radu gdje je definirana plaća, gdje se sa istom slažeš.
Ako ti navedeno ne odgovara ne pristaneš. Nema mi goreg nego kad čujem, da konobarim ali nisam zadovoljan plaćom, pa šta si onda prihvatio posao? Koliko bi konobar sa 3 godine srednje u najboljem slučaju trebao imati? Početne plaće za konobara u mojem gradu su 1200e + bakša. To je loše? Bez faksa, radnog iskustva a nije da radiš na atomskoj fizici.
Naravno da ima debila od vlasnika koji iskorištavaju situaciju i zlorabe sve, ali ponavljam nitko djelatnika ne prisiljava da mora raditi ako mu se ne sviđaju uvjeti, kao ni kupca da naruči/plati uslugu ako misli da je precjenjena odnosno ne vrijedi.
Na kraju dana poduzetniku i jeste cilj da zarađuje, i neznam ni jednu tvrtku koja od ukupne zarade sve podijeli na plaće pa da radnici budu top plaćeni. Moj susjed ima plaću 7000e i svi kažu kako mu je plaća brutalna. Ali nitko ne govori o činjenici da on toj istoj tvrtki zaradi 5x više love svaki mjesec u usporedbi s plaćom. Po čemu je onda takav poduzetnik bolji od onog koji je vlasnik birca?
Večina ljudi pljuje po ugosteljima a svi ostali podzetnici rade isto. Hočeš još primjera? Ponuda tvrtke za izradu webshopa (custom riješenje) prije korone 10000e. Nekoliko mjeseci nakon korone 40000e. Stavke sve iste. Isti tim. Isti vlasnik. Ljudima se digla potražnja i digli cijene. Znaš koliko su djelatnicima iz te tvrtke digli plaće? 10%. I jel ćemo sad i njih pljuvat?
Poduzetništvo je stvaranje love za uslugu koju nudiš. Tržište je otvoreno. A na kupcu i djelatniku je što će prihvatiti.
Fico ovo je jedna od većih gluposti od mora gluposti koje si napisao u zadnje vrijeme. Plaća od 1000 eura za konobara sezonca je i više nego dobra jer uz bakšu iole sposoban konobar to utrostruči.
Kad dovodiš sezonce treba im osigurat i smještaj pogotovo kad uvozimo preko grane. Na kraju troškovi ispadnu puno veći nego da im daš veću početnu plaću.
Domaći neće da rade, nije do plaće, nije do uvjeta rada jednostavno je ljudima draže ležati ispred Tommya i pit pivu.
Ako izuzmemo par velikih gradova kod nas su mjesta od 1000-2000 ljudi sa po 10-15 ugostiteljskih objekata, kolika se lova može tu mlatiti realno?!?
Ugostiteljstvo je krvav posao i ako želiš da sve funkcionira trebaš biti 15h dnevno tamo i držati sve pod kontrolom.
Najbolja životna odluka mi je davanje restorana u najam, sad niti brige niti pameti.